Home » » Λιγότερες ελευθερίες ..για το καλό μας

Λιγότερες ελευθερίες ..για το καλό μας

Από giorgis , Κυριακή 19 Ιουλίου 2009 | 5:29 μ.μ.


Κατακαλόκαιρα και με το πρόσχημα της καταπολέμησης της «τρομοκρατίας» και της εγκληματικότητας η κυβέρνηση Καραμανλή ξαναζωντανεύει το μετεμφυλιακό αστυνομικό κράτος της Δεξιάς.
Φυσικά εκσυγχρονισμένο όμως.
Οι χαφιέδες περιπτεράδες αντικαταστάθηκαν απ’ τις ρουφιανοκάμερες που πλημύρισαν τους δρόμους, οι παρακρατικές οργανώσεις «καρφίτσα», «ΕΕΕ», «Αντικομμουνιστικός Σύνδεσμος» κλπ έδωσαν την θέση τους στο βιολογικό φακέλωμα, στις μαζικές παρακολουθήσεις τηλφωνικών συνομιλιών.

Και όπως γράφει Κυριακάτικη εφημερίδα τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα καθώς το υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να αγοράσει για να διαθέσει στις κατασταλτικές δυνάμεις του καθεστώτος ένα ειδικό hi-tech σύστυμα παρακολούθησης, το οποίο καταγράφει σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων οποιονδήποτε ήχο και συνομιλία, από οπουδήποτε και αν προέρχονται.
Τέλος, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα που θα δώσει την δυνατότητα στους μπάτσους να καταγράφουν με ακρίβεια χιλιοστού συγκεκριμένες κινήσεις που γίνονται σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας μέσω δορυφόρων ή υπερ-ευαίσθητων καμερών εγκατεστημένων σε ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ολόκληρη η Ελλάδα δηλαδή θα μετατραπεί σε ένα απέραντο … στούντιο ηχογραφήσεων και ηλεκτρονικού φακελώματος.

Αυτό είναι που ενδιαφέρει το αστικό καθεστώς σήμερα. Να θωρακίσει τους μηχανισμούς καταστολής και οι λόγοι είναι ευνόητοι.

Αν ισχυριζόμαστε ότι αυτά τα δισεκατομμύρια ευρώ που πετιούνται για να μπορεί ο «Μεγάλος Αδελφός» να παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα θα έπρεπε να πήγαιναν σε δαπάνες για την δημόσια παιδία, την υγεία και την ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων για να πάρουν μια ανάσα απ’ την οικονομική κρίση που δημιούργησαν οι ίδιοι οι καπιταλιστές θα χαρακτηριζόμαστε λαϊκιστές;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger