Home » , » Πουλημένοι συνδικαλιστές

Πουλημένοι συνδικαλιστές

Από giorgis , Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008 | 5:16 μ.μ.



Η όμιλος «Ιντρακόμ» του Σωκράτη Κόκκαλη έβλεπε για πάρα πολλά χρόνια τα κέρδη του να απογειώνονται με αστρονομικούς ρυθμούς.
Ηταν και οι ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο συγκεκριμένος καπιταλιστής με στελέχη κυβερνητικών κομμάτων και όχι μόνο που παίρνοντας χρυσοφόρες δουλειές απ’ το ελληνικό δημόσιο, ειδικά απ’ τον ΟΤΕ, είχε μια τεράστια επαγγελματική άνοδο.

Σήμερα, ισχυρίζεται ότι περνάει «κρίση» και πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις εργατών.

Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι βγήκε ο πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου μπροστά στους εργάτες, και τους είπε να δεχθούν αυτό που θέλουν τα αφεντικά.
Πρότεινε, δηλαδή, στους εργαζόμενους να δεχτούν να παρακρατηθεί το 40% από το δώρο Χριστουγέννων τους, ώστε με το ποσό που θα συγκεντρωθεί να μείνουν στη δουλειά για έξι μήνες ακόμα οι εργαζόμενοι που είναι να απολυθούν!
Ετσι, τους είπε, θα ευαρεστηθεί και η εργοδοσία και θα βάλει άλλα τόσα για να τους κρατήσει για άλλους έξι μήνες ώστε να περάσει ένας χρόνος και μέχρι τότε μπορεί να έχει περάσει η κρίση!

Μιλάμε ότι αυτό το κάθαρμα ο πουλημένος εργατοπατέρας πρέπει να έχει πολύ θράσος για να ζητάει απ’ τους εργάτες να δώσουν απευθείας τα λεφτά απ’ τα μεροκάματα τους στον καπιταλιστή «για να ξεπεράσει την κρίση και να μην απολυθούν»!!

Όταν τόσα χρόνια ο Κόκκαλης είχε από την επιχείρησή του τεράστια κέρδη τα μοίραζε στους εργάτες;

Δυστυχώς πουλημένα τομάρια υπάρχουν αρκετά και σ’ αυτούς που παριστάνουν τους συνδικαλιστές.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger