Home » , » Predator: Πολυμηχάνημα παραγωγής επισυνδέσεων... και γνωμοδοτήσεων.

Predator: Πολυμηχάνημα παραγωγής επισυνδέσεων... και γνωμοδοτήσεων.

Από askordoulakos , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 | 11:22 μ.μ.

«Αυτό το προοίμιον όμως, αξιόλογα ταιριάζει εις την απολογία μας, επειδή, αν ημείς εγκαλούμεθα από τον Επίτροπον, αν αυτός μας φοβερίζει φυλακισμόν, το αίτιον είναι η σφοδρή μας λατρεία προς την δικαιοσύνην, εις καιρούς τους οποίους κάλλιστα γνωρίζετε.

Και η δικαιοσύνη δεν είναι προνόμιον, είναι ιδιοκτησία της ανθρωπότητος και αρμόζει λοιπόν να αναφέρωμεν ημείς σήμερον, ως εις βοήθειαν μας, το όνομα του ανθρώπινου γένους, αφού δια αυτό αγωνίσθημεν».

Από την απολογία του Γεωργίου Τερτσέτη  ______________________________________________________

Πάμε σαν άλλοτε.

Όσοι γνωρίζουν λίγη Ιστορία, πριν 60 χρόνια υπήρχε κάποιος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος προέβαινε σε ξεδιάντροπες παρεμβάσεις, κατά τη διάρκεια της προδικασίας στην υπόθεση Λαμπράκη, προκειμένου να καλυφθούν οι καραμπινάτες ποινικές ευθύνες της Αστυνομίας και των παρακρατικών Το ονοματεπώνυμο  του ήταν Κων/νος Κόλλιας.

Ο Κόλλιας πίεζε, με κάθε μέσο την Εισαγγελία Πρωτ/κων και τις Ανακριτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης (Μπούτης -Σαρτζετάκης), αφενός για να διαχωριστεί η δικογραφία (σας θυμίζει κάτι;), με χωριστή ανάκριση για τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς, με σκοπό να πέσουν...στα μαλακά οι ηθικοί αυτουργοί κι αφετέρου, να μην προφυλακισθεί κανένας εξ αυτών.

Είναι αυτός, που μερικά χρόνια αργότερα, επιβραβεύτηκε για τις παραπάνω ευδόκιμες υπηρεσίες του, διοριζόμενος, ως πρώτος πρωθυπουργός της Χούντας...

Πάμε στο σήμερα

Ο Ντογιάκος ξέρει (νομικά και δικαστικά) γράμματα. Και τα ξέρει πολύ καλά μάλιστα.  Κι επειδή τα συγκεκριμένα γράμματα, τα ξέρει πολύ καλά, γνώριζε από πριν, ότι η γνωμοδότησή του είναι νομικά (κι όχι μόνο) ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ και ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ κι ότι θα ξεσηκώσει  θύελλα αντιδράσεων. Με απλά λόγια, ο Ντογιάκος τελεί εν γνώσει, του ότι θα ΞΕΥΤΙΛΙΣΤΕΙ..

Κι όμως, προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια, την οποία αποδομεί εξαιρετικά και συνοπτικά ο συνάδελφος και συναγωνιστής, Θανάσης Καμπαγιάννης, αλλά κι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος (αυτός κι αν ξέρει νομικά και δικαστικά γράμματα), στην -νομικά και συνταγματικά-θεμελιωμένη απάντησή του, προς αυτόν.

Το ερώτημα, που προκύπτει αναπόφευκτα, είναι για ποιο λόγο προέβη ο Ντογιάκος σε τόσο ξεδιάντροπη και καταλυτική -για την ηθική και επιστημονική του ακεραιότητα- ενέργεια.

Η λογική ερμηνεία των γεγονότων οδηγεί σε δύο  συμπεράσματα:

1)                   Το predator προφανώς...δούλευε νυχθημερόν τις εποχές, που ο  ως άνω  ανώτατος Εισαγγελέας χειριζόταν τις υποθέσεις Βγενόπουλου και ΧΑ.

2)                   Ο  ως άνω  ανώτατος Εισαγγελέας (γι’ άγνωστους, προς το παρόν, λόγους) αρχίζει ν’ απολύει τη δικαιοπρακτική του ικανότητα,  βάσει των άρθρων 127 κι επόμενα του Αστικού Κώδικα, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανίκανος, προς καταλογισμό, βάσει του άρθρου 34 του Ποινικού Κώδικα. Διαλέγετε και παίρνετε...                                          

Προσωπικώς, διαλέγω το πρώτο.

Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

                                                                                                                                          askordoulakos

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger