Home » » ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Μ.Δ.Δ.Ε κ. ΔΡΑΚΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Μ.Δ.Δ.Ε κ. ΔΡΑΚΟ

Από giorgis , Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 | 10:38 μ.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Δ.Σ. τον Μετεκπαιδευόμενων στο Μαράσλειο Διδασκαλείο καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου του Μ.Δ.Δ.Ε. κ Δράκου, απέναντι στα μέλη του συμβουλίου την Τρίτη 24 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα την ώρα που τρία μέλη του Δ.Σ. τοιχοκολλούσαν την απόφαση της Γ.Σ. Ειδικής Αγωγής του Συλλόγου για το ζήτημα των σεμιναρίων των 400 ωρών, ο κ. Δράκος βγήκε σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του, έσκισε τις ανακοινώσεις του συλλόγου, επιτέθηκε με απαράδεκτους, προσβλητικούς, σκαιότατους χαρακτηρισμούς και προσπάθησε να χειροδικήσει εναντίον των συναδέλφων Μετοικίδη Σάββα, Μπερμπατιώτη Δήμητρας και Γιαννακού Αναστασίας, έφτασε μάλιστα στο σημείο να απειλήσει το συνάδελφο Μετοικίδη με διαγραφή από τη σχολή.

Επιθέσεις και χαρακτηρισμοί του τύπου «φασίστες, κουκουλοφόροι, παλιοπατσαβούρα, δασκαλάκια που θα τα βάλετε μαζί μου» προσβάλλουν ολόκληρο τον κλάδο των δασκάλων και δεν ταιριάζουν στο χώρο του πανεπιστημίου, σε πανεπιστημιακό καθηγητή και πρόεδρο του Μ Δ.ΔΕ.

Οι πρακτικές αυτές φέρνουν στο μυαλό μας άλλες εποχές και άλλα ήθη. Το πανεπιστήμιο και ιδιαίτερα το Διδασκαλείο δεν είναι μαγαζάκι κανενός, ανήκει σε όλους και πρωτίστως στους δασκάλους.
Η συνδικαλιστική και πολιτική δράση και μάλιστα μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου έχει κατακτηθεί με αγώνες, δεν μπορεί κανένας να εμποδίζει τη διακίνηση των ιδεών και των απόψεων.

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία. Η αισθητική του χώρου του Μαράσλειου, που τάχα ρυπαίνεται από τα αναρτημένα ψηφίσματα και τις ανακοινώσεις των μετεκπαιδεύσεων, ενώ κανείς δεν ενοχλείται όταν κατακλύζεται από διαφημιστικά σεμιναρίων και ινστιτούτων, ήταν η αφορμή.
Κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, τους ενοχλεί η δράση μας, η θέση και η άποψή μας για τα σεμινάρια των 400 ωρών. Θέλουν να μας εκφοβίσουν και να φιμώσουν οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση.
Επιδιώκουν με όλους τους τρόπους να επιβάλλουν τη «σιωπή των αμνών», την αποδοχή από μέρους μας της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της ειδικής αγωγής και του δημόσιου πανεπιστημίου. Αν έχουν λόγο, καλά κάνουν και ανησυχούν. Τίποτα δε θα μείνει κρυφό.

Δηλώνουμε με όλους τους τρόπους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας για την κατάργηση του ν. 3699 - 2008 και των σεμιναρίων των 400 ωρών, για να σταματήσει η λειτουργία τέτοιου σεμιναρίου στο χώρου του Μαράσλειου Διδασκαλείου.
Δε θα ανεχθούμε καμία προσβολή της αξιοπρέπειας των συναδέλφων και καμία προσπάθεια φίμωσης της συνδικαλιστικής μας δράσης.
Ο αγώνας για δημόσια, δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση είναι ζήτημα που αφορά τον κλάδο των εκπαιδευτικών και θα τον υπερασπιστούμε μέχρι τέλους.

Καλούμε τους καθηγητές του ΠΤ.Δ.Ε. την ΠΟΣΔΕΠ τη ΔΟΕ. την ΟΛΜΕ τους πρωτοβάθμιους συλλόγους εκπαιδευτικών να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά και τακτική.

ΤΟ Δ.Σ


Πηγή: Σύλλογος Μετεκπαιδευομένων στα Διδασκαλεία της Αθήνας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger