Home » , , » Διαδηλώσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Διαδηλώσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Από giorgis , Δευτέρα 6 Απριλίου 2009 | 10:28 μ.μ.

Στην Κων/πολη χιλιάδες κόσμος διαδήλωσε ενάντια στο ΝΑΤΟ.
Στην διαδήλωση συμμετείχαν συνδικάτα, μαζικοί φορείς, πολιτικά κόμματα, γυναικείες και νεολαιϊστικές οργανώσεις. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ όπως «Yankee Go Home», «όχι στο ΝΑΤΟ», «Ταγίπ Ερντογάν γιος της Αμερικής» ενώ οι διαδηλωτές κουβάλησαν πάρα πολλά πανό που έγραφαν «Ομπάμα γύρνα στο σπίτι σου, δεν έχουμε στρατιώτες για το Αφγανιστάν», «να κλειστούν οι βάσεις, όχι στο ΝΑΤΟ», «Ομπάμα πάρε τον Ερντογάν και φύγε», «Δεν θα γίνουμε στρατιώτες της Αμερικής».
Η διαδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τους αγωνιστές που έπεσαν στους αγώνες. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλατεία Καντίκιοϊ και συνέχισαν τις διαδηλώσεις τους εκεί.

Απ’ την άλλη μεριά η αστυνομία περικύκλωσε την πλατεία με πολύ μεγάλο αριθμό αστυνομικών και οχημάτων. Στην πορεία πήραν μέρος το Κόμμα Εργασίας ΕΜΕΡ, Κόμμα Σοσιαλιστική Δημοκρατία, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Κόμμα Ελευθερίας και Συμπαράστασης, Σωματείο Γιατρών, Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων και πάρα πολλά εργατικά συνδικάτα, διανοούμενοι και καλλιτέχνες.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι το ΝΑΤΟ είναι δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών και πρέπει να διαλυθεί. Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν και στην επίσκεψη του Ομπάμα λέγοντας ότι ο Ομπάμα έρχεται στην Τουρκία για καινούργιες πολιτικές συμφωνίες. Τονίστηκε ακόμα ότι «ο Ομπάμα έρχεται με ένα πακέτο το οποίο περιλαμβάνει και το κουρδικό ζήτημα, όμως εδώ και δεκάδες χρόνια οι ίδιοι δολοφονούν και πιέζουν τον κουρδικό λαό και είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, εισβολές, και γενοκτονίες».

Η διαδήλωση συνεχίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Μαζικές διαδηλώσεις γίνανε και στην Αγκυρα, Αδανα, Αντάλλεια, Σαμψούντα και δεκάδες άλλες πόλεις.

Κίνημα Τούρκων και Κούρδων Εργαζομένων
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger