Home » , » Ασε ρε Χαρδαβέλλα τα σάπια

Ασε ρε Χαρδαβέλλα τα σάπια

Από giorgis , Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008 | 12:41 π.μ.



Έκανε διάλειμμα από τις ..διατριβές του που κάνει με τα ούφο και τα φαντάσματα και σήμερα ο Χαρδαβέλλας ασχολήθηκε στην εκπομπή του για το πώς διασκέδαζαν οι Αθηναίοι πριν μερικά χρόνια.

Μια απ’ τις ανούσιες εκπομπές του που δεν θα υπήρχε λόγος να την σχολιάζαμε αν ο ίδιος δεν αναφερόταν στο παρελθόν του παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο.

Αναφέρθηκε, λοιπόν, ο Χαρδαβέλλας στα «πέτρινα χρόνια της δικτατορίας», τονίζοντας ότι ο ίδιος σαν ρεπόρτερ του «Εθνους» τότε κάλυπτε «διαδηλώσεις οικοδόμων και φοιτητικές συνελεύσεις».

Επειδή τα γραπτά μένουν, όσο και αν ο ίδιος δεν θα το ήθελε φανταζόμαστε, αυτά δηλώνουν ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ηταν ένα πειθήνιο όργανο των συνταγματαρχών και με τα ρεπορτάζ του προωθούσε απόλυτα της δικές τους σκοπιμότητες.

Χαρακτηριστικό είναι το πώς κάλυψε (σαν απεσταλμένος του «Εθνους» στην Γαλλία) τα γεγονότα του Μάη του ’68. Ηταν τόσο το πάθος του ενάντια στους εξεγερμένους Γάλλους που ούτε η φασιστοφυλλάδα της εποχής «Ελεύθερος Κόσμος δεν την είχε.

Ενδεικτικά αποσπάσματα από τις ανταποκρίσεις του που δημοσιευόταν στο «Εθνος»:

«Η Γαλλία μοιάζει να θρηνή για την κατάσταση που εδημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι φοιτηταί».

«Οι καταστηματάρχαι έχουν κλείσει και μπροστά από τις πόρτες και τις βιτρίνες έχουν βάλει παλαιά κιβώτια και εμπόδια για τον φόβο ταραχών και λεηλασιών. Τίποτε δεν είναι πλέον σίγουρο στο Παρίσι».

«Βέβαια, οι αναρχικοί εκίνησαν όλη αυτή τη συμφορά, που ξαφνικά και στην ώρα της μεγάλης της ανόδου έπληξε τη Γαλλία.
Εξακριβωμένο επίσης είναι ότι Τροτσκυσταί και Μαοϊσταί συνειργάσθησαν σ' αυτή την αναταραχή. Τέλος, είναι βέβαιο, ότι το επίσημο Κομμουνιστικό κόμμα και οι εργατικές Οργανώσεις, που επηρεάζονται από αυτό, δεν είδαν στην αρχή με καλό μάτι την εξέγερση. Εν τούτοις, όταν το Κ.Κ.Γ. αντελήφθη ότι κινδύνευε να χάση τους οπαδούς του ή μέρος από αυτούς, έκρινε σκόπιμο να υιοθετήση τις ταραχές. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρείται σήμερα από τους εθνικόφρονας Γάλλους συνυπεύθυνο».

«Ο γαλλικός Λαός επέρασε κατά τα τελευταία χρόνια μια περίοδο εξαιρετικής ευημερίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αι λαϊκαί μάζαι είναι ικανοποιημέναι. Είναι ανθρώπινο να ζητή κανείς ολοέν και πιο πολλά. Αυτή την ανθρώπινη τάση οι Αριστεροί γνωρίζουν να την εκμεταλλεύωνται αριστοτεχνικά. Μεταξύ των αναρχικών το σύνθημα του Μάο "πρωτού οικοδομήσετε, γκρεμίστε" έχει πιάσει σε ένα, αν και περιωρισμένον, αριθμό νέων».

«Αυτά, φυσικά, είναι παράλογα, τουλάχιστον για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Ανθρωπότης αποτελείται από λογικά όντα. Ομως εδώ είναι που υπεισέρχεται η γνώμη του Ελβετού ψυχολόγου Μπέλερ, για τον κρυμμένο στα κατάβαθα της ανθρώπινης ψυχής παραλογισμό, με τον οποίον, άλλωστε, και εξηγείται το φαινόμενο της χιτλερικής εποχής» (6.6.68)».

«Τα 3/5 των απεργών είναι ικανοποιημένοι από την επίλυση των αιτημάτων τους και επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Αλλ' αυτό δεν μπορεί να γίνη γιατί τα εργοστάσια έχουν καταληφθή από τα υπόλοιπα 2/5 των αδιαλλάκτων. Ετσι οι "Γκωλισταί" εργάται αντιμετωπίζουν μια μειονότητα απεργών, που έχει καταλάβει τα εργοστάσια και δεν τους αφήνει να εργασθούν!» (6.6.68).

Αυτός είναι ο μπαγλαμάς που έχει το θράσος σήμερα να μιλάει ότι έζησε τα «πέτρινα χρόνια της δικτατορίας»

Υ.Γ Κρατήσαμε την ορθογραφία της εποχής
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2008 στις 9:24 μ.μ.

UFO γενιέσαι,δέν γίνεσαι
στά γεράματα.
Aσε ρέ φίλε,τούς εμπεδώσαμε
τούς αγωνιστές καί τούς
Δημοκράτες,στό χώρο τής TV.
Aυτοί νομίζουν οτι ο κόσμος
ξέχασε.Αμ δε!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger