Home » , » "Νόμιμες" δολοφονίες

"Νόμιμες" δολοφονίες

Από giorgis , Σάββατο 7 Μαρτίου 2009 | 1:30 μ.μ.

Ο Ρουμάνος εργάτης Ρέμους Μπραντσέσκο, δούλευε στη μάντρα ανακύκλωσης αυτοκινήτων «Athens Recycling» στον Ασπρόπυργο.
Επί 2,5 χρόνια, δούλευε συνέχεια, 7 ημέρες την εβδομάδα, ανασφάλιστος –όπως και οι υπόλοιποι 15 εργάτες που δουλεύουν σ’ αυτή την επιχείρηση-, χωρίς μέτρα ασφάλειας, μέσα σε έναν άκρως επικίνδυνο χώρο, με λάστιχα, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.ά.

Την περασμένη Κυριακή, ξέσπασε πυρκαγιά πυρπολώντας τον εργάτη.
Με καμένο το 95% του κορμιού του βρέθηκε στην εντατική του Κέντρου Εγκαυμάτων του «Θριάσιου». Τελικά το βράδυ της Πέμπτης έχασε την μάχη και κατέληξε.
Ο εργαζόμενος είναι ο 21ος νεκρός στο μεροκάματο από τις αρχές του χρόνου.

Εξι μέρες μετά το θανατηφόρο «ατύχημα», η εργοδοσία συνεχίζει ανενόχλητη και ατιμώρητη τη δράση της, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αφού δεν έχει καν ενοχληθεί από οποιαδήποτε αρχή για το έγκλημα.

Η μπασκηναρία προβάλλει την κατάπτυστη δικαιολογία ότι η διερεύνηση της υπόθεσης είναι αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής, αφού στο χώρο ξέσπασε φωτιά. Η Πυροσβεστική με τη σειρά της ακόμα συντάσσει πόρισμα για να το στείλει κάποια στιγμή στον εισαγγελέα... Και φυσικά ξέρουμε που καταλήγουν τέτοιες έρευνες…

Καλυμμένη πίσω από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, η εργοδοσία συνεχίζει ατιμώρητη να βγάζει κέρδη και να διαφημίζει την «πράσινη - οικολογική» της επιχείρηση, που βασίζεται όμως στην «κατάμαυρη» εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Επίσης στην μάχη για το μεροκάμματο άλλος ένας εργάτης έχασε σήμερα την ζωή του, από ανακοπή καρδιάς. Πρόκειται για τον Καλαμπαλίκη Ανέστη, πατέρα δύο παιδιών, που εργαζόταν ως ηλεκτροσυγκολλητής μανταδόρος στους «Χάλυβες Καραλή».
Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Νομού Λάρισας, ο εργοδότης όφειλε στον ίδιο και στους συνολικά 60 συναδέλφους του δεδουλευμένα τριών μηνών, καθώς και υπερωρίες πολλών μηνών, αναδρομικά κ.ά., με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε οικονομικά αδιέξοδα.

Και το σημερινό δελτίο «εργατικών ατυχημάτων» κλείνει με θύμα έναν Σύριο εργάτη.

Το τελευταίο μεροκάματο ήταν το χθεσινό για έναν 23χρονο Σύρο εργάτη στην Κρήτη. Ο άτυχος νέος εργαζόταν σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στα Λιβάδια του δήμου Κουλούκωνα. Από λάθος εκτίμηση έχασε την ισορροπία του και έπεσε από το δεύτερο όροφο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ο άτυχος 23χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, όμως ήταν ήδη αργά…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger