Home » , » Πέφτουν οι μίζες σαν το χαλάζι

Πέφτουν οι μίζες σαν το χαλάζι

Από giorgis , Τρίτη 21 Απριλίου 2009 | 2:31 μ.μ.

Μπορεί τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο με μορφή χιονοστιβάδας.
Μπορεί το κυβερνητικό κόμμα να έχει μπει σε ρυθμό εκλογολογίας και μπροστά στην εκλογική ήττα τα στελέχη του να είναι στο δόγμα ο σώζον εαυτό σωθείτο, το πολιτικό σύστημα όμως δουλεύει μια χαρά.

Είναι μαλακία αυτό που ισχυρίζονταο ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο. Όχι απλώς έχει αλλά το υλοποιεί και πολύ καλά. Οι ταξικές της επιλογές να ξεζουμίζουν τον εργαζόμενο λαό για να θησαυρίζουν οι πλουτοκράτες προχωρούν μια χαρά.

Το διαπιστώνουμε απ’ τα δικά τους στοιχεία. Πέρσι τα καθαρά κέρδη μιας δράκας καπιταλιστών, που οι εταιρίες τους είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ξεπέρασαν τα 10δισ. ευρώ.
Οι κερδοφορία των ίδιων εταιριών στην 8ετία 2001-2008 έφτασαν το αστρονομικό ποσό των 56 δισ. ευρώ!!!

Την ίδια ώρα οι άνεργοι έφτασαν σχεδόν στο μισό εκατομμύριο, τα νοικοκυριά καταχρεωμένα στα νύχια των τραπεζών, η νεολαία χωρίς κανένα μέλλον, η δημόσια υγεία χρεωκοπημένη, η δημόσια Παιδεία ανύπαρκτή.

Οι μίζες όμως εξακολουθούν να πέφτουν σαν το χαλάζι.
Σπάνια βγαίνουν τέτοιες περιπτώσεις στον αφρό, συνήθως αν υπάρξουν αλληλομαχαιρώματα μεταξύ των διαπλεκόμενων λαμογιών.

Η ομερτά που υπάρχει είναι απόλυτη και ειδικά στον τομέα των πολεμικών δαπανών. (Μια ρωγμή πήγε να υπάρξει στο παρελθόν όταν ο Χρυσοχοϊδης έκοψε απ’ τις λίστες του ΠΑΣΟΚ τον πρώην στενό συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου, Σμπώκο, λέγοντας ότι ευθύνεται για «ατασθαλίες» με τις πολεμικές προμήθειες, αλλά κι αυτή την ιστορία την έχει φάει το σκοτάδι).

Αναφερόμαστε στις μίζες αυτές γιατί πάει να στηθεί ένα καινούργιο φαγοπότι απ’ τους έμπορους όπλων και τους πολιτικούς υπαλλήλους τους.

Σημερινά δημοσιεύματα φέρουν τον Ε. Μεϊμαράκης να συναντάτε στις 27 Απρίλη με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς με σκοπό να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες για να πάρουν οι Αμερικανοί το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής εξοπλιστικής πίτας των επόμενων 5 ετών που ξεπερνά τα 11 δισ. ευρώ. (Απ’ τα 16 δισ που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός για πολεμικές δαπάνες).

Λωποδύτες, μεσάζοντες και λαμόγια ξεσαλώνουν όσο ο εργαζόμενος λαός περνάει ένα ατελείωτο Γολγοθά λιτότητας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger