Home » » Οι προτεραιότητες της Ιταλικής κυβέρνησης

Οι προτεραιότητες της Ιταλικής κυβέρνησης

Από giorgis , Τρίτη 7 Απριλίου 2009 | 4:52 μ.μ.

Κι ενώ οι πληγές που άνοιξε ο καταστροφικός σεισμός στην Ιταλία είναι τεράστιες και εξακολουθούν να αιμορραγούν μια άλλη σοβαρή πτυχή του θέματος εξακολουθεί να βρίσκετε στο σκοτάδι και να μην αναδεικνύετε από κανένα ΜΜΕ.

Την στιγμή που ο Μπερλουσκόνι δαπανά τεράστια ποσά του κρατικού προϋπολογισμού για να γιγαντώνει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, αδιαφορεί εντελώς για κάθε μορφή κοινωνικής πολιτικής και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην αντισεισμική θωράκιση της χώρας του.

Αν διαβάσουμε –μέσα απ’ τις γραμμές του- ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας “La stampa” θα διαπιστώσουμε ότι αυτή η τραγωδία είχε προαναγγελθεί αλλά η ιταλική κυβέρνηση αδιαφόρησε.

Εξάλλου δεν κινδύνευε η ελίτ της Ιταλικής κοινωνίας αλλά η πλέμπα του Ιταλικού λαού.

Ας δούμε το δημοσίευμα που αναφέραμε. (φυσικά τα γράφει «μασημένα» αλλά τα συμπεράσματα είναι εύκολο να βγουν):

«Τους τελευταίους μήνες κατεγράφησαν δεκάδες προσεισμοί. Κάποιοι είχαν προσπαθήσει να θέσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες προ των ευθυνών τους. Είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο μιας τραγωδίας σαν αυτή που συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Στις 16 Ιανουαρίου έγινε σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Επειτα από αίτημα του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Γκίντο Μπερτολάζο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εμπειρογνωμόνων της Εθνικής Επιτροπής για την πρόβλεψη και πρόληψη σοβαρών κινδύνων. Στόχος της σύσκεψης ήταν να δοθούν στους πολίτες όλες οι πληροφορίες που είχε στη διάθεσή της η επιστημονική κοινότητα.
Βεβαίως, δεν υπάρχει πρόβλεψη σεισμών και είναι γεγονός ότι δεν υπήρξε σήμα συναγερμού από τη Διεύθυνση Πολιτικής Αμυνας, αλλά υπήρξε συνεχής παρακολούθηση του φαινομένου, όπως ανακοινώθηκε μόλις προ δύο εβδομάδων. Κάποιοι εξέφρασαν την ανησυχία τους, αλλά κατηγορήθηκαν ότι διαχέουν τον φόβο, διαδίδοντας «ψευδείς» πληροφορίες. Σήμερα στην περιφέρεια Αμπρούζο αναρωτιούνται αν πραγματικά θα μπορούσε να γίνει κάτι ώστε να αποτραπεί η τραγωδία».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger