Home » » Προσκυνήματα και μπακιροκοφτεία

Προσκυνήματα και μπακιροκοφτεία

Από giorgis , Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008 | 1:31 μ.μ.


«Ο διάολος έχει πολλά παγκάρια» συνηθίζει να λέει ο Τζίμης Πανούσης. Δεν ξέρουμε ποιον/ους εννοεί ο Τζιμάκος μας αλλά τα παγκάρια -μπακιρομηχανές που έχουν οι ρασοφόροι δουλεύουν ασταμάτητα εκμεταλλευόμενα την μαλακία που δέρνει το «ποίμνιο».

Και οι ρασοφόροι τσέλιγκες αρμέγουν το κοπάδι τους χρησιμοποιώντας τα «θαυματουργά» εργαλεία τους.
Ποια είναι αυτά; Ένα σωρό. Απ’ την «αγία ζώνη» που σουλατσάρει στην πιάτσα ο ηγούμενος Εφραίμ ισχυριζόμενος ότι σε απαλλάσσει αν υποφέρεις απ’ τον καρκίνο ή σου λύνει το πρόβλημα αν δεν μπορείς να τεκνοποιήσεις, μέχρι το πτώμα ενός Ρώσου «αγίου» που μας έφερε δεσπότης, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για προσκύνημα».
Κι επειδή το «προσκύνημα» των «πιστών» πάει κολλεγιά με τον «οβολό» πάλι θα τα κονομήσουν χοντρά οι ρασοφόροι.

Το εμπόρευμα δεν θα τους στοίχησε πολλά –κάτι θα δαγκώσουν και οι Ρώσοι παπάδες που το έφεραν- και οι πελατεία εξασφαλισμένη. Όπως γράφει σήμερα μια φυλλάδα: «Με την ελπίδα για ένα ακόμη θαύμα, πλήθος κόσμου συρρέει στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη για να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, το σπουδαιότερο κειμήλιο της ρωσικής εκκλησιαστικής παράδοσης».
Και ο ταμίας-παπάς της επιχείρησης συμπληρώνει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα: «Ο κόσμος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και ελπίζει πάντα σε ένα θαύμα».

Η συγκεκριμμένη μούμια που προσκηνάν και περιμένουν να κάνει «θαύματα» ήταν μια λουμπίνα που όσο ζούσε άφησε ιστορία. Ενα απερίγραπτο υποκείμενο της τσαρικής αυλής ήταν. Καλόγερος αμόρφωτος, προκάτοχος του Ρασπούτιν, θαυματοποιός, κυνηγός αιρέσων, προφήτης φυσικά, κυνηγός δαιμόνων και ιδίως γονιμοποιητής μιας τσαρίνας μέσω της προσωπικής ιερής πηγής του: η κυρία κολύμπησε στα νερά της, έμεινε έγκυος κι έκανε επιτέλους αγόρι – διάδοχο του θρόνου!
Ο τελευταίος τσάρος Νικόλαος Ρομανόφ (δηλαδή απόγονος του Σεραφείμ) τον έκανε άγιο το 1903, αλλά το 1920 οι μπολσεβίκοι κατάσχεσαν το «άγιο λείψανο» και το έκαναν έκθεμα στο μουσείο αθεΐας.

Και με την ευκαιρία να διατυπώσουμε μια απορία. Πώς γίνετε και όλα τα λαμόγια, απατεώνες και εγκληματίες οι παπάδες τους κάνουνε μετά «αγίους», «οσίους» «μεγαλομάρτυρες» και δεν συμμαζεύεται;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δικός μας «άγιος» Κωνσταντίνος.
Πάρτε μια γεύση της βιογραφίας του από το βιβλίο "Iστορία του Ελληνικού Eθνους": «Θανάτωσε τον ανιψιό του Λικινιανό και αργότερα και τον αδελφό του Λικιανού, που τον είχε κάνει δούλο στην Kαρχηδόνα, εκτέλεσε το γιο του Kρίσπο, έπνιξε τη γυναίκα του Φαύστα στο λουτρό της, φόνευσε τον πεθερό του Mαξιμιανό και τον αυλικό του νεοπλατωνικό φιλόσοφο Σώπατρο.
Nομοθεσία του Aγίου Kωνσταντίνου: Διατήρησε το θεσμό της δουλείας, θανάτωνε τις ελεύθερες γυναίκες που είχαν δεσμό με δούλο, επανέφερε για τους φονείς συγγενών (προφανώς εξαιρούσε τον εαυτό του) την καταργημένη από τους ειδωλολάτρες αυτοκράτορες ποινή που όριζε να κλείνεται ο καταδικασμένος σε σάκο με φίδια και να πετιέται στη θάλασσα.
Mετάνοια του Aγίου Kωνσταντίνου: Λίγες μέρες πριν πεθάνει βαπτίστηκε χριστιανός από τον Aρειανό επίσκοπο Nικομηδείας Eυσέβιο. H μεταστροφή του στο χριστιανισμό δεν συνοδεύτηκε από δημόσια συγγνώμη, για τα φοβερά του εγκλήματα και την τυραννική του διακυβέρνηση. Kανέναν νόμο δεν άλλαξε ούτε μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς, ελάχιστα που θα περίμενες κανείς για έναν ετοιμοθάνατο μετανοημένο φονιά».

Να σταθούμε και σε έναν άλλο "μέγα" τον Θεοδόσιο. Αυτή η λουμπίνα βασάνιζε τον κόσμο για να τον προσηλυτίσει στον Χριστιανισμό και όποιος δεν του'κανε τα κέφια βρισκόταν στα θυμαράκια.
Οι ιστορικοί λένε ότι μόνο σε μια μέρα έσφαξε στον Ιππόδρομο 15.000 άτομα.

Κάποιοι άλλοι όμως στο όνομα της δοξασίας τους έβγαλαν τα πιο σαδιστικά τους ένστικτα στην επιφάνεια. Οπως ο Βασίλειος ο Βουλγαρικτόνος, που τύφλωσε (!) για παραδειγματισμό 14.000 Βουλγάρους, ώστε να αναγκαστούν οι άλλοι να γίνουν Χριστιανοί.
Αυτόν όμως ξέχασαν να τον κάνουν "άγιο" όπως έκαναν "αγία" την αυτοκρατόρισσα Ειρήνη, που πέρα από τα εγκλήματα που έκανε στο λαό, τύφλωσε με τα ίδια της τα χέρια τον γιο της.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger