Home » , » Δικαστές και ρασοφόροι

Δικαστές και ρασοφόροι

Από giorgis , Δευτέρα 11 Μαΐου 2009 | 4:07 μ.μ.

Όταν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν στο φόρτε του είχε αποκαλυφθεί ο ρόλος μιας δικαστίνας που συνέβαλε με τις ενέργειες της, λόγω της θέσης της, -ήταν πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κομοτηνής-, οι καλόγεροι του Βατοπεδίου να αποκτήσουν τεράστια περιουσία σε βάρος του δημοσίου.

Είχε γίνει τότε ο σχετικός τζερτζελές και η Μαρία Ψάλτη (έτσι ονομάζετε η συγκεκριμένη δικαστίνα) βρέθηκε υπόδικος φορτωμένη με μια σειρά κατηγορίες.
Στα χαρτιά όμως. Κι αυτό γιατί σήμερα είναι δικαστής στη Σύρο, άσχετα αν είναι κατηγορουμένη στην Κομοτηνή. Είναι απ’ τις περιπτώσεις που ..εξυψώνουν το «κύρος» της αστικής δικαιοσύνης.

Την θυμηθήκαμε αυτή την περίπτωση γιατί αύριο ξαναρχίζει η δίκη για το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα.
Ενας απ’ τους κατηγορούμενους, ο ρασοφόρος Ι. Γιοσάκης, έχει δηλώσει ότι θα καλέσει να καταθέσει η δικηγόρος Χρ. Βαληνάκη, σύζυγος του υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Βαληνάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν θελήσει, μπορεί να «κάψει» πολλά νεοδημοκρατικά στελέχη για τα νταλαβέρια που έχουν με την εξουσιαστική κάστα των δικαστών.

Πιθανόν να παζαρεύει με την κυβέρνηση το ξελάσπωμα του, απ’ τις δικαστικές περιπέτειες που έχει ο Γιοσάκης, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Θα κανιζάρει τις εξελίξεις και σ’ αυτή την ιστορία το δικαστικό κύκλωμα Σανιδά; Το πιο πιθανόν. Αναμένουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger