Home » » Να σου πω...

Να σου πω...

Από giorgis , Δευτέρα 28 Απριλίου 2008 | 5:41 μ.μ.


Να σου πω για της γενιάς μας τη χαμένη τιμή.. Αυτήν που ξεπουλήθηκε στην κατανάλωση, που γύρισε την πλάτη σε κυνηγημένους και σκλάβους, Αυτήν που τα κατέβασε με αντάλλαγμα μια μοδάτη γραβάτα κι ένα σπορ αυτοκίνητο.

Να σου πω για της γενιάς μας τη αλλοτρίωση, Αυτή που προτιμάει την ηρεμία από την ένταση, την άνεση από την καύλα, το αιρκοντίσιον από τη φωτιά. Να σου πω για το παραμύθιασμα του τρέντυ, του κινητού 3ης γενιάς, της πιστωτικής, της καριέρας. Για τους ψεύτικους.. Χιλιάδες πράγματα έχω να σου πω ρε πούστη μου...για δικούς μας που χάθηκαν , για ζωές πουλημένες, μίζερες

Για την ανεργία έχω να σου πω, για την φτώχια την εκμετάλλευση, για τους σκοτωμένους στο βωμό του κέρδους.

Για τους ρουφιάνους, για "καταξιωμένους" που τους τελείωσε το σάλιο από το πολύ γλείψιμο. Θα σου πω για αντίσταση, για ανθρώπινες βόμβες, για σηκωμένες γροθιές και για λευκά κελιά. Για αυτούς που δεν πουλήθηκαν δεν τα κατέβασαν δεν αλλοτριώθηκαν και δεν παραμυθιάστηκαν. Για ένα μπουκάλι κρασί , για ένα ντόπιο τσιγάρο για μια αναμμένη φωτιά

Είναι ο αγώνα και ο πόθος για την λευτεριά,
Πάντα τον κυνηγούσαν μα πάντα ήταν αυτός που σκάρωνε την ιστορία. Δεν πρέπει να τρέχουμε.. αυτοί είναι σαν τα σκυλιά, σε κυνηγάνε όταν κυνηγιέσαι Και έκαναν την βία νόμο και την υπευθυνότητα κάλπη.
Είναι τα ανοιγμένα κεφάλια, οι μελανιές από τα γκλοπ τους, τα δακρυσμένα μάτια και το καμένο δέρμα από τα χημικά τους.
Είναι μια βροχή από πέτρες κι ένας εκρηκτικός μηχανισμός .Είναι τα ιδρωμένα μέτωπα και το μίσος στα μάτια των εξεγερμένων. Κυνηγιέται, δέρνεται, φυλακίζεται, άλλοτε υποχωρεί και άλλοτε επιτίθεται. Ζυμώνεται και περιμένει την αποπληρωμή. Έχει τα χρώματα και την δύναμη της φωτιάς και είναι η εικόνα του τρόμου στα μάτια τους.

Και ζωές εγκλωβισμένες σε ψεύτικες ανάγκες και ρημαγμένες αξιοπρέπειες, αγορασμένες χαρές και έρωτες στην προσφορά της εβδομάδας".

Του trapezith
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger