Home » » Συνέπειες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

Συνέπειες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

Από giorgis , Τρίτη 12 Μαΐου 2009 | 2:48 π.μ.

Η είδηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που δημοσιεύετε στις εφημερίδες αναφέρει:

"Ένας Αμερικανός στρατιώτης άνοιξε πυρ σήμερα εναντίον των συντρόφων του στο στρατόπεδο Liberty, τη μεγαλύτερη βάση της Συμμαχίας στο Ιράκ, σκοτώνοντας πέντε από αυτούς και τραυματίζοντας δυο άλλους. Πρόκειται για το πλέον αιματηρό επεισόδιο για τον αμερικανικό στρατό, εδώ και μήνες.
«Πέντε μέλη των δυνάμεων της Συμμαχίας σκοτώθηκαν σε ένα μακελειό στο στρατόπεδο Liberty στην Βαγδάτη γύρω στις 14.00 ώρα Ελλάδας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αμερικανική διοίκηση στο Ιράκ, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.
Στην Ουάσιγκτον, αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι Αμερικανός στρατιώτης που προκάλεσε το μακελειό, συνελήφθη και κρατείται".

Αυτό το μακελειό που δημιούργησε, ένας στρατιώτης που υπηρετεί στις δυνάμεις κατοχής στο Ιράκ, παρουσιάζετε, σαν ένα τυχαίο, μεμονωμένο γεγονός.
Σαλτάρισε, δηλαδή, ξαφνικά ένας στρατιώτης και άρχισε να σκοτώνει συναδέλφους του.

Επειδή δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα αξίζει να θυμίσουμε κάτι που είχαμε γράψει πρόσφατα.

Αυτό που δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι οι επιπτώσεις που έχουν στην ψυχική τους υγεία οι Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται σε δυνάμεις κατοχής σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Όπως διαβάζουμε σε ξένο έντυπο τον περασμένο χρόνο καταγράφηκαν τουλάχιστον 128 αυτοκτονίες αμερικανών στρατιωτών.

Όπως βλέπουμε στο ίδιο δημοσίευμα ένας στους τέσσερις Αμερικανούς στρατιώτες που έχουν υπηρετήσει στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα ανέλαβε την περίθαλψή τους η αμερικανική κυβέρνηση, είναι ψυχικά άρρωστοι, όπως ανέφερε η τελευταία έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Αν μάλιστα σε αυτά τα στοιχεία συμπεριληφθούν και τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα λόγω της βίας, το ποσοστό των πρώην στρατιωτών που πλήττονται από σοβαρές ψυχικές διαταραχές φτάνει στο 31 τοις εκατό.

Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν το πώς ο ιμπεριαλισμός πέρα από τον σκορπάει το θάνατο σε όλο τον κόσμο, τρώει και... τα παιδιά του, που είτε σκοτώνονται στις ανά τον κόσμο επεμβάσεις είτε γίνονται ράκος και αυτόχειρες, είτε δολοφόνοι των ίδιων των συναδέλφων τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger