Home » , » Οι αυταπάτες του Αλαβάνου

Οι αυταπάτες του Αλαβάνου

Από giorgis , Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009 | 3:34 μ.μ.

Με μια μακροσκελή δήλωση τοποθετήθηκε -με χαρακτηριστική αργοπορία- ο Αλέκος Αλαβάνος στο εσωτερικό μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί στον Σύριζα μετά τις τελευταίε δηλώσεις του Π. Κοροβέση.

"Στο θέμα που έχει δημιουργηθεί πρόσφατα θέλω να αναφέρω ότι από την πλευρά του Περικλή Κοροβέση η τοποθέτηση που έγινε ήταν ένα σοβαρό λάθος πολιτικό κι ένα σημαντικό πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κοινοβουλευτική του ομάδα, τον κόσμο μας, για τον ευρύτερο δημοκρατικό κόσμο, αλλά και για θεσμούς και πρόσωπα, όπως ο Λεωνίδας Κύρκος, τα οποία δέχθηκαν μια αστήρικτη κριτική", είναι η εισαγωγή της δήλωσης Αλαβάνου που καταλήγει:
"Θέλω να πιστεύω ότι την Τρίτη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα κάνει τη δική της υπεύθυνη τοποθέτηση σε όλα τα ζητήματα που θίχθηκαν και θέλω να πιστεύω ότι ο Περικλής Κοροβέσης, με την εντιμότητα που τον διακρίνει, θα αποκαταστήσει όλα τα πρόσωπα τα οποία έχουν θιγεί. Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι από την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεχίσει τη γνωστή συλλογική, συντροφική, μαχητική και προωθημένη παρουσία της".

Ασχετα την άποψη που έχουμε εμείς -και την έχουμε εκφράσει επανειλημμένος- για το πολιτικό εγχείρημα του Σύριζα θα θέλαμε να ρωτήσουμε το εξής τον Αλαβάνο:

Οταν μόλις χτες το "ιστορικό στέλεχος" του Συν Λ. Κύρκος μέσα από τα "Νέα" εκτιμάει ότι είναι "δύσκολο το μέλλον της δημοκρατικής μας προοπτικής" γ' αυτό εκλιπαρεί «να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να συναντηθούν τα δύο μεγάλα δημοκρατικά ρεύματα της ελληνικής κοινωνίας: του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού».
Οταν την ίδια στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Ψαριανός, καλομαθημένος στο βουλευτιλίκι και προσπαθώντας να σώσει την βουλευτική του καρέκλα το είπε ξεκάθαρα σε ραδιοφωνικό σταθμό: «υπάρχει το ΠΑΣΟΚ των λαμόγιων και υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ των σοσιαλδημοκρατών που θέλουν να κάνουν αλλαγές στην Ελλάδα. Με αυτό το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστώ. Και με αυτή τη ΝΔ να συνεργαστώ», δεν νομίζει ότι έχει αυταπάτες ο Αλαβάνος ότι μπορεί να σώσει ένα πλοίο που βουλιάζει κάτω απ' το βάρος των τυχάρπαστων, τυχοδιωκτικών συνεργασιών του;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger