Home » » Νόμος είναι το δίκιο του πλουτοκράτη

Νόμος είναι το δίκιο του πλουτοκράτη

Από giorgis , Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009 | 3:18 μ.μ.

Μειώνουν τα μεροκάματα, απολύουν εργάτες, εντατικοποιούν την δουλειά, εκβιάζουν τους εργαζόμενους για να μην τους πετάξουν στον δρόμο.
Και όλα αυτά τα κάνουν οι καπιταλιστές επικαλούμενοι την «οικονομική κρίση»!


Σε προηγούμενη ανάρτησή μας, επικαλούμενοι να επίσημα οικονομικά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποδείξαμε ότι αυτό είναι ένα παραμύθι των καπιταλιστών για να εκμεταλλευτούν την σημερινή συγκυρία και να οδηγήσουν την εργατική τάξη σε έναν νέο εργατικό μεσαίωνα.

Χτες αναφερθήκαμε στον καπιταλιστή Μυλωνά που μείωσε κατά 20% τους μισθούς των εργαζομένων που έχει στην επιχείρησή του και μάλιστα παρουσιάστηκε και σαν … «ευεργέτης» των εργαζομένων.

Σήμερα έρχεται στην δημοσιότητα ένας ωμός εκβιασμός που κάνει ο καπιταλιστής που είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης δέρματος, με την επωνυμία ΤΟΤΕΜ ΑΕ.

Ζητάει να δουλέψουν χωρίς επιπλέον χρήματα υπερωρίες, Σαββατοκύριακα και αργίες, οι εργάτες της επιχείρησής του, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς τους πελάτες, όπως γράφει.

Ο καπιταλιστής επικαλείται τις «δυσκολίες» λόγω «κρίσης» που θα προκύψουν αν δεν ανταποκριθεί τώρα στις υποχρεώσεις της, η εταιρία του, και ζητάει από τους εργαζόμενους να δουλέψουν τζάμπα για να μη χάσουν τη δουλειά τους! Πρόκειται για ωμό εκβιασμό που δείχνει ότι οι εργοδότες είναι αδίσταχτοι στην προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν την κρίση προκειμένου να αποσπάσουν ακόμα φθηνότερη εργασία από τους εργαζόμενους.

Αποκαλεί τους εργάτες «αγαπητούς συνεργάτες» -σχολή έχει καθιερώσει ο εργατοπατέρας πρόεδρος της ΓΣΕΕ- και τους λέει να επιλέξουν ανεργία ή εντατικοποίηση και απλήρωτη εργασία. Τους δίνει και την υπόσχεση ότι αν δεχθούν να δουλεύουν τζάμπα «η προσφορά αυτή θα καταμετρηθεί για το μέλλον»:

Κι αυτός ο καπιταλιστής συμμορφώθηκε απόλυτα με την παρότρυνση που έκανε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Στυλιανίδης στους εγοδότες: «Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στις επιχειρήσεις, περιμένουμε να αναλάβουν και οι επιχειρήσεις τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα».

Πως το μετέφρασε αυτό ο πλουτοκράτης; Διαβάστε το στην ανακοίνωση που απεύθυνε στους εργάτες του εργοστασίου του:

«Αγαπητοί συνεργάτες, πριν λίγες μέρες σας είχα ενημερώσει ότι εν όψει των παραλαβών των εμπορευμάτων και της εκτέλεσης των παραγγελιών που έχουμε ήδη λάβει, θα πρέπει να απασχοληθούμε όλοι επάνω σ' αυτό το κομμάτι, προκειμένου να είμαστε συνεπείς προς τους πελάτες μας και βιώσιμοι σαν επιχείρηση ...

Το αργότερο μέχρι Τετάρτη 18/03 θα πρέπει να έχουμε τα πάντα μέσα στις αποθήκες μας και συγχρόνως να εκτελούμε και να αποστέλλουμε παραγγελίες. Οι ημερομηνίες που είχαμε δώσει στους πελάτες μας ήταν το αργότερο μέχρι 20/03.

Εχουμε αργήσει τραγικά! Θα ζητήσω μέχρι το Πάσχα extra ώρες δουλειάς (αρκετές), απασχόληση τα Σαββατοκύριακα και την αργία της 25ης Μαρτίου. Extra αμοιβή είναι αδύνατον να υπάρξει, όμως η προσφορά αυτή θα καταμετρηθεί για το μέλλον. Και φυσικά ελπίζω να γίνει κατανοητό ότι θα εξασφαλίσει το μέλλον της επιχείρησης και όσων θέλουν να συνδέσουν το δικό τους μαζί της ...

Θέλω να ξέρετε ότι ζητώ να ξεπεράσουμε όλοι τον εαυτό μας και να κάνουμε το υπεράνθρωπο!».

Δεν βρήκαμε τους ισολογισμούς της συγκεκριμένης εταιρίας αλλά είμαστε σίγουροι ότι κι αυτός ο εργοστασιάρχης θα έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη –από τον ιδρώτα των εργατών- όλα τα περασμένα χρόνια. Γιατί ο πλουτοκράτης δεν μοίρασε ποτέ τα κέρδη του με τους «αγαπητούς συνεργάτες» όπως αποκαλεί τους εργάτες του εργοστασίου του;

Και φυσικά «εργατική νομοθεσία», «επιθεώρηση εργασίας» κλπ είναι γραμμένη στα ούμπαλα του καπιταλιστή. Στην νεοδημοκρατική κυβέρνηση εφαρμόζετε απαρέγκλιτα το σύνθημα: «Νόμος είναι το δίκιο του πλουτοκράτη»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger