Home » » Στις τράπεζες λεφτά, στην νεολαία σφαίρες

Στις τράπεζες λεφτά, στην νεολαία σφαίρες

Από giorgis , Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008 | 1:02 μ.μ.


Ελάχιστοι είναι πια αυτοί που εξακολουθούν να επικαλούνται το παραμύθι ότι πίσω απ’ τις μαζικές κινητοποιήσεις της νεολαίες βρίσκονται οι «γνωστοί – άγνωστοι».

«Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται πλέον είναι εάν οι διαδηλώσεις αυτές που ξεκίνησαν αυθόρμητα μπορούν να μετατραπούν σε ένα πιο οργανωμένο κίνημα κοινωνικής αναταραχής», γράφει η βρετανική εφημερίδα «Observer», ενώ τα «Νέα» υπογραμμίζουν ότι:

«Στους επόμενους μήνες όμως θα πρέπει να περιμένουμε κατακόρυφη αύξηση και της κοινωνικής έντασης, καθώς η οικονομική κρίση θα αρχίσει να έχει σοβαρές επιπτώσεις. Φαινόμενα που ήδη παρατηρούμε, όπως η νεανική ανεργία, θα πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις. Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε την κρίση στην Παιδεία και ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουμε απέναντί μας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ». Και η εφημερίδα καταλήγει ότι αν δεν υπάρξει αναστροφή αυτής της κατάστασης «η βία θα γίνει ενδημική!».

Οντος είναι ζητούμενο το να μετατραπούν οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν αυθόρμητα σε οργανωμένο κίνημα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Κάτι που θεωρείτε όμως δύσκολο με δεδομένο το πολιτικό σκηνικό που επικρατεί.

Αυτό που είναι όμως σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και αυτή του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας τυφλά της εντολές της Ε.Ε θα εξακολουθήσει την επίθεση της βάζοντας στο στόχαστρο της τους εργαζόμενους. Το βλέπουμε καθημερινά με την ελαστική εργασία, την κατάργηση κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος και τις απολύσεις.

«Στις τράπεζες λεφτά, στην νεολαία σφαίρες, όλοι στον αγώνα για τις δικές μας μέρες», κραυγάζει ένα σύνθημα γραμμένο σε τοίχο.
Και αυτός ο αγώνας μας πρέπει να είναι απαλλαγμένος απ’ τα βαρίδια των συμβιβασμένων κομματικών ηγεσιών που έχουν σαν ευαγγέλιο την αστική νομιμότητα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger