Home » , » Εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών

Εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 | 5:59 μ.μ.

Επικαλούμενος την εκτίμηση ότι μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση δεν έχει την νομιμοποίηση για να συνεχίσει να κυβερνά, ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφυγή σε εθνικές εκλογές.

«Δεν είναι μόνο η μεγάλη, σημαντική, καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 4 μονάδες, αλλά και το γεγονός ότι τα δύο κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν απώλεια 11 και πλέον μονάδων από τα ποσοστά που κατέγραψαν στις εθνικές εκλογές του 2012. Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές, θα είχαν αθροιστικά 94 βουλευτές, από 162 που έχουν σήμερα στη Βουλή. Αυτό συνιστά μία πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και τους συσχετισμούς που υπάρχουν στη Βουλή», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σύριζα.

Αναμενόμενη κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως αναμενόμενη και η απάντηση του κυβερνητικού φερέφωνου, Κεδίκογλου, που με στρογγυλεμένες εκφράσεις και αποφεύγοντας την λέξη ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού, έδειξε την πρόθεση της ανάλγητης ταξικής-μνημονικής κυβέρνησης να παραμένει με κάθε τρόπο γαντζωμένη στην εξουσία, κατηγορώντας παράλληλα στον Α. Τσίπρα ότι με την παρέμβαση του στον Παπούλια, «προχωρά σε πρωτοφανή θεσμική εκτροπή».
Σε ένα κατεβατό του ο Σ. Κεδίκογλου, προσπερνάει ότι η Ν.Δ έχασε 7 σχεδόν μονάδες από την δύναμη της του 2012 με την φράση «τα κόμματα της κυβέρνησης έχασαν γιατί κυβερνούσαν σε συνθήκες δύσκολες», προσθέτοντας ότι η προσπάθειες του Τσίπρα για πρόωρες εθνικές εκλογές θα πέσουν στο καινό.

Ας κάνουμε τηλεγραφικά κάποιες πρώτες διαπιστώσεις για τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

* Ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Σύριζα, αφού για πρώτη φορά την ελληνική ιστορία κόμμα της αριστεράς βγαίνει πρώτο στις ευρωεκλογές, ενώ η επικράτηση της Ρ. Δούρου στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα για το κόμμα της Κουμουνδούρου.

* Η Ν.Δ υπέστη μια καθαρή ήττα, αφού με ενσωματωμένο το 99,3% των ψήφων λαμβάνει 22,71% έναντι 26,60 του Σύριζα, μια καθαρή διαφορά δηλαδή που πλησιάζει το 4%.

* Το νεοναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου έχει αυξητική τάση και αυτό πρέπει να προβληματίσει όλους μας.

* Η ΕΛΙΑ, ο φερετζές του ΠΑΣΟΚ, αν και με μεγάλη καθίζηση από τις περασμένες βουλευτικές εκλογές, κατόρθωσε να συσπειρώσει τον σκληρό πυρήνα του πάλαι πότε κραταιού ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας 8,02% και φέρνοντας καλύτερες επιδόσεις απ’ τις εκτιμήσεις που υπήρχαν.

* Το κόμμα δημιούργημα κύκλων της διαπλοκής, το «Ποτάμι», χτύπησε «ταβάνι» αποσπώντας το 6,61% των ψήφων, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι όσο και να είναι απαξιωμένα στην λαϊκή συνείδηση τα ΜΜΕ, εξακολουθούν ακόμα να έχουν αρκετή επιρροή στην διαμόρφωση της λεγόμενης «κοινής γνώμης».

* Ικανοποιητικό θεωρεί το ΚΚΕ το 6,07% που συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές  αν και θεωρώντας ότι το συνολικό αποτέλεσμα των εκλογών δεν δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού, και  δεν συνιστά "νέο πολιτικό σκηνικό" προς όφελος του λαού, έχει κάθε λόγο να θεωρεί απόλυτα θετικό το γεγονός ότι στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, την Πάτρα,  εκλέχτηκε δήμαρχος μέλος του ΚΚΕ και ότι επικράτησαν πανηγυρικά οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Πετρούπολη, Ικαρία, και Χαϊδάρι.

* Αισθητή μείωση των δυνάμεων του είχε και το κόμμα του Π. Καμμένου. Το 3,46% που συγκέντρωσαν οι ΑΝΕΛ πιθανόν να πυροδοτήσει εσωτερικές εξελίξεις  σ’ αυτόν το πολιτικό σχηματισμό.

* Εκπληξη αποτέλεσε η νεκρανάσταση του κόμματος του Καρατζαφέρη. Το 2,70% που συγκέντρωσε το ΛΑΟΣ δεν είχε εντοπιστεί σε καμιά δημοσκοπική εκτίμηση και πιθανόν να πρόκειται για επαναπατρισμό ψηφηφόρων του από την Χ.Α.

* Το 1, 46% που συγκέντρωσε το πολιτικό μόρφωμα «Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» του Χατζημαρκάκη, δεν τα πήγε άσχημα στην πρώτη εκλογική του παρουσία.
 
* «Πολύ μεγάλη ήττα, στα όρια της συντριβής», είναι το 1,21% που πήρε η ΔΗΜΑΡ σύμφωνα με τον Σ. Λυκούδη, βουλευτή επικρατείας, αυτού του κόμματος. Είναι δεδομένο ότι θα «αρχίσουν τα όργανα» στο εσωτερικό αυτού του πολιτικού σχηματισμού και ήδη ακούγονται φωνές αν έχει λόγο ύπαρξης αυτό το κόμμα, ενώ ο βουλευτής Β. Οικονόμου ζήτησε δημόσια να φύγει απ την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Φ. Κουβέλης.

* Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των ιδρυτών του, Πολύδωρα, Ψωμιάδη, Ζώη, Νικολόπουλου, το κόμμα «Ενωση για την πατρίδα και το Λαό» το 1,04% που συγκέντρωσε.

* Πανωλεθρία για Τζήμερο-Σκυλακάκη το 0,91% της σύμπραξης «Δημιουργία ξανά-Δράσης»

* Το Ενιαίο Παλαϊκό Μέτωπο του Καζάκη είχε ευδιάκριτη παρουσία συγκεντρώνοντας 49.205 ψήφους και ποσοστό 0,86%

* Αν και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε υπερδιπλασιασμό του ποσοστού της σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2009 και τις βουλευτικές του Ιούνη 2012, συγκεντρώνοντας 0,72% και 41.033 ψήφους το αποτέλεσμα αυτό δεν δικαίωσε τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις στελεχών της.

* Το Σχέδιο Β’ δεν έχει να παρουσιάσει καμιά δυναμική και φανταζόμαστε ότι το ποσοστό 0,20% και οι 11.304 ψήφους που συγκέντρωσε δεν θα κάνει τα στελέχη του να πανηγυρίζουν.

* Το Μ-Λ ΚΚΕ ψήφισαν 10.557, δίνοντας του ποσοστό 0,19%

* Το ΕΕΚ – Τροτσκιστές έλαβε 4.499 ψήφους και 0,08%

* Η ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) πήρε 0,05% και 3.045 ψήφους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 38 σχόλια

26 Μαΐου 2014 στις 7:12 μ.μ.

Μεγαλη απογοητευση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ρε συντροφοι από τις 123000 ψηφους των περιφερειακων πριν μια μολις εβδομαδα μονο το ένα τριτο (41000) στις Ευρωεκλογες???!!! Οι 82000(!!!) στο τσουβαλι του ενσωματωμενου ΣΥΡΙΖΑ? Ντροπη και κριμα,πολυ κριμα για την αντικαπιταλιστικη Αριστερα! Ετσι δικαιωνουν αυτοι οι 82000 τους ισχυρισμούς του ΚΚΕ ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελει ουρα των γιαλατζι αριστερων της κυβερνώσας "Αριστερας" .Παντως ετσι δεν παμε πουθενα.Κριμα και παλι κριμα!

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2014 στις 7:55 μ.μ.

Για όλα τα κόμματα γράφετε την άποψή σας, εκτός από το ΚΚΕ. Γράφετε ΄΄ικανοποιητικό θεωρεί το ΚΚΕ το 6,07% που συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές''.
Φοβάστε να πείτε την άποψή σας ;

Τζιοβάνι Ντρόγκο

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2014 στις 9:20 μ.μ.

Επειδή πολλά troll στην προσπάθεια τους να κάνουν το άσπρο- μαύρο χρησιμοποιουν επιχειρήματα της ΝΔ, της Όλγας τρέμη και του πρετεντεράκου και επιδεί εκεί στο υπουργείο εσωτερικών έφτασαν να κάνουν την ξεφτίλα επιστήμη συγκρίνοντας πορτοκάλια με... αγκούρια δηλαδή αποτελέσματα ευρωεκλογών με αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών βάζω 2 link που έχουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογων του 2009 και του 2014 για να ξεστραβωθούν κάποιοι http://ekloges.ypes.gr/may2014/e/public/index.html#{"cls":"level","params":{"level":"epik","id":1}}
http://ekloges-prev.singularlogic.eu/e2009/pages/index.html. Ααα στο δεύτερο link φαίνονται και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2004. Συμπέρασμα μέχρι το 2009 όλοι σύγκριναν όμοιες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά απο φέτος είπαμε κάποιοι θα συγκρίνουν πορτοκάλια με αγγούρια !

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2014 στις 10:58 μ.μ.

ξανα τις ιδιες ανοησιες οι κκεδες. βραστε στο ζουμι σας με 6% και αφηστε την ανταρσυα και το συριζα. ξερουν αυτοι τι θα κανουν. ωρες εχουν περασει απο το εκλογικο αποτελεσμα και δεν σεβεστε τη γνωμη του ελληνικου λαου. ο συριζα ηρθε για να μεινει. μαλλον σας πικρανε η εκλογη της δουρου.
χωρις το συριζα οχι πατρα δε θα βλεπατε αλλα ουτε τον ισκιο σας. επιτελους πηρατε και την ικαρια για να μη μας ζαλιζετε αλλο.

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2014 στις 11:16 μ.μ.

9.20 Εχεις μπερδεψει καλτσες με σωβρακα αλλα καταλαβαινω την πικρα σου 140000 ψηφοι λιγοτεροι το ξεβρακωμα ξεκινησε και ακομα δεν εχεις δει τιποτα η κολαση ειναι μπροστα 10.58 το παραμυθι οτι θα διαλυσει το ΚΚΕ τελειωσε οσο για το ανταριζα ξερουμε για την κολεγια

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2014 στις 11:30 μ.μ.

Ανώνυμε 10:58 μ.μ. τους δήμους που κέρδισε η ΛΑΣΥ τους κέρδισε επειδή το επέλεξαν οι πολίτες τους και όχι εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ζήτημα αν μπορεί να μετακινήσει 3-4 πούλμαν οπαδούς του.

Στην Ικαρία πάντως ήταν φιλότιμη η από κοινού με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΧΑ προσπάθεια σας να κερδίσετε το δήμο, αλλά ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι από τον πρώτο γύρο….

Νικος

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2014 στις 11:34 μ.μ.

ονειρο ητανε και παει. επιχειρησανε να διαλυσουνε το ΚΚΕ και αποτυχανε. πριν ακομα γινει ο συριζα διαχειρηστης του καπιταλισμου αρχισε το ξεβρακωμα 141000 ψηφοι λιγοτεροι απο το 2012 και οι οπορτουνιστες ειναι πανικοβλητοι. τα χειροτερα για εσας ειναι μπροστα και δυστηχως για εσας και ευτυχως για τον λαο το ΚΚΕ ειναι εδω ΠΑΝ

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2014 στις 2:52 π.μ.

Βλέπετε νικη και ενίσχυση των αντιμνημονιακών δυνάμεων;
2012 ΣΥΡΙΖΑ+ΚΚΕ+ΑΝΕΛ = 38.90%
2012 ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ = 48.20%

2014 ΣΥΡΙΖΑ+ΚΚΕ+ΑΝΕΛ = 36.14% (-2.74%)
2014 ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ +ΠΟΤΑΜΙ = 38.55% (-9.65%)

Στους μνημονιακους αν προσθέσω Καρατζαφερη, Χατζημαρκάκη, κλπ φτάνουν στο 45% ενω στους αντιμνημονιακούς τι να προσθέσω: το 07% της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ;

Μάλλον χρειάζεται περίσκεψη και όχι "κορώνες"...

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2014 στις 3:02 π.μ.

Αν καποια στιγμη η ομαδα του μπλογκ σας θελει να κανει αναφορα στους δημους που παιρνει ο συριζα (και μπραβο του)ας ψαξει και αν ειναι δικοι του(για να ξερουμε) και αν ειχανε την στηριξη απλα οντας αλλης παραταξης η και αν υπηρχε συνεργασια εξαρχης η ποιοι ειναι δικοι του και μελη.
Το λεω επειδη στο δημο κοζανης εμφανιζει η αυγη τον υποψηφιο των οικολογων Λευτέρη Ιωαννίδη σαν υποψηφιο του συριζα. Υπαρχει μια μικρη αποκλιση μεταξυ ''υποψηφιου του συριζα'' και ''στηριξης'' πιστευω.
Δειτε τα αυτα για να ξερουμε ακριβως τι γινεται και που.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2014 στις 11:25 π.μ.

ανώνυμο 10.58
Κι όμως, στην Ικαρία είδαμε τον δήμο, ΧΩΡΙΣ τον σύριζα που σούμπιτοι, συνεργαστήκατε με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπούς ακροδεξιούς. Το αντι κκες σας μέτωπο, παρέμεινε αρραγές στην Ικαρία, όμως τον δήμο τον πήραμε. Και αυτοί που ψήφισαν τον κομμουνιστή δήμαρχο, ήταν ένα πολύ μικρό ποσοστό Ικαριωτών, που αντέδρασαν στην ανίερη συμμαχία σας. Βλέπεις στην Ικαρία, ήταν πολλά τα λεφτά των συμφωνιών που είχατε κάνει με τους εφοπλιστές και λοιπούς "υγιείς επενδυτές" για να εκχωρήσετε και ξεπουλήσετε όλη την Ικαρία. Στην δε Πάτρα, απλά δεν σας έπαιρνε ανοιχτά, να δηλώσετε κάτι άλλο, αν δεν θέλατε να σας πάρουν με τι πέτρες. Μανώλης

27 Μαΐου 2014 στις 2:22 μ.μ.

Η ξεπουλημενη "Αριστερα" του "ανηκομεν εις το δυτικο πλαισιο,εις την Ε.Ε και εις το ΝΑΤΟ(!!!!!!!!) ας ξαπλωσει εις την "σεβαστην" ετυμηγοριαν του λαου -που της εδωσε καποιες δεκάδες χιλιαδες ψηφους λιγωτερες από το 2012 παρεπιπτοντως- και ας περιμενει να γινει ΝΕΟΠΑΣΟΚ στη θεση του μακαρια τη ληξει παλαιου!Ετσι ανωνυμε νεοαριστερε και παλαιοπασοκε των 10.58? Οσο για σενα φιλε οπαδε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστευω με ζαρζαβατικα δε γινεται το μαυρο ασπρο! Οι 123000 ψηφοι επεσαν πριν μολις μια εβδομαδα Και αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μπορει να τους συγκρατησει από την οππορτουνιστικη κατρακυλα, εγω πραγματικα λυπάμαι.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2014 στις 3:23 μ.μ.

ανώνυμε 10.58
Ασε τώρα τα ζουμιά και τις λοιπές ανοησίες και πές μας. Μας λέγατε ότι 25 ψηφίζουμε , 26 φεύγουν. Είσαστε τον πρώτο κόμμα των εκλογών. Αρα τίθεται το ερώτημα. Ποιοί φεύγουν και πότε. Για 26 μας λέγατε. Πού είναι αυτά που θα κάνατε, για να φύγουν στις 26? Εννοείται βέβαια πως εννοούσατε, ότι φεύγει η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές. Η μήπως όχι? Μήπως εγώ σας κατάλαβα λάθος, ή εσείς ξανακοροιδεύετε? Περιμένω να κρατήσετε την δέσμευσή σας για τις 26. Μανώλης

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2014 στις 5:07 μ.μ.

Μανωλης Σημερα ο αλεξης θα μιλησει στον ΣΕΒ. οι βιομηχανοι ειναι εντρομοι οτι θα τους πει να φυγουνε επειδη ο συριζα ηρθε πρωτος με 140000 ψηφους λιγοτερους απο το 2012. ΑΡΕ ΓΕΛΙΑ ΠΑΝ

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2014 στις 5:22 μ.μ.

Ανώνυμο 252
Φίλε μου, ποιούς μνημονιακούς και ποιούς αντιμνημονιακούς εννοείς? Από 1.1.2014 υπάρχουν σε όλη την ΕΕ, μόνιμα μνημόνια. Οποιος είναι με την ΕΕ, είναι από χέρι και μνημονιακός.
Δεύτερον: Η Δούρου βγήκε περιφερειάρχης στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική, που ζεί η μισή Ελλάδα. Σαν "αντιμνημονιακή", θα αρνηθεί να ψηφίζει και να εκτελεί τις ντιρεκτίβες και εντολές της ΕΕ στην περιφέρεια? Δηλαδή θα αρνηθεί να κάνει απολύσεις όπως προβλέπει η ΕΕ ντιρεκτίβα, θα αρνηθεί να εκποιήσει τον πλούτο του ελληνικού λαού στο κεφάλαιο (λιμάνια, παραλίες, δάση, πλατείες), θα αρνηθεί να ιδιωτικοποιηθεί το νερό, τα απορρίμματα, θα αρνηθεί να βάλει νέα φοροχαράτσια στα τέλη, θα αρνηθεί την παράδοση στρατηγικών τομέων στους Μπόμπολα, Αλαφούζο κ.λ.π., γιατί το φαγοπότι που ετοιμάζει το κεφάλαιο στην Αττική είναι πολλά δισ. ευρώ. Πολλά τα λεφτά. Κι αν δεν το κάνει, θα πεις τον σύριζα τσιράκι του κεφαλαίου, θα πείς ότι είναι το αριστερό δεκανίκι της αστικής τάξης, η πέμπτη φάλαγγα στο εργατικό και λαικό κίνημα? Αν δεν το πείς τότε θα είσαι και εσύ συνένοχος και συμμέτοχος το έγκλημα, που θα έχει διαπραχθεί. Μανώλης

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2014 στις 8:15 μ.μ.

"έλαβον: ΝΔ ... άνευ παπά"

lol, @ gianniskokkinos, τα 150.000 λιγότερα του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές από τις περιφερειακές εσύ δεν τα βλέπεις...
Ενδιαφέρον το ότι το ΚΚΕ όπως και τα μλ, εεκ (αν δεν κάνω λάθος) σταθεροποιούνται εκλογικά τα τελευταία χρόνια πιο χαμηλά σε εκλογικές επιδόσεις σε σχέση με παλιότερα ενώ η ανταρσύα με το μεταβατικό εμφάνισε μια δυναμική. Τεσπά, αν αντιμετωπίζεις το πανεθνικό πολιτικό πεδίο με όρους συντονιστικής επιτροπής κατάληψης, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα παθαίνεις εγκατάλειψη.
Με πέθανε που ο Κουτσούμπας το βράδυ των εκλογών παρέλειψε τα ντούρα αντικαπιταλιστικά και έμεινε στα αντιμονοπωλιακά αντιιμπεριαλιστικά, lmao. Πέσανε αρκετές γαργάρες προεκλογικά στην πλειοδοσία επαναστατικότητας των τελευταίων ετών... Βέβαια στην (σχεδόν ίδια) ανακοίνωση της ΚΕ δεν υπήρχαν στρογγυλεύσεις. Πρέπει να είναι επειδή "τα λένε στα ίσια", "τσεκουράτα" κλπ και δεν ασπάζονται το άσμα "για τα κουκιά τα κάνεις όλα, για τα κουκιά δεν..."
Οι υποστηρικτές του σύριζα ας σκεφτούν την εκλογική νίκη και τις "νουθεσίες" του αστικού πολιτικού "ρεαλισμού" για μεγάλο συνασπισμό υπό το πρίσμα συνεργασιών, στηρίξεων και κοινών ψηφοδελτίων με ΝΔ-ΠΑΤΣΟΚ την πενταετία της κρίσης (είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιρικοί οπαδοί του ΚΚΕ, μπορούν να υποδείξουν περισσότερες περιπτώσεις από την Ικαρία).

@ Ανώνυμος-2:52πμ, τους ΑΝΕΛ δεν ξέρω αν έχει νόημα να τους προσθέσεις. Λέμε για ένα κόμμα που συγκροτήθηκε ευθύς εξαρχής ως "έξω από το μνημόνια & ανάπτυξη με Ειδικές Οικονομικές Ζώνες"...

Ξέρεις κανείς αν το Παναθηναϊκό κίνημα είναι μετενσάρκωση της ΝΟΠΟ... αν ναι τότε λέμε για Καρυάτιδες πάνω από 10%

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2014 στις 10:48 μ.μ.

ο 10:58 ειμαι. ένας ένας μην στριμωχνεστε κκεδες! καθε πολιτικη ανοησία χρειαζεται χρονο για να απαντηθει! δεν ειναι ίωση για να φυγει σε 24 ωρες. αν την εχεις μενει για παντα!

α. ο συριζα ηρθε για να μεινει. χωνεψτε το.
β. ο πελετιδης δεν χρειαζοταν μεταφερομενους οπαδούς του συριζα. ψηφιστηκε απο μελη του συριζα πατρας ανοικτα
γ. 1ο κομμα με 1400000. σωστο. αλλα 1ο κόμμα μην το ξεχνατε κκεδες! και ρεφορμιστκο! ενω εσεις γνησιο επαναστατικο το 2012 σττα μεγάλα αστικά κέντρα (όπου είναι συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο μέρος της εργατικής τάξης) το κόμμα είχε πτώση και σε ποσοστά, αλλά και σε πραγματικούς ψηφοφόρους-3000000 περιπου σε ολη την ελλαδα.
δ. οταν θα τεθει θεμα αυτοδυναμιας απο τον συριζα καθαρα θα σας αρμεξει σαν αγελαδα κκεδες! εσεις δε λετε οτι ειναι το παλιο πασοκ; αρα ο τροπος ειναι γνωστός!
ε.ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές δεν εφυγαν στις 26. σωστο. δεν ειναι αυτο το επιδικο. οπως ακριβως δε εφυγαν το 1989-1990 με ζολωτα και τζανετακη!! ή μηπως εφυγαν; ή μηπως τρομοκρατηθηκαν;
ζ. ρε αχρηστοι πηρατε 1,5% σε τεραστια κριση και μιλατε; θα σας περιμενει ο κοσμος στη 2α παρουσια να δυναμωσετε; αδιαφοροι και τελειωμενοι πολιτικα ειστε για τον κοσμο. σεχτα ιωαχωβαδων καταντησατε.

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2014 στις 12:14 π.μ.

10.48 ο εκνευρισμος σου ειναι δικαιολογημενος την στιγμη που εχετε χασει 140.000 ψηφους. α. το ΑΚΕΛ στην κυπρο εφυγε νυχτα περιμενε την συνεχεια στην βενεζουελα ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ. β. ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ψηφιστηκε απο τον λαο της πατρας γ.το 2012 πληρωσαμε της αυταπατες που ειχανε καλλιεργηθη στο κοσμο μας πριν το 1991 οτι υπαρχει αριστερα. αυτα εδω και 23 χρονια πεθανε δ. ο πολεμος εναντιον σας θα συνεχιστει χωρις ελεος και οταν θα γινουνε εκλογες θα ειμαστε πανω απο 4.5% χωνεψε το θα πεθανετε ορθιοι ε. αρα οσο δεν φευγουνε αυτοι εχουμε καπιταλισμο το 1989 1991 αυτα ητανε τα αποτελεσματα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ζ. ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ πηραμε 6% με την αστικη ταξη να εχει φτιαξει 40 κομματα και να εχει φερει απο το 2012 πρωτο τραπεζι πιστα το καλυτερο παιδι της τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ. και θα συνεχισουμε να μιλαμε μεχρι να καταλαβει ο λαος γιατι οσο δεν καταλαβαινει θα περναει τραγωδιες ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝ

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2014 στις 4:12 μ.μ.

Ανώνυμος 8.15 Οπωσδήποτε τα βλέπω. Εσύ δεν βλέπεις την πτώση του σύριζα και στις περιφερειακές. Γιατί τόση μουγγαμάρα? Το ΚΚΕ και από τις περιφερειακές και από τις ευρωεκλογές που είχε μειωμένα ποσοστά, είχε στις περιφερειακές αύξηση 150.000 ψήφους και στις ευρωεκλογές 70.000. Μήπως μπορείς να μου αναφέρεις πόση πρώτη και στις δύο εκλογές είχε ο σύριζα σε ψήφους, πόσες χιλιάδες. Αμα βαριέσαι στις μετράω εγώ. Μανώλης

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2014 στις 4:48 μ.μ.

Μανωλης. Μην εισαι τοσο σκληρος δειξε λιγο ελεος. Τα παιδια τοσο γλειψιμο ριξανε στο αστικο κρατος και αυτο αντι να εμπιστευτει μονο αυτους εφερε και το ποταμι. Ατιμε καπιταλισμε στεναχωρεις το καλυτερο παιδι σου τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ που εχει κανει τα παντα για εσενα ΠΑΝ

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2014 στις 11:55 μ.μ.

Παιδάκια του ΚΚΕ έχετε πολλή πλάκα. Μα πολλή πλάκα. Δε σας νοιάζουν οι εκλογές και δεν έχετε εκλογικές αυταπάτες αλλά εδώ και τέσσερις μέρες έχετε ανατρέψει τα μαθηματικά για να αποδείξετε ότι η συντριβή σας είναι νίκη! 3% κάτω σε μια βδομάδα - Θρίαμβος Μεγάλος δεν υπάρχει άλλος! Μόνη σας νίκη παιδάκια είναι το ότι πήρατε 4 δήμους και αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να εισχωρήσετε στο αστικό κράτος, να διαχειρίζεστε τα ΕΣΠΑ, να χτίζετε πελατειακές σχέσεις (και βέβαια να εφαρμόζετε και καμιά διαδημοτική κιντικότητα όπως στην Πετρούπολη για να κάνετε τη δουλειά των αφεντικών σας) και όλα αυτά που τόσο θέλετε και σας χαρακτηρίζουν.

Και το πιο αστείο είναι τα "πολιτικά" σας επιχειρήματα. Λο-λα-να-ένα-μη-λο. Ελεγα να σας πω τίποτα πολιτικό αλλά ως σκυλάκι του καναπέ του καπιταλισμού, της Τρέμη και του Πρετεντέρη δε θα καταλάβετε χριστό. Ξεκινήστε από το παραπάνω: Λο-λα-να-ένα-μη-λο. Ελα Μανώλη, βάλε τα δυνατά σου. Και μην αρχίσετε "εσεις του συριζα" και άλλες παπάρες γιατί όσο κι αν προσπαθείτε να μας κάνετε, δεν είμαστε όλοι συριζα.

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2014 στις 12:24 π.μ.

αφιερωμα στο κκε!!!
Λίγο πριν από τις εκλογές, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που συμμετέχουν στο κίνημα αποφάσισαν να εκλέξουν με δημοψήφισμα τον υποψήφιο που θα τα έβαζε με τον Πάχτα. Εξέλεξαν, λοιπόν, τον κ. Γιάννη Μίχο και τον στήριξαν όλοι ενθέρμως, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. Όλοι, πλην του ΚΚΕ, το οποίο κατέβασε δικό του υποψήφιο, διότι το Κόμμα κατέχει τη μοναδική αλήθεια και την κουβαλάει παντού, ακόμη και στον Δήμο του Αριστοτέλη. Τελικά, ο Μίχος νίκησε τον Πάχτα από την πρώτη Κυριακή και ο υποψήφιος του ΚΚΕ πήρε 1,96%, σχεδόν το μισό απ” όσο πήρε το Κόμμα στις ευρωεκλογές.

Στον Δήμο του Βόλου βρέθηκαν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μ. Πατσιαντάς. Ο Μπέος του ποδοσφαιρικού παρακράτους, του στοιχήματος, των νυχτερινών κέντρων, ο Μπέος που στηρίχτηκε ανοιχτά από τη Χρυσή Αυγή, που υιοθέτησε τον λόγο και την αισθητική της Χρυσής Αυγής. Κι όμως, ακόμη και στον Βόλο η ηγεσία του ΚΚΕ δεν στήριξε τον Πατσιαντά, διότι ο Πατσιαντάς είναι του ΣΥΡΙΖΑ και, όπως έχει πει ξεκάθαρα ο Στάλιν στα απομνημονεύματά του, «καλύτερα ο Μπέος, παρά ο Συριζαίος». Τελικά νίκησε ο Μπέος και η ψυχούλα του «Πατερούλη» συνέχισε να αναπαύεται εν ειρήνη.

Κοίτα να δεις που ο Πάχτας με τον Μπέο έκαναν κι ένα καλό στη ζωή τους. Απέδειξαν ότι δεν υπάρχει πάτος, ότι δεν υπάρχει όριο για μια ηγεσία που δρα ως θρησκευτική σέχτα και ταυτοχρόνως ως διοικητικό συμβούλιο ανώνυμης εταιρείας.

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2014 στις 8:36 π.μ.

ανώνυμε 12:24, πραγματικά στενοχωριέμαι που δεν μπορείς να βάλεις μόνος σου 5 λέξεις σε μία σειρά. Λογικό, άλλωστε τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, τι να πρωτομάθεις;
Αλλά γράψε τουλάχιστον την πηγή από όπου έκλεψες το κείμενο (http://www.avgi.gr/article/2788021/to-xei-pei-ki-o-stalin-%C2%ABkalutera-o-mpeos-para-o-surizaios%C2%BB )
Υ.Γ. Απ' ό,τι βλέπω ο Μίχος μια χαρά τα πάει με την εταιρεία.

Τζιοβάνι Ντρόγκο

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2014 στις 10:44 π.μ.

12.24 Χτες ο αλεξης μαζι με τον σαμαρα αγκαλια μιλησε στον ΣΕΒ και τους εταξε τα παντα. Πριν μερικες μερες ειχε δηλωσει οτι ειναι υπερ της Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ αν νομιζεις οτι θα μας κανετε σας τα μουτρα σας σε γελασανε. 11.55 Τα πραγματα ειναι απλα. το 2012 η αστικη ταξη εκανε αναπαλαιωση του αστικου πολιτικου σκηνικου προσπαθωντας να διαλυση το ΚΚΕ με οχημα τον οπορτουνισμο. τοτε πηραμε 4.5% σημερα 2 χρονια μετα με 40 κομματα απεναντι το ΚΚΕ πηρε 8.8% στην περιφερεια και 6.1% στης ευρωεκλογες. Αν αυτα εσυ τα θεωρεις ηττα εχεις προβλημα αντιληψης ΠΑΝ

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2014 στις 12:29 μ.μ.

12.24 οι οπορτουνιστες εχουνε μεγαλη πλακα. τους ενοχλει ο ΜΠΕΟΣ και στον πειραια ψηφιζουνε το αφεντικο του ΜΠΕΟΥ ειναι λεει αντιφασιστες και στην ΙΚΑΡΙΑ πανε με φασιστες και εχουνε και το θρασος να λενε οτι το ΚΚΕ δεν επρεπε να βαλει υποψηφιο στο δημο αριστοτελη και να ψηφισουμε συριζα. ο τυχοδιωκτισμος και η μανια για την κουταλα τους εχει παρει το μυαλο ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝ

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2014 στις 2:33 μ.μ.

Ανώνυμο 12.24
Στον Δήμο Βόλου λοιπόν, συνέβησαν τα εξής: Την προηγούμενη τετραετία, στο Βόλο δήμαρχος ήταν ο υποψήφιος του σύριζα Σκοτεινιώτης. Ο Σκοτεινιώτης λοιπόν, ο δήμαρχος του σύριζα, παρέα με τον Μπέο και τον παρακρατικό του μηχανισμό, φασίστες, τραμπούκους κ.λ.π., με τον μηχανισμό του σύριζα στο Βόλο και τους ΧΑ, έκαναν από τις πιό πρόστυχες και χυδαίες επιθέσεις εναντίον των χαλυβουργών. Τραμπούκισαν, έβρισαν, συκοφάντησαν με τόννους λάσπης το ΠΑΜΕ και τους χαλυβουργούς της Αθήνας που είχαν ανέβει στους συναδέλφους τους στον Βόλο. Εφτασαν στο σημείο με εμπροσθοφυλακή τους ΧΑ και λοιπούς τραμπούκους του Μπέου, με την αμέριστη στήριξη του δημάρχου σας που τους πρόσφερε μέχρι και τους σταθμούς του δήμου, προκειμένου να χτυπηθούν οι χαλυβουργοί με την πολύμηνη απεργία τους, να βρίζουν χυδαία τους απεργούς και να τους ζητούν να εγκαταλείψουν την πόλη. Είναι οι ίδιοι που με μπροστάρη τον Σκοτεινιώτη σας, κατ΄εντολή του Μπέου (αυτόν ντε, που τώρα ξαφνικά ανακαλύψατε ότι είναι μπράβος, φασίστας κ.λ.π. λές και δεν το ξέρατε), απαγόρευαν το φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Βόλο.
Και έχετε το θράσος τσιράκια των αφεντικών, να κουνάτε το χέρι στο ΚΚΕ, εσείς που γίνεστε η πέμπτη φάλαγγα των καπιταλιστών. Πάει πολύ να μιλάτε για τον Βόλο. Ειδικά εκεί, είναι πολλά τα ράμματα για την γούνα σας. Μανώλης

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2014 στις 5:46 μ.μ.

Μανωλης. Ζητανε την παραιτηση της κυβερνησης γιατι εχει λεει 30% και ειναι μειοψηφια. Ενω αυτοι με 26.5% και 140.000 ψηφους απο το 2012 ειναι λεει πλειοψηφια. Μιλαμε για σκηνες οπορτουνιστικης τρελας. αντι να τους ενδιαφερειο λαος που ζει στην εξαθλιωση αυτους τους νοιαζει να σψσουνε τον καπιταλισμο απο την κριση του ΠΑΝ

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2014 στις 6:11 μ.μ.

Ανώνυμο 12.24
Ποτέ μην λές μεγάλες κουβέντες, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με τον σύριζα. Δες τί είπε στην Αυγή στις 24/5/2014, ο εκλεκτός σας υποψήφιος Γ. Μίχος, για τον οποίο τόσο πολύ .. τα βάζετε με το ΚΚΕ. Κοίτα να δείς πόσο γρήγορα δικαιώθηκε και πάλι το ΚΚΕ. Αυτά έχει ο καιροσκοπισμός και ο οπορτουνισμός. Δήλωσε λοιπόν:
"Οι δημοτικές εκλογές δεν ήταν δημοψήφισμα για το "ναι" ή "όχι" στην μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή. Ήταν ένα δημοψήφισμα για το"ναί" ή "όχι", στην ενότητα της τοπικής κοινωνίας. ........Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κλείσει τα μεταλλεία και δεν θέλει να παράξει ανέργους....... Θέλουμε να γίνει ο δήμος ένα "θερμοκήπιο", αρωγός, καταλύτης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της αύξησης της απασχόλησης, έτσι ώστε να επιτευχθεί κάποια στιγμή και μια εργασιακή ισορροπία. Πιστεύω ότι μόνο έτσι θα τελειώσουμε και με τα διχαστικά διλήμματα και ο τόπος θα βαδίσει προς μιαν άλλην αναπτυξιακή κατεύθυνση."
Και όλοι εσείς φτάσατε στο σημείο, να στηρίζετε "αριστερά βέβαια!!!", τόσο ανοιχτά επιχειρηματίες, σας συνήθισαν τόσο πολύ ότι αυτό είναι "φυσικό φαινόμενο", που να εγκαλείται ένα κομμουνιστικό κόμμα, το ΚΚΕ, γιατί δεν συνεργάζεται με επιχειρηματίες, (υγιείς βεβαίως-βεβαίως). Τόσο θράσος!!! Τόση σαπίλα!!!!! Μανώλης

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2014 στις 11:02 μ.μ.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2014 - 2:33 μ.μ.

O Σκοτινιώτης (μάθε ορθογραφία) είναι μέλος της Δημαρ. Μια ζωή παραπληροφόρηση σύντροφοι του "Κ"ΚΕ. Κατά τ' άλλα να χαίρεστε τον Μπέο και τον Καμίνη που βγήκαν με τις ψήφους σας!!!

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2014 στις 1:52 π.μ.

11.02 εισαι λιγο ζαλισμενος αλλα δεν πειραζει. τον ΚΑΜΙΝΗ τον ειχατε ψηφισει πριν 4 χρονια σαν το μικροτερο κακο. επισης το αφεντικο του ΜΠΕΟΥ στον πειραια τον ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ τον ψηφισατε σαν το μικροτερο κακο. να τους χαιρεστε και τους δυο και περαστικα στους οπορτου νιστες ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2014 στις 3:49 π.μ.

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2014 - 1:52 π.μ.

Πα(ν)παγαλάκι Περισσού πάλι παραπληροφορείς και δεν απαντάς στα ερωτήματα.Ο Δρίτσας δήλωσε ξεκάθαρα ότι το "Λιμάνι της Αγωνίας" ψηφίζει λευκό στον Πειραιά.Για τις:Πάτρα,Πετρούπολη,Χαϊδάρι που εκλέξατε δημάρχους με την εξόφθαλμη στήριξη του Σύριζα και της Ανταρσύα,άκρα του τάφου σιωπή.

Υ.Γ.:Μην απαντήσεις αμέσως,πάρε πρώτα γραμμή,αγαπητό troll.

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2014 στις 12:36 μ.μ.

@Ανώνυμο 11.02
Εκ παραδρομής το ορθογραφικό λάθος.
Μάλλον εσύ δεν τα ξέρεις καλά Ο Σκοτινιώτης ήταν στον ΣΥΝ και μετά μεταπήδησε στην ΔΗΜΑΡ. Και η ΔΗΜΑΡ από τον Σύριζα έφυγε. Βλέπεις με τις τόσες μεταγραφές σας, έχουμε χάσει τον μπούσουλα. Το 2010, ήταν με τον σύριζα, τάση?, συνιστώσα?,θα σε γελάσω!!!. Και γα να μπούμε στο ζουμί, ήταν υποψήφιός σας το 2010? Ναί ή όχι? Μανώλης

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2014 στις 4:22 μ.μ.

3.49 αλλα εχει δηλωσει ο βουλευτης σας ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ για τον πειραια. Εδω και 23 χρονια εχουμε ξεκαθαρισει για τον δευτερο γυρο ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΑΚΥΡΟ. Με αυτη την ξεκαθαρη θεση μας ψηφισε ο λαος σε ολες της καλπες.Δεν γινετε στην μια καλπη να ψηφιζουμε για εξοδο απο την Ε.Ε και στην αλλη να λεμε ναι. Τον καμινη τον ειχατε ψηφισει σαν το μικροτερο κακο πριν απο 4 χρονια. Και στην ΙΚΑΡΙΑ τα γνωστα ΟΛΟΙ εναντιον ΚΚΕ ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2014 στις 6:20 μ.μ.

Τι λες ρε ΠΑΝ; Ενετελώς άσχετος είσαι;;

"Η απώλεια δήμων γενικά και ιδιαίτερα στην Αθήνα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η μη επίτευξη καθολικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ είναι η βασική αιτία της μείωσης των θέσεων του ΣΥΝ. Το φαινόμενο κατά τη γνώμη μου δεν εξηγείται αποκλειστικά από τη μη συνεργασία. Άλλωστε δεν ήταν δυνατή η καθολική ισότιμη συνεργασία στην Αθήνα. Αναγκαιότητα υπήρχε, όμως δεν είχαν διαμορφωθεί παντού οι προϋποθέσεις. Στις προϋποθέσεις εντάσσω και το βαθμό ωρίμανσής της στις κομματικές δυνάμεις, στο ΣΥΝ γενικότερα και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη μακρόχρονη πόλωση και γενική αντιπαράθεση και στην ΤΑ την τελευταία τετραετία. Είναι πρόβλημα κατά πόσο αυτή η αντιπαράθεση στο χώρο της ΤΑ ήταν αντικειμενική, μήπως μεταφέρθηκε κάθετα, υπερβολικά, κατ’ αντανάκλαση της συνολικότερης αντίθεσης που αναπτύχθηκε. Διαφορές έχουμε με το ΠΑΣΟΚ και σε προγραμματικό επίπεδο στην ΤΑ. Η σύγκλιση δεν περιέχει μόνο τα τοπικά έργα, αλλά και την αντίληψη για το θεσμό, τη δημοκρατική λειτουργία

Έγιναν οπωσδήποτε λάθη, με αποτέλεσμα μεγαλύτερος αριθμός δήμων να μείνει εκτός συνεργασίας"

Παπαρήγα - Ριζοσπάστης 24-11-1990 για τις Δημοτικές

"Εξετάζοντας αντικειμενικά την κατάσταση μπορούμε με σιγουριά να ισχυριστούμε ότι είναι ρεαλιστική η πρότασή μας για εναλλακτική προοδευτική διέξοδο στην πολιτική ζωή της χώρας απέναντι στη νεοσυντηρητική πολιτική της κυβέρνησης. Πρόταση που θα απευθύνεται σε όλες τις υπαρκτές πολιτικές δυνάμεις του χώρου της αντιπολίτευσης στη βάση ενός σύγχρονου προοδευτικού προγράμματος...
...Οι ΚΟ πρέπει να προσανατολιστούν συγκεκριμένα σε ανάπτυξη πολιτικής δουλειάς στο χώρο τους για την πρότασή μας αυτή προς τους οπαδούς των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ."

Κουτσούμπας στο ίδιο

"Η τακτική της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, έστω όπως τελικά εξελίχθηκε και παρά την έκταση που πήρε λαθεμένα κατά τη γνώμη μου, δημιούργησε δυνατότητες. Ανοιξε ρωγμή στην πόλωση κλπ κλπ."

Μαϊλης στο ίδιο

Είπαμε. "Μια φορά οπορτουνιστές, για πάντα οπορτουνιστές". Και μεγαλοαπατεώνες ασφαλώς. Αντε κάνε καμιά γαργάρα τώρα ΠΑΝ και ΣΒΑΝ κλπ που μας δουλεύετε στα μούτρα μας

αντιαπατεώνας

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2014 στις 7:39 μ.μ.

6.20 Εσυ μας δουλευεις αλλα δεν πειραζει για αυτο ειμαστε εδω. Εφερες παραδειγμα απο το 1990 και νομιζεις οτι μας τρομαξες. Με βαση το προγραμμα του κομματος του 10ου συνεδριου που μιλαγε για ΜΕΤΩΠΑ και ενδιαμεση εξουσια προκυψανε ολες οι τραγωδιες πριν το 1991 απο την δημιουργια του συνασπισμου μεχρι την συμμετοχη σε 2 αστικες κυβερνησεις το 1989 και αυτα που λες. Απο το 1991 η πορεια μας αλλαξε και μαλιστα το 1996 στο 15ο καταργησαμε τα ΜΕΤΩΠΑ και δεν μπαινουμε σε κυβερνησεις με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Ασφαλως ολα αυτα τα γνωριζεις αλλα τα κανεις γαργαρα γιατι πονανε και απλα θα ηθελες να κανουμε τα ιδια με τοτε. καταλαβαινω τον πονο σου κουραγιο. Παντως τον καμινη πριν 4 χρονια τον ειχατε ψηφισει για να μη βγει ο κακλαμανης ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2014 στις 9:53 μ.μ.

Δεν τον είχαμε ΠΑΝ μου. Δεν τον είχαμε. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ο κρυπτοπασόκος και ο κρυπτοσυριζαίος. Που καταλαβαίνεις και τον πόνο μου κακόμοιρε. Σας έκλεψε τη γραμμή ο συριζα, θλιβερά τσιράκια και κλαίτε. Τουλάχιστον αυτοί λένε την αλήθεια. Λένε ότι θέλουνε να διαχειριστούνε τον καπιταλισμό. Εσείς που θέλετε ακριβώς το ίδιο πουλήστε τώρα παραμυθάκια ότ τάχαμου γίνατε κομμουνιστές. Μπιζνεσμαν της τυποεκδοτικής, ντίλερ του 902 στη ΧΑ και ψηφοφόροι του Μπέου. Εγώ πήγα εκδρομή στο δεύτερο γύρο - ούτε ψήφο στην εε. Και πολύ χαίρομαι που πήγα παρέα και με 3 δικούς σας ψηφοφόρους και τους χάσατε.

Οσο για το ότι θα ήθελα να κάνετε τα ίδια με τότε, τα χεις μπλέξει. Εμένα δε με νοιάζει τι θα κάνετε. Σας θεωρώ σημαντικό παράγοντα της διάλυσης του κινήματος και της υποταγής του στην αστική τάξη και της παράδοσής του στο γκορμπατσοφισμό, στο πασοκ, στη νδ, στο συριζα. Δε σας εχω καμία εκτίμηση ούτε και περιμένω τίποτα από σας. Και ούτε παραμυθιάζομαι όπως άλλοι με "τον κόσμο σας" που είναι η επιτομή της ήττας και της μη μάχης σε οποιοδήποτε επίπεδο. Με κατεβασμένα τα κεφάλια τους έχετε κάνει, δεν έχουν το κουράγο ούτε ένα σύνθημα να φωνάξουν. Απλοί ψηφοφόροι. Το κεντρικό σας σύνθημα "ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ; ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ" (ακου "τι περιμένεις" - καλύτερα να περιμένω το τρόλει παρά το κκε) είναι δείγμα της γελοιότητάς σας. Αλλά, θες να σου πω ποια είναι η πραγματική γραμμή σας; Να διαλυθεί ο συριζα για να βάλετε εσείς τη γραμμή της "αριστερής κυβέρνησης" με δική σας ηγεμονία. Εκεί να δεις κωλοτούμπες.
Α, και κάτι άλλο. Η γραμμή λευκό άκυρο θα ήταν σωστή αν ήταν αυτή. Η πραγματική γραμμή όμως ήταν "δαγκωτό σε νδ και πασοκ". Που βέβαια μπορεί να είστε απίθανο υπηρετικό προσωπικό του συστήματος αλλά δεν είχατε και τα κότσια να το πείτε ειλικρινά.

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2014 στις 11:53 μ.μ.

Ανώνυμο 3.49
Αγαπητέ ανώνυμε,εσύ, έχεις την καλοσύνη να μας πείς στην Ικαρία τί ψήφισε ο σύριζα? Γιατί ΚΚΕ δεν ψήφισε. Περιέργως, λαλίστατος στα πάντα αλλά την Ικαρία την κάνεις γαργάρα.
Για τον Πειραιά λές ψέμματα.Ο Δρίτσας δεν είπε λευκό. Είπε "καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει τον αντιμνημονιακό. Και δεδομένου ότι ο Μιχαλολιάκος είναι ο μνημονιακός, ποιόν άραγε εννούσε λέγοντας "αντιμνημονιακό"? Ναί, τον Μώραλη και το αφεντικό αυτού τον εφοπλιστή Μαρινάκη. Μην ντρέπεσαι να το πείς. Να υποστηρίζεις πάντα τις επιλογές σου και να μην τις κρύβεις ποτέ.
Επίσης, αν έχεις πάντα την καλοσύνη, θα ήθελα να μας πείς, γιατί στους 40 σχεδόν από τους 70 που δεν κατεβάζατε υποψήφιο στον 1ο γύρο, δεν ψηφίσατε τον υποψήφιο του ΚΚΕ και μονοκούκι ψηφίσατε τον υποψήφιο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ?
Στην περιφέρεια Μακεδονίας στον 2ο γύρο ψηφίσατε τον "αντιμνημονιακό" (ακροδεξιό λέω εγώ) Καρυπίδη ή όχι?
Εύλογα τα ερωτήματά μου και θα ήθελα να τα απαντήσεις. Μανώλης (Το Μανώλης δεν είναι τρόλλ, ούτε καν ψευδώνυμο, είναι το πραγματικό μου όνομα, εσένα αλήθεια ποιό είναι? Ρωτάω, γιατί επιμόνως ονομάζεις τους άλλους κάτι το οποίο τελικά είσαι εσύ. Γι αυτό δεν βάζεις ούτε καν ψευδώνυμο). Και πάλι Μανώλης

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2014 στις 12:22 π.μ.

9.53 εισαι σε πληρη συγχηση. Με πασοκ και συριζα ουτε με σφαιρες.Δεν μας εκλεψε καμμια γραμμη ο συριζα το οτι ειμαστε κομμουνιστες το ξερεις πολυ καλα και αυτο σε ενοχλει.ο 902 πουληθηκε για να πληρωθουνε οι εργαζομενοι και τα ασφαλιστικα ταμεια και σιγουρα δεν θα ρωταγαμε τον συριζα τους γκορμπατσοφικους θα τους βρεις στο συριζα. Αν ενοεις κινημα ολη μαζι αχταρμα για να βγειτε κυβερνηση αυτα πεθανανε. εμεις δεν εχουμε κανενα στοχο για αριστερη κυβερνηση με τα μεσα παραγωγης στους καπιταλιστες αυτα ξεχνα τα πεθανανε. η γραμμη εδω και 23 χρονια ειναι ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΑΚΥΡΟ. Αυτα που γινοτανε πριν το `1991 πεθανανε ξερω σε ποναει αλλα ετσι ειναι η ζωη ΠΑΝ

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2014 στις 12:42 π.μ.

Ανώνυμο 9.53
Αμα θέλουνε να διαχειριστούν τον καπιταλισμό είναι δικαίωμά τους. Αυτό που δεν είναι δικαίωμά τους είναι να το παίζουν "αριστεροί" και "επαναστάτες" που θα μας φέρουν τον "σοσιαλισμό με στάδια και πράσινα άλογα" και να έχουν το θράσος να ζητούν από ένα ΚΚ, να τους στηρίξει στην διαχείριση του καπιταλισμού. Ας απευθυνθούν στα υπόλοιπα 43 κόμματα της αστικής τάξης και ας κόψουν και τον λαιμό τους. ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ, όταν λένε ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος, ότι μπορούν αφεντικά και εργάτες να περνούν καλά, όταν κηρύσσουν την κατάργηση της πάλης των τάξεων. Οταν μας λένε ότι με τον ΣΕΒ θα μας σώσουν, όταν μας λένε ότι την λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων την ΕΕ, θα την κάνουν "απάνεμο λιμάνι των λαών". Οπως μας έλεγαν ΨΕΜΜΑΤΑ, όταν μας παραμύθιαζαν για την ευημερία και την ειρήνη και το τέλος της ιστορίας που θα είχαμε στο απάνεμο λιμάνι της ΕΕ, ότι θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια και ο παράδεισος κατέβηκε επί της γής. Οπως μας έλεγαν ΨΕΜΜΑΤΑ ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα κατα ργήσουν τις δανειακές συμβάσεις, ενώ από πίσω υπέγραφαν όλες τις συνθήκες της ΕΕ. Οπως μας έλεγαν ψέμματα ότι η ΕΕ είναι δημοκρατική και ασφαλές σπίτι, όταν χειροκροτούσαν και ονόμαζαν "λαική επανάσταση" τους νεοναζί της Ουκρανίας, όταν με πραξικόπημα τους ανέβαζε η ΕΕ (το απάνεμο λιμάνι), όταν ή δη ετοιμάζουν πόλεμο και στην γειτονιά μας, Και να είσαι σίγουρος, ότι γι αυτά τα ψέμματα, κάποια στιγμή (πιστεύω σύντομα), θα λογοδοτήσουν. Μανώλης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger