Home » , » Νεοδημοκρατικά μπουμπούκια

Νεοδημοκρατικά μπουμπούκια

Από giorgis , Πέμπτη 29 Μαΐου 2008 | 10:28 μ.μ.


Χτες αποκαλύφθηκε ότι ένας πρώην Υφυπουργός Δημόσιας της Ν.Δ, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι κουμπάρος και δικηγόρος του φονιά του Ρεθύμνου Ζαχαρία Λαγουδάκη και στο παρελθόν τον είχε βοηθήσει να ξελασπώσει από μια σειρά ποινικά αδικήματα.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι ο πρώην υπουργός και σύμβουλος του Καραμανλή, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, προσπάθησε να κάνει παρέμβαση για να την βγάλει καθαρή ένας χασισέμπορας. Γι’ αυτό τώρα κατηγορείτε για «πρόκληση τέλεσης πλημμελήματος και απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία».

Τι μπουμπούκια έχει ο κήπος της Ν.Δ.! Και αυτά που βγαίνουν στο μεϊντάνι είναι σταγόνα στον ωκεανό. Σκεφτείτε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα!

Για την ενημέρωση των επισκεπτών του blog μας να γράψουμε δυο λόγια περισσότερα για την τελευταία περίπτωση.

Είναι γνωστό σε όλους στην Κρήτη ότι εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια έντονη διαμάχη μεταξύ Μητσοτάκη και Κεφαλογιάννη. Επίσης είναι γνωστό ότι όταν ο Καραμανλής έθεσε ζήτημα στον Κεφαλογιάννη να παραιτηθεί από το βουλευτιλίκι –λόγω ηλικίας- αυτός αρνιόταν επίμονα και μόνο όταν επέβαλε τους όρους του (να κληρονομήσει η κόρη του την εκλογική του πελατεία και ο ίδιος να έχει βαρύνουσα παρέμβαση στα εσωτερικά της Ν.Δ) αυτό έγινε δυνατόν.
Η εξέλιξη αυτή ήταν κάτι που δεν ενθουσίασε καθόλου τον Μητσοτάκη.

Όταν λοιπόν ο Κεφαλογιάννης θέλησε να ξελασπώσει έναν κομματάρχη του χασισοκαλλιεργητή ζήτησε την βοήθεια ενός μπάτσου χωρίς να γνωρίζει ότι αυτός ανήκει στο περιβάλλον Μητσοτάκη. Ο μπάτσος ενημέρωσε τους επιτελείς του πρώην πρωθυπουργού και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.
Φυσικά τα ΜΜΕ παρουσίασαν ότι η αποκάλυψη αυτή οφείλετε στην "ευσυνηδησία των αστυνομικών" Τι άλλο θα έλεγαν...

Πληροφοριακά τώρα να δούμε πως παρουσίασε το γεγονός η εφημερίδα "Ρεθεμνιώτικα Νέα": «…Σύμφωνα με την κατάθεση των τριών αστυνομικών, που υπηρετούσαν στην ΕΙΔΑΣΥΔΕ, τον Σεπτέμβριο του 2003 παρακολουθώντας χασισοφυτεία στους Δαφνέδες Μυλοποτάμου, εντόπισαν τον ιδιοκτήτης της πήγε να την ποτίσει .Αστυνομικοί και δράστης συνεπλάκησαν στον χώρο ,ένας αστυνομικός μάλιστα τραυματίστηκε στο πόδι και ο χασισοκαλλιεργητής ς κατάφερε να ξεφύγει.
Έχοντας γνωστή την ταυτότητα του, τον κατονόμασαν στο πλαίσιο της προανάκρισης που διατάχτηκε για την υπόθεση και ο δράστης κλήθηκε να καταθέσει στις αρχές Ιανουαρίου 2004.
Την παραμονή της κατάθεσης του, οι αστυνομικοί ,σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει, προσκλήθηκαν τηλεφωνικά από τους δυο κατηγορούμενους σήμερα ,στο γραφείο του βουλευτή όπου τους ζητήθηκε να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις ,να είναι ευνοϊκοί για τον κατηγορούμενο και να πούν ότι δεν ήταν σίγουροι πως όντως πρόκειται για το άτομο με το οποίο είχαν συμπλακεί στον χώρο της φυτείας. Όπως οι ίδιοι κατέθεσαν, ο πρώην υπουργός τους υποσχέθηκε ανταλλάγματα σε περίπτωση που υπάκουαν στην "εντολή του". Οι τρείς, αναχώρησαν από το γραφείο του και νοιώθοντας πιεσμένοι από την παρέμβαση του πολιτικού συζήτησαν με άλλους συναδέλφους τους το περιστατικό. Αποφάσισαν να μην υποκύψουν και να μην δεχτούν κανένα αντάλλαγμα…»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger