Home » , » Οι αγρότες πρέπει να νικήσουν

Οι αγρότες πρέπει να νικήσουν

Από giorgis , Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009 | 4:12 μ.μ.

Στο κενό φαίνεται ότι πέφτει η προσπάθεια της κυβέρνησης να διασπάσει το αγροτικό μέτωπο. Τα μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες πολλαπλασιάζονται και δυναμώνουν ενώ δεν είχαν καμιά τύχη οι «παραινέσεις» των γαλάζιων βουλευτών στο κομματικό τους ακροατήριο που σήμερα βρίσκεται στους δρόμους.

Την ίδια κατάληξη είχαν και οι παρεμβάσεις των δημοσιοκάφρων στυλ Πρετεντέρη και Λυριτζή.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν οι αγρότες βλέπουν τους μεσάζοντες να κερδοσκοπούν ασύστολα, με την ανοχή της κυβέρνησης, εκμεταλλευόμενοι τον ιδρώτα τους –οι εταιρίες τροφίμων είχαν πέρυσι 284% αύξηση στα κέρδη τους- ενώ ο αγρότης για να πιεί ένα καφέ σε ένα μαγαζί του κοστίζει ενάμισι κιλό λάδι ή τριάντα κιλά σιτάρι!!!

Ερωτηματικό παραμένει τι θα αποφέρει η συνάντηση που θα γίνει σε λίγο του αρμόδιου υπουργού με αντιπροσωπία αγροτών αφού το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αντώναρος έκανε λόγω ότι «η κυβέρνηση εξάντλησε όλες τις δυνατότητες της».
Πάντως φύκια για μεταξωτές κορδέλες δεν μπορεί να τους πουλήσει και πιθανόν μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκετε η κυβέρνηση να αναγκαστεί να υποχωρήσει από την αδιάλλακτη στάση που επιδεικνύει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger