Home » , » Βαλιανάτος και Σόρος

Βαλιανάτος και Σόρος

Από giorgis , Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008 | 4:27 μ.μ.


Πολλά και διάφορα μας λέει σήμερα σε συνέντευξη που έδωσε ο Γρηγόρης Βαλιανάτος στην εφημερίδα «Espresso».

Δεν θα ασχοληθούμε για τις σχέσεις του «πολιτικού επιστήμονα» όπως αυτοχαρακτηρίζεται ο τύπος με το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Γιώργο Παπανδρέου. Ούτε και με τις γενικότερες πολιτικές θέσεις που εκφράζει.

Θα σταθούμε μόνο σε μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση το «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» στο οποίο όπως λέει ο Βαλιανάτος ήταν για αρκετά χρόνια πρόεδρος. Όπως μας λέει ο ίδιος η οργάνωση αυτή προσπαθεί να δώσει λύση στα προβλήματα που « αφορούν τους Τσιγγάνους, τις εκδιδόμενες, τους φυλακισμένους, τα θύματα του trafficking».

Αν ήταν τόσο απλά όσο μας τα περιγράφει ο «πολιτικός επιστήμονας» μόνο εύσημα για τον αλτρουισμό και την ευαισθησία θα είχαμε να αποδώσουμε σε όσους συμμετέχουν σ’ αυτή την οργάνωση.

Στην ίδια συνέντευξη του όμως ο πρώην πρόεδρος αυτής της οργάνωσης αναφερόμενος στην χρηματοδότηση της αναφέρει: «Τα παίρνουμε από το ελληνικό Δημόσιο, από ξένα ιδρύματα, είναι καθαρά και ξάστερα».
Τώρα το πόσο «καθαρά και ξάστερα» ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα. Δεν είμαστε από άλλο πλανήτη και ξέρουμε πως γίνονται αυτές οι δουλειές.
Γιατί όμως δεν μας λέει ποια είναι αυτά τα «ξένα ιδρύματα»;

Το μόνο που αναφέρει ο Βαλιανάτος είναι: «Από τον κ. Σόρος χρηματοδοτηθήκαμε για ένα διάστημα για θέματα κυρίως των Ρομά».
Όταν ο δημοσιογράφος που του έπαιρνε την συνέντευξη του επισήμανε ότι για τον Σόρος έχει «γραφτεί κατ' επανάληψη ότι παίζει βρόμικα παιχνίδια στη διεθνή πολιτική σκηνή» η απάντηση του «πολιτικού επιστήμονα» ήταν αφοπλιστική: «Εχει κάποια καταδικαστική απόφαση ο κ. Σόρος; Αυτά είναι υποθέσεις».

Επειδή μάλλον ο Βαλιανάτος θεωρεί τουλάχιστον αφελείς τους αναγνώστες της συνέντευξης του να του υπογραμμίσουμε κάποια πράγματα.

Το μεγαλύτερο πολιτικό λαμόγιο που έχει περάσει ποτέ από την διεθνή πολιτική σκηνή είναι ο Χένρυ Κίσσινγκερ.
Επέβαλε δεκάδες δικτατορίες παγκόσμια, δημιούργησε πολέμους, συμμετείχε στα πιο βρόμικα χρηματιστηριακά παιχνίδια και όπως ποτέ δεν βρέθηκε σε δικαστήριο κατηγορούμενος.
Ο λόγος είναι απλώς. Όπως είχε πει και ο ίδιος σε συνέντευξη του σε Γαλλικό περιοδικό: «Η πολιτική είναι σαν το μετρό του Παρισιού,90% υπόγειο και 10% φανερή διαδρομή».

Αυτό ακριβώς που κάνει και το «ίδρυμα Σόρος».

Δραστηριοποιείται σε 40 χώρες περίπου και κύρια στην Αμερική. Και με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι υπήρξε ένας απ’ τους βασικούς χρηματοδότες της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα. (Δείτε εδώ ένα πολύ χαρακτηριστικό άρθρο με τον εύστοχο τίτλο "Money Chooses Sides" ενώ στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε εμφανίζετε να παρακολουθεί ομιλία του «πλανητάρχη» στους χρηματοδότες του).

Ο μεγιστανας της Wall Street, Τζορτζ Σόρος είναι ο μεγαλύτερος κερδοσκόπος όλων των εποχών.

Κοιτάξτε όσο διπλωματικά το παραδέχετε και ο ίδιος στο βιβλίο του «Κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού»: «Πάντα υπήρχε διαφθορά, αλλά στο παρελθόν οι άνθρωποι ντρέπονταν και προσπαθούσαν να την κρύψουν. Τώρα που το κίνητρο του κέρδους έχει αναδειχθεί σε ηθική αξία, οι πολιτικοί σε ορισμένες χώρες αισθάνονται ντροπή αν δεν καταφέρουν να εκμεταλλευθούν τη θέση τους».

Και επειδή ο Βαλιανάτος προσποιείτε επιδεικτικά ότι αγνοεί τον ρόλο αυτού του χρηματοδότη του να του υπενθυμίσουμε τηλεγραφικά κάποια πράγματα:
Ο Σεβαρνάτζε της Γεωργίας τον κατηγόρησε ότι βρίσκεται πίσω από την αποσταθεροποίηση της Γεωργίας.
Με τα χρηματοπιστωτικά παιχνίδια του κατέστρεψε τις εθνικές οικονομίες τεσσάρων χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (Μαλαισία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες). Τα ίδια πήγε να κάνει και στην Ρωσία αλλά εκδιώχθηκε από τον Πούτιν «σαν αποσταθεροποιητικός παράγοντας».

Τι να πρωτοαναφέρουμε για τα βρόμικα κερδοσκοπικά παιχνίδια του στην «γειτονιάς» μας; Για το ότι έπαιξε βασικό ρόλο στο να δημιουργηθεί ένα κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια εντελώς υπόδουλο στους Αμερικάνους, στις «περίεργες» δραστηριότητές του στην υπόθεση του Κοσόβου, τον πακτωλό χρημάτων που έδωσε σε Μ.Κ.Ο για να περάσει το σχέδιο Αναν για το Κυπριακό;

Να τον χαίρεστε κ Βαλιανάτο αυτόν τον χρηματοδότη των δραστηριοτήτων σας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger