Home » » Το πεδίο των λογοκριτών εμπλουτίσθηκε

Το πεδίο των λογοκριτών εμπλουτίσθηκε

Από giorgis , Τρίτη 28 Ιουλίου 2009 | 2:14 μ.μ.

Ο Κώστας Γαβράς είναι ένας καλλιτέχνης που δεν έχει διστάσει να εκφράσει «αιρετικές» απόψεις στο παρελθόν προκαλώντας την οργή του παπαδαριού.
(«Εγώ δεν πιστεύω πια στον Θεό, πιστεύω μόνο στους ανθρώπους» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του συμπληρώνοντας ότι: «Zούμε σε εποχές που οι κυβερνήσεις δεν πείθονται παρά μόνο διά του φόβου. Μια ήρεμη διαμαρτυρία τα καθεστώτα πολύ εύκολα θα την αψηφήσουν. Και αλλιώς θα αντιδράσουν όταν νιώσουν την απειλή της τρομοκρατίας..»).

Αξίζει λοιπόν να παραθέσου ένα αποσπάσματα από την επιστολή του προς το ΥΠ.ΠΟ. και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που λογόκριναν την ταινία μικρού μήκους του υπακούοντας στις πιέσεις των ρασοφόρων.

«Στη σκηνή που κόπηκε βλέπουμε μερικούς βανδάλους "παλαιοχριστιανούς" να καταστρέφουν τα γλυπτά που κοσμούσαν το αέτωμα του ναού θεωρώντας τα είδωλα και αναπαραστάσεις ακολασίας.
Φαίνεται ότι ο ελληνικός κλήρος ζήτησε από τη διοίκηση του Μουσείου της Ακρόπολης, όπου προβάλλεται η ταινία, να κόψει αυτή τη σκηνή. Η ιστορία επαναλαμβάνεται: οι θρησκόληπτοι που άλλοτε ακρωτηρίαζαν τα αγάλματα, σήμερα επεμβαίνουν και κόβουν τις εικόνες. Το πεδίο των λογοκριτών εμπλουτίσθηκε με ανώτερους δημοσίους λειτουργούς των οποίων το καθήκον είναι η προστασία της Δημοκρατίας».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger