Home » » Τα Χημικά στο .. δικαστήριο

Τα Χημικά στο .. δικαστήριο

Από giorgis , Τρίτη 21 Απριλίου 2009 | 4:01 μ.μ.

Όλοι θυμόμαστε την καταιγίδα χημικών που έπνιξαν τους διαδηλωτές στα γεγονότα του Δεκέμβρη. Πολλά απ’ αυτά είχαν λήξει από το 1974 (!!!) και ήταν ιδιαίτερα δραστικά και επικίνδυνα ενώ ένας τύπος δακρυγόνων, απ’ αυτά που έριξαν οι μπάτσοι έχει απαγορευτεί σε σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη λόγω των βλαβών που μπορεί να προκαλέσουν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε κάποια χημικά, μάλιστα, χρησιμοποιούνται οι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες CN και CS - η τελευταία μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο.

Απ’ αυτή την σκοπιά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε που θα καταλήξει η αγωγή που υπέβαλαν ενάντια στο ελληνικό δημόσιο, ομοσπονδίες εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και φοιτητές με την οποία ζητούν να τους καταβληθεί το ποσόν των 3.600.000 ευρώ (τα οποία θα διαθέσουν σε ειδικά σχολεία και ΑΕΙ).

Επειδή, απ΄ ότι γνωρίζουμε, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο –παρόμοια αγωγή ενάντια στο ελληνικό δημόσιο αναμένεται να καταθέσουν και κάτοικοι των Εξαρχείων- θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτής της αγωγής.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger