Home » , , , » Παράσταση στο θέατρο σκιών

Παράσταση στο θέατρο σκιών

Από giorgis , Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008 | 10:32 π.μ.


Ο πρώην οδηγός του ηγούμενου Εφραίμ, Άγγελος Αποστολίδης, κατονόμασε τους .. παραπλανηθέντες υπουργούς. Ρουσόπουλος, Μπασιάκος και Δούκας ήταν τα πρώτα βιολιά στην ορχήστρα που παιάνιζε τον μεγάλο χαβά στην λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.

Όχι ότι δεν τους ξέραμε αλλά το καινούργιο που προέκυψε είναι ότι τώρα δεν έχουν το πρόσχημα αυτοί ότι «παραπλανήθηκαν» από το "Νομικό Συμβούλιο του Κράτους" ή άλλους «αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες».

Απ’ ότι λέει αυτός ο μάρτυρας οι υπουργοί είχαν προσωπικό αλισβερίσι με τον Εφραίμ και τον κολλητό του Αρσένιο. Δηλαδή όλα τα τσαμπασλήκια που έγιναν μεταξύ καλογέρων και υπουργών ήταν στο μιλητό.

Μετά απ’ αυτή την κατάθεση που έκανε ο μάρτυρας Αποστολίδης στον εισαγγελέα ο υπουργός δικαιοσύνης άρχισε να μασάει τα λόγια του αδειάζοντας τον Σανιδά. «Ο κ. Σανιδάς στο πόρισμά του διατύπωσε την εκτίμησή του από τη δική του έρευνα και έως το στάδιο που την είχε ο ίδιος πραγματοποιήσει», είπε ο Χατζηδάκης.

Δεν θα μπορούσε να έλεγε και κάτι διαφορετικό αφού οι εξελίξεις τους πήραν παραμάζωμα. Και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία συμπλήρωσε: «η άποψη αυτή του κ. Σανιδά δεν δεσμεύει τους δύο εισαγγελείς εφετών, οι οποίοι μπορεί ελευθέρως να συγκεντρώσουν νέα στοιχεία και να διαπιστώσουν ευθύνες πολιτικών προσώπων από τη δική τους έρευνα και τη δική τους εισαγγελική κρίση».

Το ζήτημα πάντως είναι –όπως το είχαμε γράψει απ’ την αρχή- ότι αναπόφευκτα, όσο και να χτυπιόταν ο Γ. Σανιδάς, ο φάκελος με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου θα κατέληγε στην βουλή, και ίσως καταμεριστούν κάποιες «πολιτικές ευθύνες» σε νεοδημοκράτες υπουργούς.

Ε, και; Για τις ποινικές ευθύνες και πόσα τσέπωσαν ορισμένοι πολιτικάντηδες για να μπορεί να δουλεύουν ρολόι οι χρυσοφόρες μπίζνες του Εφραίμ και της κλίκας του θα μάθουμε ποτέ; Όχι. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να περνάει η ώρα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger