Home » , » Υποπτη δήλωση Αλογοσκούφη

Υποπτη δήλωση Αλογοσκούφη

Από giorgis , Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008 | 12:06 μ.μ.


«Ο στόχος δεν είναι να κρατικοποιηθεί το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, ούτε εν μέρει. Ο στόχος είναι να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα διατηρήσουν την εμπιστοσύνη και μόλις η εμπιστοσύνη αποκατασταθεί σταδιακά ξανά θα γίνουν ιδιωτικές αυτές οι τράπεζες. Δεν είναι ο στόχος να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα του φορολογουμένου σε μόνιμη βάση».
Αυτή η δήλωση του Γ. Αλογοσκούφη επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Μέχρι τώρα δεν μας έλεγε για την «σταθερότητα του τραπεζικού μας συστήματος», ότι οι ελληνικές τράπεζες «δεν έχουν κανένα πρόβλημα;

Για ποιες «πρωτοβουλίες που θα διατηρήσουν την εμπιστοσύνη» προς τις τράπεζες μας μιλάει;
Αυτό πάλι που λέει ότι «δεν είναι ο στόχος να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα του φορολογουμένου σε μόνιμη βάση», τι εννοεί; Ότι σκέπτεται να δώσει χρήματα απ’ τον προϋπολογισμό σε τραπεζίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά δεν θα το κάνει «σε μόνιμη βάση»;

Πολύ ύποπτη αυτή η δήλωση του υπουργού οικονομίας ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι μόλις προχτές η Ευρωπαϊκή τράπεζα διέθεσε 100 δισεκατομμύρια ευρώ για να σώσει κάποιες τράπεζες.

Αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να αυξηθούν τα μεροκάματα και οι συντάξεις σκορπούν πλουσιοπάροχα χρήματα του φορολογούμενου λαού για να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι τραπεζίτες.

Κάτι παρόμοιο σκέπτεται να κάνει και ο Αλογοσκούφης;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger