Home » » Ενδοκαπιταλιστικές αντιπαραθέσεις

Ενδοκαπιταλιστικές αντιπαραθέσεις

Από giorgis , Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 | 12:54 μ.μ.

Eπειδή παρατράβηξε το παραμύθιασμα με την "διαπλοκή" και τους "διαπλεκόμενους" να πούμε δυο σταράτες κουβέντες.
Και μόνο η ύπαρξη του καπιταλισμού είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο με θύμα την εργατική τάξη και εγκληματίες τους αιματορουφήχτρες πλουτοκράτες.

Κάποιες φορές, λοιπόν τα λαμόγια, της ολιγαρχίας, δεν μπορούν να τα βρουν στο μοίρασμα και βγάζουν τα μαχαίρια.
Μερικές φορές σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που οι ενδοκαπιταλιστικές τους κόντρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Το είδαμε στο παρελθόν μεταξύ Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη, το παρακολουθούμε τώρα στην αντιπαράθεση Κουρή (αν είναι «αχυράνθρωπος» ή παίζει το δικό του παιχνίδι, δεν το ξέρουμε)– Αλαφούζου.

Πολιτικός τυχοδιώκτης ο πρώτος, ξεκίνησε από μια επαρχιακή εφημερίδα που έβγαζε στο νησί καταγωγής του -¨Φωνή της Κεφαλλονιάς και Ιθάκης¨, την ονόμαζε- με την οποία έβριζε χυδαία τον Α. Παπανδρέου, εξυμνούσε τον φασίστα Μεταξά, και κατέληξε σήμερα με αλλεπάλληλες πολιτικές κολοτούμπες να είναι «καναλάρχης» έχοντας δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία.

Ο Γ. Κουρής, είναι ένας «πολιτικώς προδότης της Δημοκρατίας, προσκυνημένος της δικτατορίας, στην περίοδο της οποίας θησαύρισε και δημοσιογραφικώς ένας εκβιαστής και υβριστής και εμπορικώς ένας λωποδύτης της ελεεινής μορφής της εμπορικής πιάτσας με ακάλυπτες επιταγές, με εκβιασμούς και με λαθροχειρίες, οφειλέτης του δημοσίου χρήματος και εκμεταλλευτής του ιδρώτα των εργαζομένων στην επιχείρησή του», σύμφωνα με το «βιογραφικό» του, όπως το είχε παρουσιάσει ο Β. Γιαννόπουλος, (26 Αυγούστου 1980), όταν είχε ανοίξει αντιπαραθέσεις μαζί του.


Απ’ την άλλη ο Αλαφούζος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πλουτοκράτη.
Ομολογεί δημοσίως ότι «ενισχύει» πολιτικό κόμμα και πολιτικούς.
Απ’ την μια δηλώνει Νεοδημοκράτης, απ’ την άλλη είχε (έχει;) στην υπηρεσία του, σαν νομικό σύμβουλο, τον Ν. Κωνσταντόπουλο του Συνασπισμού, που τον ανταμείβει πλουσιοπάροχα. Αλλά και από τα ΜΜΕ που διαθέτει –«Καθημερινή» και «Σκάι»- ελίσσεται πολιτικά, με αριστοτεχνικό τρόπο ανάλογα της επικρατούσε κάθε χρονική στιγμή πολιτικές συνθήκες.

Πλεονασμός να αναφέρουμε ότι σε κάποιες «στραβές» που του έτυχαν, δημιουργώντας του νταλαβέρια με τους δικαστές την έβγαλε λάδι.

Θα επανέλθουμε.

Να συμπληρώσουμε μόνο, ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Τατούλης κατέθεσε ερώτηση στην βουλή –πράγμα που είχε τεράστια προβολή απ’ την «Καθημερινή» στην οποία γίνεται λόγος «για τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας και για μεγάλη εταιρία ΕΠΕ στην οποία διενεργήθηκε έλεγχος από την αρμόδια ΦΑΕΕ Πειραιά, βεβαιώθηκε φόρος και επιβλήθηκε προσαυξήσεις ύψους 5.052.999 ευρώ, αλλά ακολούθησε επανέλεγχος και το ποσό μειώθηκε στα 200.00 ευρώ».
Υπονοεί δηλαδή ο Αρκάς βουλευτής ότι υπήρξε αλισβερίσι μεταξύ κυβέρνησης και Κουρή και ο εκδότης – καναλάρχης καθάρισε απ’ τις λαμογιές του.

Ο Κουρής αυτή την δραστηριότητα του Τατούλη την θεώρησε υποκινούμενη απ’ τον Αλαφούζο και ξεκίνησε αυτό το ντράβαλο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger