Home » » Μπλόκερ και μηχανισμοί

Μπλόκερ και μηχανισμοί

Από giorgis , Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008 | 6:42 μ.μ.


Τον κακό χαμό που γίνετε ανάμεσα σε κάποιους μπλόκερ μόνο για φραμπαλά μπορείς να τον παρακολουθήσεις.
Με δεδομένο ότι στόχος των περισσοτέρων απ’ αυτών είναι να υπερασπίσουν τα δημοσιογραφικά μαγαζιά που δουλεύουν και να απαξιώσουν – συκοφαντήσουν όσους θεωρούν αντιπάλους έπρεπε να περιμένουμε μια τέτοια κατάληξη.

Αλλά μιας και το θέμα πήρε διαστάσεις αφού σ’ αυτή την διαμάχη εμπλακήκαν επώνυμοι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί να πούμε δυο κουβέντες.

Να αναφέρουμε πρώτα δυο πρόσφατες τέτοιες παρεμβάσεις.

¨Γέμισαν και πάλι οι στήλες του μίσους στα πολυσύχναστα ανώνυμα μπλογκ που κινούνται μεταξύ τσόντας και παραπληροφόρησης («τρωκτικά», «χάλια», κ.λπ.). Αυτή τη φορά, «πηγή» τους ήταν ο φιλοχουντικός «Στόχος»¨¨ έγραψε το Σαββάτο ο «Ιος» της «Ελευθεροτυπίας».

Είχε προηγηθεί ο Γρηγόρης Ψαριανός που από την συχνότητα του ρ/σ BEST είχε χαρακτηρίσει «κωθώνι», «τυφλοπόντικα», «χαμουρογαμόσαυρο», «δοσίλογο», «μαριονέτα του συστήματος», «τσιράκι του Εφραίμ και του Βουλγαράκη» «ρεμάλι» και «ρεμπεσκέ» αυτόν που επιμελείται τις αναρτήσεις στο μπλοκ του «τρωκτικού».

Δεν πρέπει να μένει καμιά αμφιβολία σε κανέναν ότι κομματικοί, και κρατικοί μηχανισμοί προσπαθούν να ποδηγετήσουν την πληροφόρηση του υπάρχει στο διαδίκτυο. (Ισως αυτό να μην είναι τυχαίο με το γεγονός που είδε την δημοσιότητα μέσα από το Indymedia ότι στην ΓΑΔΑ έχει στηθεί μηχανισμός για να παρακολουθεί της συνομιλίες χρηστών του msn).

Αλλωστε υπάρχει δημοσίευμα της εφημερίδας του Καρατζαφέρη «Αλφα Ένα» στο οποίο ο πρόεδρος της νεολαίας του ΛΑΟΣ δηλώνει ότι ««συντονίζει ένα δίκτυο μπλόγκερ».

Στην ίδια κατεύθυνση και ο υπουργός προπαγάνδας της κυβέρνησης έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο -«Αναδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης», λέγετε,- που το πληρώσαμε 700.000 ευρώπουλα με στόχο ανάμεσα στ’ άλλα να παρακολουθεί καθημερινά τα blogs και όπου διαπιστώνουν ότι αυτά κριτικάρουν την κυβερνητική πολιτική να γίνεται «παρέμβαση της υπηρεσίας».

Ότι είναι πρόσφορο του έδαφος της μπλοκόσφαιρας για να ανθίζουν κομματικά, κυβερνητικά και παπαγαλάκια που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών τους το ξέρουμε όλοι/ες. Απ’ το .. ποντίκι μας εξαρτάτε αν θα απομονώσουμε αυτά τα γλοιώδη υποκείμενα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

13 Οκτωβρίου 2008 στις 8:29 μ.μ.

Ε μεγάλα παιδιά είμαστε...Ολα αυτά είναι στο πρόγραμμα....
Προς τι η έκπληξη????

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger