Home » , » Σταματήστε την τρέλα των πολεμοκάπηλων! Ενισχύστε την ενεργό αντίσταση

Σταματήστε την τρέλα των πολεμοκάπηλων! Ενισχύστε την ενεργό αντίσταση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 | 5:29 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ROTE FAHNE, οργάνου της Κεντρικής Επιτροπής του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κόμματος Γερμανίας διαβάζουμε:

Η Κεντρική Επιτροπή του Μαρξιστικού -Λενινιστικού Κόμματος της Γερμανίας (MLPD) εξέδωσε στις 21 του Γενάρη 2023 την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία, με τίτλο: "Σταματήστε την τρέλα των πολεμοκάπηλων! Ενισχύστε την ενεργό αντίσταση!"

1. Ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται σε μια ακόμη πιο επικίνδυνη φάση. Η νεοϊμπεριαλιστική Ρωσία τρομοκρατεί τον ουκρανικό πληθυσμό με βόμβες και ρουκέτες. Η Ουκρανία με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο μέχρι τη «νίκη». 

Στη Διάσκεψη του Ραμστάιν 50 χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου, συμφωνήθηκαν ολοκληρωμένες προμήθειες πυρομαχικών και όπλων στην Ουκρανία. Παλαιότερα έλεγαν ότι επρόκειτο για την άμυνα της Ουκρανίας. Τώρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, λέει προκλητικά: «Η νέα στρατιωτική βοήθεια θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ξεκινήσει επιθέσεις». 

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι οι κυριότεροι πολεμοκάπηλοι! Το πώς μπορεί να επιτευχθεί η ειρήνη δεν είναι πλέον ζήτημα που τίθεται μεταξύ αυτών των ανθρώπων.    

Η τελική απόφαση για την προμήθεια αρμάτων Leopard II δεν έχει ληφθεί ακόμη. Στο μεταξύ, ωστόσο, φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί η εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών. Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) είχε προηγουμένως αντικατασταθεί από τον τον Μπόρις Πιστόριους του ίδιου κόμματος (SPD) που προέρχεται από το στρατό. Αυτός υποστηρίζει μια ακόμη πιο επιθετική πορεία της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία εστιάζεται όλο και περισσότερο στον στόχο η Γερμανία να αναλάβει τον «ηγετικό ρόλο» στη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και το ΝΑΤΟ διευρύνουν τα όρια της έμμεσης συμμετοχής της χώρας στον πόλεμο και γίνονται όλο και περισσότερο άμεσο μέρος αυτού του πολέμου.

Όχι στις παραδόσεις όπλων, καμία υποστήριξη σε άδικους πολέμους.

2.Και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές αναζητούν πυρετωδώς διεξόδους από την κρίση τους στον πόλεμο.

Η ρωσική κυβέρνηση θέλει να στείλει άλλους 200.000 στρατιώτες στο μέτωπο και να αυξήσει το στρατό της στο 1,5 εκατομμύριο. Η Ρωσία πέτυχε μια τακτική νίκη με την κατάληψη του Soledar. Σε αντίθεση με την πολεμική ρητορική για μια γρήγορη νίκη στην Ουκρανία συμπληρώνεται ένας χρόνος πολεμικής σύγκρουσης. Αυτός ο πόλεμος είναι ένα διεστραμμένο εργαστήριο δοκιμών, όπου οι ιμπεριαλιστές από τη Δύση και την Ανατολή δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητα των πολεμικών τους όπλων σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

«Όσο περισσότερο υποστηρίζουμε την Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο πόλεμος», ισχυρίζεται η Marie-Agnes Strack-Zimmermann του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), η οποία συνδέεται στενά με τη βιομηχανία  των οπλικών συστημάτων. 

Εδώ και ένα χρόνο έχει επιβεβαιωθεί ότι τα όλο και περισσότερα όπλα δεν οδηγούν σε αποτροπή, μετριασμό ή ακόμα και στο τέλος του πολέμου. 

Ο πρώην ταξίαρχος και σύμβουλος της Μέρκελ Έριχ Βαντ επιδιώκει μια λύση μέσω της αστικής διπλωματίας. Αμφισβητεί το γεγονός ότι τα τανκς χρησιμοποιούνται για να επιτευχθεί η προθυμία για διαπραγματεύσεις και δηλώνει ότι «η παράδοση όπλων είναι καθαρός μιλιταρισμός». 

Οι ενέργειες των δυτικών ιμπεριαλιστών συνεχίζουν να πιέζουν το επικίνδυνο σπιράλ της κλιμάκωσης. Ο πρώην γενικός επιθεωρητής της γερμανικής  στρατιωτικής διοίκησης (Bundeswehr), Harald Kujat, προειδοποιεί: "Μια στρατιωτική εμπλοκή ολόκληρου του ΝΑΤΟ θα μπορούσε μεν να θέσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υπό πίεση. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, θα ήταν ένας ευρωπαϊκός πυρηνικός πόλεμος".

Ας μην κοροϊδευόμαστε: Ένας πυρηνικός παγκόσμιος πόλεμος είναι η λογική συνέπεια της σημερινής εξελισσόμενης πορείας των πραγμάτων. Όποιος αγαπά την ειρήνη δεν μπορεί δεχτεί αυτή την κατάσταση ούτε μια μέρα παραπάνω. Ενεργή πρέπει να είναι η αντίσταση ενάντια στην απειλή ενός πυρηνικού Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου!

3. Ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος επεκτείνεται και ο ανταγωνισμός μεταξύ όλων των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων εντείνεται. 

Η μεγάλη εταιρεία Linde μετέφερε την έδρα της από τη Γερμανία στις ΗΠΑ ενόψει των προγραμμάτων επιδοτήσεων που δίνονται εκεί. Η στρατιωτικοποίηση της οικονομίας εντείνεται. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, πολιτικοί του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και στελέχη της Γερμανικής Στρατιωτικής Διοίκησης (Bundeswehr) ζητούν ανοιχτά τη μετάβαση σε μια «οικονομία πολέμου». Αυτό υπόσχεται στα μονοπώλια υπερκέρδη από μια αναβάθμισή τους την όμως θα είναι καταστροφική σε όλες της τις διαστάσεις. 

Η Κοινοβουλευτική Επίτροπος για τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, Eva Högl (SPD), ζητά να τριπλασιαστεί το «ειδικό ταμείο» στα 300 δισ. ευρώ. Αυτή η πολεμική πορεία σημαίνει και την εντατική μετατόπιση τόσο του βάρους του πολέμου όσο και της οικονομικής κρίσης πάνω στις λαϊκές μάζες.

Από τον Φεβρουάριο, περίπου 2,5 εκατομμύρια συνάδελφοι εργαζόμενοι του μονοπωλίου Verdi θα συμμετέχουν σε σημαντικούς γύρους διεκδικήσεων. Ενόψει της δραματικής αύξηση του πληθωρισμού, οι εργαζόμενοι σε όλο και περισσότερες εταιρείες απαιτούν την αύξηση του μισθού κατά 20%. Δεν θα πληρώσουμε για τους πολέμους σας! Με συνέπεια να παλέψουμε για τα εργατικά συμφέροντα!

4. Η προστασία του περιβάλλοντος περιορίζεται πλέον ριζικά στο λεγόμενο «σημείο καμπής» του καγκελαρίου Scholz. Εν τω μεταξύ, έγινε φανερό ότι η παγκόσμια περιβαλλοντική καταστροφή έχει ήδη ξεκινήσει ως αποτέλεσμα δεκαετιών αθέμιτης καταστροφής των δεσμών μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης φύσης μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού παγκόσμιου συστήματος. Η κατάσταση του περιβάλλοντος επιδεινώνεται με το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), με την πυρηνική ενέργεια και τους πυρηνικούς εξοπλισμούς, και με την αυξημένη εξόρυξη του άνθρακα. Απαιτείται αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος στην κατεύθυνση της κοινωνικής αλλαγής!

5. Στις δημοσκοπήσεις, το 46% του γερμανικού λαού αντιτίθεται στην παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία. Όμως η σύγχυση παραμένει μεγάλη. Δεν πρέπει να υποστηρίξουμε ούτε την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ ούτε τη Ρωσία. Αυτές δεν είναι εναλλακτικές λύσεις! Στο συνέδριο σχετικά με τον καθορισμό της στρατηγικής του, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιανουαρίου στο Βερολίνο με 300 συμμετέχοντες, το νέο κίνημα της ειρήνης έδωσε το σύνθημα: "Εναντίον του πολέμου που είναι άδικος και από τις δύο πλευρές! Εναντίον όλων των ιμπεριαλιστών!"  

Οι κριτικές συζητήσεις για τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό πληθαίνουν, η αναζήτηση θεμελιωδών εναλλακτικών λύσεων μεγαλώνει. Πάρτε μέρος στον αγώνα για την ειρήνη, στην κατεύθυνση του πραγματικού σοσιαλισμού που αποτελεί τη διέξοδο! Μόνο η ενεργός, μαζική αντίσταση των λαών με την προοπτική της διεθνούς σοσιαλιστικής επανάστασης θα γλιτώσει την ανθρωπότητα από το βύθισμά της στον παγκόσμιο πόλεμο, στην παγκόσμια περιβαλλοντική καταστροφή, στη μαζική δυστυχία. Αυτός είναι κι ο μόνος τρόπος για να δοθεί στον ουκρανικό λαό μια πραγματική προοπτική. Κανένας πόλεμος δεν μπορεί να διεξαχθεί μακροπρόθεσμα χωρίς τη στήριξη τω λαών κάθε χώρας. 

Ενισχύστε το Διεθνή Συντονισμό των Επαναστατικών Οργανώσεων (ICOR) , ο οποίος έχει παραρτήματα σε περισσότερες από 40 χώρες, τα οποία οργανώνουν την ευαισθητοποίηση και την ενεργό αντίσταση ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο. Στην επέτειο της έναρξης αυτού του πολέμου, στις 24/2/2023, πάρτε ενεργά μέρος σε όλες τις τοπικές και περιφερειακές δραστηριότητες ενάντια στην τρέλα ενός παγκόσμιου πολέμου! Ενισχύστε το Μαρξιστικό Λενινιστικό Κόμμα Γερμανίας (MLPD) και την Επαναστατική Οργάνωση της Νεολαίας του (REBELL)!                          

Από την Κεντρική Επιτροπή του MLPD

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

24 Ιανουαρίου 2023 στις 6:00 π.μ.

Δεν μπορείς να εξομοιώνεις τον επιτιθεμενο (Δύση) με τον αμυνόμενο (Ρωσία) γιατί τότε ευνουχιζεις το κίνημα. Εάν είναι και οι δύο το ίδιο, τότε δεν πειράζει να βοηθάμε τους καημένους τους Ουκρανούς, ειδικά όταν τα συστημικα μέσα κρύβουν από τον μαζανθρωπο ότι οι καημένοι Ουκρανοί είναι στη πραγματικότητα τρελαμένοι ναζί και επίσης οι ΑΡΔ κρύβουν την γενοκτονία των ρωσοφωνων. Θέλει θάρρος να πεις ότι οι Ρώσοι έχουν δίκιο, αλλά αν το κρύβεις, βάφεις τα χέρια σου με αίμα.

25 Ιανουαρίου 2023 στις 9:17 π.μ.

Πολύ άσχημη εξελιξη: γερμανικά τανκς στην Ουκρανία. Οι αγγλοσαξωνες παγιδευσαν τους Γερμανούς, τους σπρώχνουν σε πόλεμο με τη Ρωσία. Η Αριστερά στην Ελλάδα πρέπει επί τέλους να πάψει να το παίζει Πόντιος Πιλάτος αλλιώς θα επαναλάβει την προδοσία της Πρώτης Διεθνούς στον πρωτο παγκόσμιο πόλεμο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger