Home » , » Σκεφτείτε και να μην λειτουργούσαν

Σκεφτείτε και να μην λειτουργούσαν

Από giorgis , Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 | 2:56 μ.μ.

«Η ομαλή λειτουργία της ελεύθερης αγοράς» που λέει και ο Παπαθανασίου, κάνει το θαύμα της. Επιτρέπει σε κερδοσκόπους και μεσάζοντας, να αλωνίζουν βλέποντας τα κέρδη τους να απογειώνονται με αστρονομικούς ρυθμούς.

Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών όπου φαίνετε ανάγλυφα γιατί οδηγείτε σε μαρασμό η ύπαιθρος, γιατί οι αγρότες οδηγούνται στην εξαθλίωση. Δεν είναι μόνο οι συνέπειες της ΚΑΠ αλλά και οι αιματορουφήχτρες κερδοσκόποι που με την ανοχή της κυβέρνησης οδηγούν τον αγροτικό πληθυσμό στην ανέχεια.

Κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία που δίνουν το μέγεθος της κερδοσκοπίας των λαμογιών.

Ο παραγωγός πουλά το ρύζι προς 0,31 ευρώ το κιλό, ο καταναλωτής φτάνει να το αγοράζει από τα καταστήματα ειδών διατροφής προς 3,5 ευρώ το κιλό, δηλαδή 1.029% ακριβότερα.

Το ελαιόλαδο πωλείται από τους παραγωγούς προς 1,85 ευρώ το λίτρο, για να φτάσει στον καταναλωτή προς 5,72 ευρώ το λίτρο, ενώ τα πορτοκάλια από 0,18 ευρώ το κιλό στο χωράφι, φτάνουν στα μανάβικα και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο 1,15 ευρώ το κιλό, δηλαδή 422% ακριβότερα.

Ανάλογη είναι η ψαλίδα ανάμεσα στις τιμές και άλλων προϊόντων, όπως για παράδειγμα οι ντομάτες (208%), ο χυμός πορτοκαλιού (1.340%), τα ζυμαρικά (331%), το ψωμί (1.135%).

Και όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρμόδιου υπουργού «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου λειτουργούν άψογα».

Σκεφτείτε και να μην λειτουργούσαν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger