Home » , » Κωνσταντίνα δεν σε ξεχνάμε!

Κωνσταντίνα δεν σε ξεχνάμε!

Από giorgis , Τρίτη 17 Μαρτίου 2009 | 7:19 μ.μ.


Η αγωνίστρια – συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα εξακολουθεί να νοσηλεύετε σε άσχημα κατάσταση ενώ τα φώτα της δημοσιότητας .. την έχουν προσπεράσει.

Την ίδια στάση κράτησαν και τα πολιτικά κόμματα. Αρχικά ακούστηκαν κάποιες φωνές συμπαράστασης από πολικάντηδες. Μέχρι πρόταση από ορισμένα κόμματα να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις ευροεκλογές της έγινε …

Εκτοτε σιωπή ….

Οι αυταδέλφισσες της όμως, όπως το κίνημα αλληλεγγύης στο πρόσωπο της δεν την ξέχασαν και οι κινήσεις συμπαράστασης συνεχίζονται.

Οι επίδοξοι δολοφόνοι της εξακολουθούν να βρίσκονται στο σκοτάδι, πιθανόν σχεδιάζοντας την επόμενη δολοφονική τους ενέργεια.

Οι μπάτσοι και στην περίπτωση αυτή έδειξαν εγκληματική ή ύποπτη στάση στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Κάποια στιγμή, είχαν συλλάβει έναν άσχετο μετανάστη και πήγαν να του φορτώσουν το έγκλημα προκειμένου η υπόθεση να φύγει από πάνω τους και να περάσει στον ανακριτή. Δεν του έκατσε όμως.

Οι συνήγοροι της Κ. Κούνεβα και οι συνάδελφοι της από το σωματείο ΠΕΚΟΠ, από το οποίο η ίδια έδωσε σκληρή μάχη για αξιοπρέπεια και εργασιακά δικαιώματα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνείας στη συνέντευξη Τύπου που είχαν δώσει πριν κάποιες μέρες:
Η Κούνεβα έγινε στόχος γιατί πάλεψε εναντίον του εργασιακού μεσαίωνα στον τομέα καθαριότητας και η επίθεση σε βάρος της δεν ήταν προσωπική διαφορά, όπως έσπευσε να υποστηρίξει η αστυνομία.

Τι έκαναν λοιπόν τα σαΐνια της ΕΛ. ΑΣ., λίγη ώρα αφότου βύθιζαν το κεφάλι της Κωνσταντίνος στον κουβά με το βιτριόλι;

♦ Δεν έγινε ποτέ επιτόπια έρευνα και αναζήτηση αυτόπτων μαρτύρων. Ακόμα όσοι προσφέρθηκαν να δώσουν στοιχεία στο περιπολικό που έφτασε στη συνέχεια, τους είπαν «όχι» γιατί - λέει - δεν ήταν αυτόπτες!

«Δεν κλήθηκε για να καταθέσει ως μάρτυρας ούτε αυτός που βγήκε τρέχοντας από γειτονικό Ιντερνετ καφέ ακούγοντας τα ουρλιαχτά της. Τρία παιδιά που ήταν σε γειτονικό μπαράκι και έτρεξαν για να βοηθήσουν την Κωνσταντίνα αμέσως μετά την επίθεση, προσφέρθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στο περιπολικό που έφθασε, αλλά οι αστυνομικοί δεν τα ήθελαν γιατί, όπως τους είπαν, δεν ήταν αυτόπτες μάρτυρες. Θα έκαναν τα ίδια αν το θύμα ήταν ο αστυνομικός Διαμαντής; Θα είχαν οργώσει την περιοχή. Θα είχαν πάρει βιολογικό υλικό από τον τόπο του συμβάντος», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης.

♦ Δεν μάζεψαν βιολογικό υλικό από τον τόπο του εγκλήματος. Μέρες αργότερα και μετά την επιμονή της δικηγόρου της οι αστυνομικοί πήγαν στο νοσοκομείο να πάρουν τα κατεστραμμένα ρούχα της.

♦ Οι μπάτσοι είχαν κολλήσει στην εκδοχή ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν οι προσωπικές διαφορές, αν και η ίδια σε συνέντευξη της λίγες εβδομάδες πριν σε Βέλγο δημοσιογράφο έλεγε ευθέως ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της.

♦ Οι καταθέσεις μαρτύρων –όσων τελικά κατέθεσαν μετά την επιμονή των δικηγόρων- ελήφθησαν με υπηρεσιακή απροθυμία, γεγονός που «έκαψε» κρίσιμα στοιχεία.

Δοξάστε τους...

Το ξαναλέμε: Η Κωνσταντίνα δεν είναι μόνη!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger