Home » , » Γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων

Γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων

Από giorgis , Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 | 6:39 μ.μ.


Για το γνωστό δημοσιογραφικό φερέφωνο της πλουτοκρατίας Γ. Πρετεντέρη έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στο μπλογκ μας.
Σημειώναμε ότι πρόκειται για ένα γλοιώδει τύπο, υπηρέτη όλων των αφεντάδων, έναν «γυμνοσάλιαγκα του εκσυγχρονισμού» όπως ευφυώς τον είχε χαρακτηρίσει ο «Ριζοσπάστης.

Τις δυο τελευταίες μέρες με τα κείμενα του στην φυλλάδα του Λαμπράκη έχει ξεπεράσει και .. τον εαυτό του.
Στις σημερινές συγκυρίες θεωρεί καθήκον του να επιτεθεί σε «τμήματα της κοινωνίας» που αντιστέκονται στην επιβολή ενός απόλυτα αστυνομικοκρατούμενου κράτους, όπως και σε πολιτικά κόμματα που αντιδρούν στην επιβολή ενός Οργουελιανού μοντέλου διακυβέρνησης.

Εχτές ο Πρετεντέρης έγραφε ότι: «από τον RΑF και τις "Ερυθρές Ταξιαρχίες" έως την ΕΤΑ και τον ΙRΑ, οι "ένοπλοι σύντροφοι" ουδέποτε είχαν ιδιαίτερους ενδοιασμούς να διευρύνουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη και σε μερικές ληστείες τραπεζών, χρηματαποστολών, σουπερμάρκετ και ό,τι άλλο τους προκύψε», για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «η λεγόμενη "πολιτική" τρομοκρατία δραστηριοποιήθηκε πάντα στον χώρο του κοινού εγκλήματος, όταν δεν ταυτίστηκε πλήρως μαζί του».

Μνημείο δημοσιογραφικής αλητείας το κείμενο του Πρετεντέρη. Τσουβαλιάζει ενέργειες εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και επαναστατικών ένοπλων οργανώσεων, για να χρηματοδοτήσουν τον αγώνα τους με την δραστηριότητα κοινών παραβατών του ποινικού νόμου που προβαίνουν σε ληστείες για προσωπικό τους όφελος!

Όχι ότι μας εκπλήσσουν τα «συμπεράσματα» που διατυπώνει αυτό το δημοσιογραφικό παπαγαλάκι των πλουτοκρατών.
Ποιος δεν θυμάται, άλλωστε, τις «μνημειώδεις» τοποθετήσεις του στα γεγονότα του Δεκέμβρη που είχε ανακαλύψει "επιχειρησιακό σχέδιο", που σκοπό έχει "να παρασύρει τη χώρα σε μια ένοπλη αναμέτρηση" για να "επιβάλει δια της βίας στην ελληνική κοινωνία μια συγκεκριμένη αντίληψη"!
‘Η τον ρόλο αυτού του κονδυλοφόρου στο παρελθόν: Bασιλικότερος του βασιλέως στην υπόθεση του Οτσαλάν. ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ, ως προπαγανδιστής της «ανθρωπιστικής» δολοφονίας γυναικόπαιδων στη Γιουγκοσλαβία.

Γ’ αυτό και δεν μας παραξενεύει που σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο του τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τάχθηκαν προχθές στη Βουλή κατά της ονομαστικοποίησης των καρτοκινητών.

«Ομολογώ, ας πούμε, ότι ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί το ΠαΣοΚ τάχθηκε προχθές στη Βουλή κατά της ονομαστικοποίησης των καρτοκινητών. Τι ακριβώς τους ενόχλησε; Πλήττει άραγε η ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα; Τότε γιατί οι ελευθερίες και τα δικαιώματα δεν πλήττονται από την ονομαστικοποίηση όλων των άλλων συνδέσεων σταθερού ή κινητού τηλεφώνου; Και γιατί ειδικά η ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών θέτει ζήτημα δημοκρατίας όταν οι άλλες τηλεφωνικές συνδέσεις είναι ονομαστικοποιημένες εδώ και χρόνια χωρίς η δημοκρατία να έχει απειληθεί;», τονίζει στην σημερινή του στήλη.

Φυσικά και η «δημοκρατία» τους δεν είχε «απειληθεί» τότε, επί Τόμπρα, οι κασέτες με τις τηλεφωνικές υποκλοπές πουλιόταν στην Ομόνοια.
Φυσικά και δεν «πλήττονταν οι ελευθερίες και τα δικαιώματα» όταν το δίδυμο Μαυρίκη-Γρυλάκη είχε μετατρέψει τα υπόγεια της Ρηγίλλης σε κέντρο τηλεφωνικών υποκλοπών. (Μιλάμε για περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ενώ αυτές που δεν μαθαίνουμε είναι απείρως περισσότερες).
Αναφερόμαστε στην «δημοκρατία» όπως την εννοεί ο Πρετεντέρης και οι όμοιοι του.

Όχι ότι αν τα καρτοτηλέφωνα εξακολουθήσουν να μην είναι ονομαστικοποιημένα θα αποφεύγονται οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις όσων το κράτος και οι μηχανισμοί του θεωρούν «εσωτερικό εχθρό». (Και κύρια στο στόχαστρο αυτών των μηχανισμών είναι άτομα και συλλογικότητες που αντιστρατεύονται δυναμικά την καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουμε). Θα είναι όμως πιο δύσκολο το έργο της ΕΥΠ και των άλλων «ευαγών ιδρυμάτων».

Και κάτι τελευταίο. Αληθεύει η πληροφορία ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει δώδεκα (12) μπάτσους να φροντίζουν για την «ασφάλεια» του Πρετεντέρη;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2009 στις 6:12 μ.μ.

Εξαιρετικός ο τίτλος της συγκεκρι
μένης αυτής ανάρτησης!Αν και νομί
ζω'οτι υπάρχουν και πιο κατάλληλοι χαρακτηρισμοί για τον
κύριο με μικρό το κάπα!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger