Home » , » Αν αυτό δεν είναι χούντα τότε τι είναι;

Αν αυτό δεν είναι χούντα τότε τι είναι;

Από giorgis , Τετάρτη 1 Απριλίου 2009 | 12:59 μ.μ.

Αν τυχόν δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα το σημερινό δημοσίευμα του «Βήματος» τότε βαδίζουμε ολοταχώς σε ένα αστυνομικο-φασιστικό καθεστώς με νεοδημοκρατική βούλα.

«Επιπλέον εξουσίες στην αστυνομία» τιτλοφορείται το ρεπορτάζ που υπογράφει ο γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιοκάφρος Β. Χιώτης, που συνήθως είναι καλά πληροφορημένος με τα όσα συμβαίνουν στην μπασκηναρία.

Εκεί λοιπόν διαβάζουμε ότι:

«Σε κατάσταση συναγερμού, αντίστοιχη με αυτή που επικρατούσε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, θέτει την Αστυνομία ο Πρωθυπουργός, απαιτώντας από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και την πολιτική της ηγεσία, δυναμικότερη παρουσία στους δρόμους και περισσότερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας.

Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», μεταξύ των νέων ρυθμίσεων, οι οποίες όμως τελούν υπό την έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής, περιλαμβάνονται:

▅ Ενεργοποίηση των καμερών που έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικές λεωφόρους, έτσι ώστε στο εξής εκτός από την κυκλοφορία να καταγράφονται και κινήσεις υπόπτων για την πρόκληση επεισοδίων ή άλλων εγκληματικών πράξεων. Για το μέτρο αυτό απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, έπειτα από συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

▅ Πλήρης ενεργοποίηση του συστήματος C4Ι που είχε χρησιμοποιηθεί και στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων με συνεργασία του θαλάμου επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του ΥΠΕΧΩΔΕ για τον εντοπισμό υπόπτων.

▅ Νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση των εισαγγελικών αρχών στη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, αλλά και στην έκδοση ενταλμάτων για κατ΄ οίκον έρευνες με διαδικασίες εξπρές.

▅ Επιχειρήσεις «καταδρομικού» χαρακτήρα από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές που συχνάζουν αναρχικοί και κουκουλοφόροι, αλλά και διακριτική παρακολούθηση τραπεζών για τον εντοπισμό υπόπτων πριν εκδηλωθούν επιθέσεις.

▅ Πληθωρική παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους και στις αθηναϊκές συνοικίες, με αύξηση των πεζών περιπολιών, αλλά και των περιπολιών με μοτοσικλέτες. Για να εξοικονομηθούν αστυνομικές δυνάμεις προτείνεται η συνένωση αστυνομικών τμημάτων και μείωση του προσωπικού που υπηρετεί σε γραφεία.

▅ Αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς. Στο εξής θα θεωρείται νόμιμη η οπλοχρησία από ενστόλους όχι μόνο για την προστασία της ζωής τους, αλλά και για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων.

▅ Νομοθετική ρύθμιση για τη λήψη δειγμάτων DΝΑ όσων συλλαμβάνονται στο εξής για πρόκληση επεισοδίων ή βανδαλισμών.

Αν όλα αυτά δεν παραπέμπουν σε μέτρα που λαμβάνει ένα σκληρό χουντικό καθεστώς, αναρωτιόμαστε πώς θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger