Home » » Λιτότητα για εργάτες και συνταξιούχους χωρίς ημερομηνία λήξης.

Λιτότητα για εργάτες και συνταξιούχους χωρίς ημερομηνία λήξης.

Από giorgis , Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009 | 12:11 π.μ.

Στο πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που καταθέτει σήμερα, η κυβέρνηση, στις Βρυξέλες ουσιαστικά ανακοινώνει και επίσημα ότι ακόμα δυο χρόνια θα υποστούν σκληρή λιτότητα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Οι προβλέψεις της κυβέρνησης για την οικονομία (που πάντα παρουσιάζονται υπεραισιόδοξες), σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο ΠΣΑ, μιλάν για ρυθμό ανάπτυξης μόλις 1,1% το 2009 και δημόσιο έλλειμμα 3,7% ενώ εκτιμάν ότι η ανεργία θα φτάσει στο 8% από 7.5% που είναι σήμερα. (σύμφωνα πάντα με τα δικά τους στοιχεία που είναι πλασματικά).

Και όλα αυτά την στιγμή που μόλις χτες δημοσιεύτηκε η έκθεση της Eurostat σύμφωνα με την οποία 2 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω απ’ το όριο φτώχιας.
Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που αναφέρονται στην Ελλάδα , 4,4% του πληθυσμού μας, που αντιστοιχεί σε 470.000 ανθρώπους, ζουν με λιγότερα από 10 ευρώ την ημέρα, ενώ ποσοστό που αγγίζει το 1,6% του πληθυσμού, δηλαδή 169.000 άνθρωποι, ζουν με λιγότερα από 5 ευρώ ημερησίως.

Αν υπήρχε και μια έρευνα που να μας δείχνει πόσο αυγάτισαν οι καταθέσεις των ντόπιων πλουτοκρατών στην Ελβετία και σε άλλες χώρες, φορολογικούς παραδείσους, θα είχαμε μια ολοκληρωμένη εικόνα τι σημαίνει καπιταλισμός.
Αλλά τέτοιες έρευνες δεν υπάρχουν….
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger