Home » , » Μας πήραν πρέφα και οι ξένοι

Μας πήραν πρέφα και οι ξένοι

Από giorgis , Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009 | 2:51 μ.μ.

Πριν μέρες είχε βγει σε συνέντευξη του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Δένδιας και είχε αναρωτηθεί: «Σοβαρά τώρα, μου λέτε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η έννομη τάξη στην Ελλάδα αυτή τη χρονική στιγμή είναι το πρόβλημα της κατάχρησης από την Αστυνομία των διατάξεων εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;».!!!

Είχε προηγηθεί ο υπουργός καταστολής Μαρκογιαννάκης που είχε ζητήσει να «μην πυροβολούμε την αστυνομία» γιατί «εκτελεί το καθήκον της κάτω από αντίξοες συνθήκες».
Για να δούμε λοιπόν αν η «έννομη τάξη» έχει πρόβλημα από την «κατάχρηση από την Αστυνομία των διατάξεων εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», και πώς η αστυνομία «εκτελεί το καθήκον της κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Και δεν θα αναφέρουμε δικές μας εκτιμήσεις αλλά μόνο τηλεγραφικά θα παραθέσουμε τι γράφει μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, που δημοσιεύεται σήμερα. Σύμφωνα, λοιπόν, μ' όσα περιγράφονται σ’ αυτήν, που επικαλείται συγκεκριμένα περιστατικά , η ελληνική αστυνομία κατηγορείτε για την εκτεταμένη και αδικαιολόγητη χρήση βίας και όπλων, για βασανισμούς και κακομεταχειρίσεις, για παράνομες κρατήσεις και άρνηση παροχής νομικής στήριξης σε συλληφθέντες.

Όταν αυτά τα αναφέρει μια αστική οργάνωση, όπως είναι η Διεθνής Αμνηστία, φανταστείτε πόσο πιο τραγική είναι η πραγματικότητα όσον αφορά την συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger