Home » , » Αποθέωση της συνομοσιολογίας

Αποθέωση της συνομοσιολογίας

Από giorgis , Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008 | 4:01 μ.μ.


Αποθέωση της συνομοσιολογίας απ’ τον σημερινό «Ριζοσπάστη».
Μας αφήνει άναυδους με τις παπαριές γράφει θέλοντας να δικαιολογήσει την ανιστόρητη και αντικομουνιστική στην ουσία στάση του ΚΚΕ απέναντι στο νεολαιίστικο κίνημα.

«Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε - κάτι που από την πρώτη στιγμή είχε γράψει ο «Ρ» - τον άμεσο και απόλυτο συντονισμό, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία, ανθρώπων που σε πολλές πόλεις της χώρας, με τον ίδιο τρόπο, κατέβηκαν στο δρόμο και ξεκίνησαν αυτά τα «τυφλά χτυπήματα».
Γεγονός που δείχνει, και δεν αμφισβητήθηκε από πουθενά ως τώρα, ότι οι ενέργειες όχι μόνο δεν ήταν αυθόρμητο ξέσπασμα, αλλά προϋπέθεταν οργανωμένο σχέδιο».

Επικαλείται μάλιστα ο «Ρ» ένα δημοσίευμα του Λαμπρόπουλου στο «Βήμα» της Κυριακής που παρουσιάζει μια απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με την οποία «η αστυνομία γνωρίζει το 80 - 90% των συμμετεχόντων σε αντιεξουσιαστικές ομάδες», αφήνοντας να διαφανεί ο "Ρ" ότι αυτές οι ομάδες θα είναι και καθοδηγούμενες απ' την ασφάλεια.

Και από πότε ρε παίδες του ΚΚΕ έγιναν αξιόπιστες οι «απόρρητες εκθέσεις» των μπάτσων;

Και συνεχίζει τα εμέσματα της η εφημερίδα του Περισσού γράφοντας: «σε άλλη Κυριακάτικη εφημερίδα, σε σχετικό ρεπορτάζ παρατίθενται πληροφορίες που αναφέρουν πως στάλθηκαν με μαζικό τρόπο χιλιάδες μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα πριν ακόμα ξεκινήσουν τα επεισόδια.
Οπως επίσης στην ίδια εφημερίδα υπάρχουν πληροφορίες για πρεσβείες που είχαν ειδοποιήσει τους πολίτες τους για τα επερχόμενα γεγονότα. Αν είναι αλήθεια όσα γράφονται, τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και μεγάλα».

Αναφέρετε δηλαδή σε ένα πανάθλιο δημοσίευμα που μιλάει για ξένες πρεσβείες που είχαν ειδοποιήσει τους πολίτες τους για τα επερχόμενα γεγονότα για να δικαιολογήσει την εκτίμηση της Παπαρήγα ότι «Ξένες μυστικές υπηρεσίες κρύβονται πίσω από τα σοβαρά επεισόδια των τελευταίων ημερών». (Να σημειώσουμε ότι στο δημοσίευμα που επικαλείται ο "Ρ" δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να τεκμηριώνει μια τέτοια τοποθέτηση)

Καλά το ΚΚΕ δεν είναι που λέει ότι οι αστικές φυλλάδες αποπροσανατολίζουν τον λαό και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης;
Πώς τώρα ζητάει χέρι βοηθείας απ’ αυτές για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;


Φυσικά σε μια τέτοια «εμπεριστατωμένη ανάλυση» του «Ριζοσπάστη» δεν μπορούσε και να απουσιάζει τζούρα από 17 Νοέμβρη:

«Εγκαιρα και με αφορμή την «εξάρθρωση» της οργάνωσης που αυτοαποκαλούνταν «17Ν», το 2002, το ΚΚΕ έβαζε το εξής ερώτημα: Μήπως κάποιοι θέλουν να γίνουν κάποιες αποκαλύψεις για τη «17Ν» και να κλείσει η υπόθεση, ακριβώς γιατί αυτός ο μηχανισμός δεν τους είναι τόσο χρήσιμος και θέλουν να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλες κατευθύνσεις, δηλαδή μηχανισμούς που να εμφανίζονται με λαϊκό έρεισμα;
Μήπως ο σχεδιασμός της άρχουσας τάξης είναι να στραφεί η προσοχή στο σχηματισμό κάποιων μηχανισμών που θα στηθούν σε κάποια διαφορετική βάση και θα εμφανιστούν ως λαϊκές οργανώσεις αλλά με δράση και μορφές που θα προκαλούν την καταστολή του εργατικού, γενικότερα του λαϊκού κινήματος;

Και κάτι ακόμη. Είναι ένα ερώτημα το γεγονός ότι τηλεοπτικός σταθμός ALTER «βγήκε» την περασμένη βδομάδα εν μέσω αυτών των γεγονότων, με συνέντευξη του Χριστόδουλου Ξηρού μέσα από τις φυλακές, που καλούσε μάλιστα σε μαζική βία ενάντια στην κρατική βία, ενώ μιά μέρα αργότερα στην εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσιεύτηκε άρθρο του Δημήτρη Κουφοντίνα στην ίδια γραμμή, στο οποίο έκανε λόγο για αντιβία ενάντια στην κρατική βία.

Το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, οι δυνάμεις που τώρα δρουν και οργανώνουν την πάλη τους και με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου, πρέπει να πάρουν υπόψη τους τα σχέδια που μπαίνουν σε εφαρμογή - εντός και εκτός Ελλάδας - για να χτυπηθεί όχι μόνο ο αγώνας τους αλλά και η ένταξη και άλλων στο οργανωμένο λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό κίνημα. Γιατί αυτό τον αγώνα, αυτό το κίνημα, έχουν στόχο να τσακίσουν και δε θα διστάσουν να το κάνουν, με και χωρίς κουκούλες».

Γαμώτο, είναι ν’ απορεί κανείς πώς τόσα χρόνια το ΚΚΕ δεν διδάχτηκε τίποτα απ’ το παρελθόν.
Παντού προβοκάτορες και «σκοτεινά κέντρα βλέπει». Απ’ το πώς αντιμετώπισε τον Πλουμίδη μέχρι την στάση που κράτησε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger