Home » » Τοκόγλυφοι στο διαδίκτυο

Τοκόγλυφοι στο διαδίκτυο

Από giorgis , Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009 | 5:56 μ.μ.


Περιπλανώμενοι στο διαδίκτυο συναντήσαμε ενός άλλου είδους τοκογλύφους.
«Ενεχυροδανειστές» ονομάζονται και μάλιστα κάποιοι απ’ αυτοί έχουν πολύ προσεγμένες ιστοσελίδες. Μάλιστα παρουσιάζονται ως «ευεργέτες» στα υποψήφια θύματά τους.

Εκφράσεις του στυλ:»Ο δανεισμός επ' ενεχύρω είναι ένας από τους πιο παλιούς τρόπους δανεισμού και επειδή άνθρωποι είμαστε, υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας άμεσης ανάγκης χρημάτων, εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε άμεση λύση στο πρόβλημα σας» και «Δίνουμε λύσεις σε οποιαδήποτε περιστασιακά προβλήματα σας με απόλυτη εχεμύθεια!!» είναι συνηθισμένες εκεί.

Λογικά μ’ αυτή την οικονομική ανέχεια που επικρατεί αυτά τα λαμόγια θα θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του κόσμου και φυσικά δεν έχουν κανέναν έλεγχο από το κράτος για τις απάτες τους.

Κάναμε κάτι απλό. Πήραμε τηλέφωνο ένα απ’ τα ενεχυροδανειστήρια. Παρουσιαστήκαμε ότι έχουμε επείγον πρόβλημα να εξασφαλίσουμε ρευστό χρήμα, λόγω κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζαμε.
Ο τύπος με τον οποίο μιλήσαμε ήταν όλο κατανόηση και πρόθυμος να μας βοηθήσει «στις δύσκολες στιγμές που περνάγαμε». Μας ρώτησε για τι ποσό ενδιαφερόμαστε και όταν του είπαμε για 4.000 ευρώ μας ρώτησε αν έχουμε στο όνομα μας κάποιο ακίνητο ή αυτοκίνητο.
Όταν του αναφέραμε ότι διαθέταμε αυτοκίνητο –μας ρώτησε μοντέλο, κυβικά κλπ- φαίνετε ότι καλύφτηκε.
Μας ζήτησε να πάμε να παραδώσουμε το αυτοκίνητο μας –για «φύλαξη» όπως είπε- και μετά από συζήτηση που είχαμε συμφώνησε να μας δανείσει το ποσόν των 4.000 ευρώ για έξη μήνες με επιτόκιο 1% τον μήνα.

Μιλάμε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με αιματορουφήχτρες τοκογλύφους που δρουν εντελώς ασύδοτα!
Και ρωτάμε. Μόνο για την φίμωση των μπλογκ ενδιαφέρονται μερικοί όταν το οικονομικό έγκλημα οργιάζει στο διαδίκτυο;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger