Home » , » Αστική υποκρισία

Αστική υποκρισία

Από giorgis , Κυριακή 28 Ιουνίου 2009 | 4:40 μ.μ.

«Επειδή δεν μπορεί να κάνει πολλά να βελτιώσει τις οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, η κυβέρνηση έσπευσε να υιοθετήσει τα πιο ακραία μέτρα στο θέμα της μετανάστευσης (ή να δηλώσει ότι τα υιοθετεί). Ανάμεσα σε αυτά: όποιος μετανάστης (νόμιμος ή μη) διωχθεί ποινικά θα απελαύνεται, πριν η υπόθεση τελεσιδικήσει. Παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες δικηγορικών συλλόγων και άλλων οργανώσεων, το μέτρο ψηφίστηκε.
Επειδή είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τι κάνει, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι επιλέγει να αδικήσει ανθρώπους με μοναδικό στόχο να φανεί ισχυρή, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Οποτε και αν καταργηθεί αυτή η διάταξη (και δεν θα είναι σύντομα, αν κρίνουμε από το παρελθόν), θα έχει ήδη καταστρέψει πολλές ζωές. Αυτή τη μεταναστευτική πολιτική θέλουμε; Θα κοιμόμαστε καλύτερα όταν κρατικοί λειτουργοί θα εφαρμόζουν άδικους νόμους εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων;».

Αυτά τα γράφει η φιλοκυβερνητική «Καθημερινή».
Κροκοδείλια δάκρυα της φυλλάδας.
Κι αυτό γιατί δεν έχει περάσει καιρός από τότε που συναντούσαμε άρθρα στην εφημερίδα του Αλαφούζου που μας μιλούσαν ότι για να αυξανόμενη ανεργία και την εγκληματικότητα φταίνε οι μετανάστες. Ηταν η ίδια η φυλλάδα που με τις δήθεν «βαθυστόχαστες αναλύσεις» της για το μεταναστευτικό προσπαθούσε να δημιουργήσει ξενοφοβική ψυχολογία και ρατσιστική συνείδηση στους αναγνώστες της.
Τώρα που η κυβέρνηση, και κάτω απ’ την πίεση του ακροδεξιού πολιτικού μορφώματος του Καρατζαφέρη προχωράει σε καθαρά φασιστικά μέτρα ενάντια στους μετανάστες προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα.
(Υπήρξαν και πένες σ’ αυτή την φυλλάδα που κράτησαν αξιοπρεπή στάση όπως του Παντελή Μπουκάλα π.χ αλλά η γενικότερη πολιτική γραμμή της ευθυγραμμιζόταν απόλυτα με ότι πιο ξενοφοβικό υπήρχε χαραγμένη στο δόγμα της περισσότερης καταστολής).

Και στην τελική γιατί η «Καθημερινή» δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να μας πει ποιος ευθύνεται που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους;
Και δεν έχουν άλλη επιλογή αυτοί οι άνθρωποι όταν στις χώρες τους κάθε τρία δευτερόλεπτα (!), πεθαίνει κι ένα παιδί από την πείνα, όταν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δημιουργούν κατακόμβες νεκρών.
Αν όμως μιλούσε η «Καθημερινή» για τις αιτίες που δημιουργούν τις στρατιές μεταναστών τότε θα έπρεπε να έπρεπε να αναφέρει και τους δημιουργούς τους.
Τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον καπιταλισμό.

Αυτό όμως κάνει ..τζιζ…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger