Home » , » Αν αυτό δεν είναι πρόκληση ...

Αν αυτό δεν είναι πρόκληση ...

Από giorgis , Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009 | 4:27 μ.μ.

"Με μοχλό πίεσης την απόφαση του Μισθοδικείου που τους επιδίκασε τεράστιες μισθολογικές αυξήσεις και μάλιστα αναδρομικά, οι δικαστικοί λειτουργοί κατόρθωσαν τελικά να εξασφαλίσουν μια γενναιόδωρη έκτακτη παροχή συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ, η οποία θα καταβληθεί σε πέντε ετήσιες δόσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, το κόστος της ρύθμισης «δεν υπερβαίνει τα 900 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο κάθε ένας από τους 3.800 εν ενεργεία και 2.000 συνταξιούχους δικαστικούς θα πάρει κατά μέσο όρο 155.000 ευρώ περίπου».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, το Μισθοδικείο είχε επιδικάσει μεγάλες αυξήσεις 50% έως 70% στους μισθούς των δικαστικών, κάνοντας δεκτή την προσφυγή δικαστή για την εξομοίωση του μισθού των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τις αποδοχές του προέδρου της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών. Το δικαστήριο, μάλιστα, αποφάσισε ότι οι αυξήσεις θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά για την πενταετία 2000-2005".

Αυτά τα ..ωραία διαβάζουμε στην «Καθημερινή».

900 ολόκληρα εκατομμύρια για τους δικαστές «μας».

Σε τέτοιες περιπτώσεις έχει «αντοχές η εθνική οικονομία».

Και είναι λογικό…δεινοπαθούν οι άνθρωποι με τα λεφτά που παίρνουν –για τα «φανερά» μιλάμε- και η κυβέρνηση πρέπει να τους στηρίζει.

Το «ταμείο κατά της φτώχιας» που έχει εξαγγελθεί τόσες φορές και που θα διέθετε 500 εκατομμύρια σε όσους ζουν κάτω απ’ το όριο φτώχιας μπορεί να περιμένει…

Οσο για τους εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και το «γενναιόδωρο», «πακέτο Χατζηγάκη» των 500 εκατ ευρώ έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και ..σέρνετε…

Το γυρνάμε στην πλάκα γιατί μόνο οργή και αγανάκτηση μας προκαλούν τέτοιες ειδήσεις.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger