Home » » Τραπεζίτες και συνταξιούχοι

Τραπεζίτες και συνταξιούχοι

Από giorgis , Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008 | 6:30 μ.μ.


Ολοι θυμόμαστε την λεηλασία που έκαναν τα λαμόγια σε όσους αφελείς θέλησαν να τζογάρουν τα λεφτά τους στο Χρηματιστήριο. Περιουσίες χάθηκαν, οικογένειες καταστράφηκαν και κάποιοι αετονύχηδες έγιναν πάμπλουτοι. Κι αυτή η μεγαλύτερη ληστεία που έγινε μεταπολεμικά στην Ελλάδα δεν είχε ενόχους παρά μόνο θύματα. Και σ’ αυτή την περίπτωση «το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο» όπως μας έλεγαν οι τότε κυβερνώντες.

Επίσης γνωρίζουμε ότι αυτή την περίοδο κάποιες διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων «επένδυσαν» τα λεφτά των ασφαλισμένων σε δομημένα ομόλογα, (είχαν τους λόγους του αφού κι αυτοί ήταν στο κόλπο) για να καταλήξουν τα χρήματα στις τσέπες μεγαλοαπατεώνων και να βρεθούν τα ταμεία με αέρα κοπανιστό.

Ετσι λοιπόν φτάσαμε σήμερα οι κερδοσκόποι καπιταλιστές του Χρηματιστηρίου να απολαμβάνουν την αρπαχτή τους και οι ασφαλισμένοι να πεθαίνουν περιμένοντας να πάρουν το εφάπαξ αφού συνταξιοδοτήθηκαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» το ταμείο έχει μόνο 32 εκατ. ευρώ ενώ χρειάζεται 500 για να καλύψει το εφάπαξ των 12.500 υπαλλήλων που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί. Το αποτέλεσμα; Ηδη 80 συνταξιούχοι να έχουν πεθάνει στο περίμενε υου..εφάπαξ και οι υπόλοιποι ..παίρνουν σειρά.

Και δεν φτάνει που η «Δικαιοσύνη» τους δεν τσίμπησε κανέναν μεγαλοαπατεώνα που βούτηξε τα λεφτά του κοσμάκη, αλλά σφυρίξει και αδιάφορο μπροστά σ’ αυτό το δράμα κάποιου κόσμου. Μόνο τα ταμεία των τραπεζιτών ξέρει να εγγυάται.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger