Home » , » Το αίμα μας ... τα κέρδη τους

Το αίμα μας ... τα κέρδη τους

Από giorgis , Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009 | 3:06 μ.μ.

Το εργοδοτικό κεφάλαιο εξακολουθεί να ποτίζει με εργατικό αίμα το περιβόλι της ασύδοτης δράσης του για να ανθίζουν τα κέρδη του.

Στην Κοζάνη και στο γκέτο της ζυμαροβιομηχανία «Αλφα», η 34χρονη εργάτρια Βίκυ Γκατσούφα έχασε την ζωή της, εξ αιτίας διαρροής αμμωνίας, ενώ άλλοι 25 εργάτες υπέστησαν εγκαύματα και αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ στον Δήμο Κατερίνης ο εργάτης Στέφανος Μουρατίδης, άφησε την τελευταία του πνοή καταπλακωμένος από όγκους ακάμματου καθώς δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να συγκρατήσουν τα χώματα.

Είναι γνωστό ότι η ζυμαροβιομηχανία «ΑΛΦΑ» είναι ένα εργοστάσιο-κάτεργο όπου αρκετοί εργάτες προσλαμβάνονται γι 3ωρη απασχόληση, ενώ δουλεύουν περισσότερες ώρες χωρίς να τις πληρώνονται και πάντα υπό καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας, ενώ τα μέτρα προστασίας των εργατών είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα.

Να σημειωθεί ακόμα ότι τον Αύγουστο του 2007 ο - επίσης υπάλληλος του Δήμου Κατερίνης - ηλεκτρολόγος Σίμος Καγιάς, 56 χρόνων, είχε χάσει τη ζωή του, εξαιτίας, και πάλι, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger