Home » , » Ολα τριγύρω αλλάζουνε ...

Ολα τριγύρω αλλάζουνε ...

Από giorgis , Κυριακή 30 Αυγούστου 2009 | 2:17 μ.μ.

Η γελοιογραφία είναι από το «Βήμα» στο οποίο ο Πρετεντέρης γράφει:
"Στο βασανιστικό ερώτημα «πόσα χρόνια μας πήγε πίσω η διακυβέρνηση Καραμανλή» νομίζω ότι βρήκα τελικά την απάντηση: Δεκαέξι χρόνια ακριβώς! Η σημερινή κατάσταση θυμίζει έντονα το καλοκαίρι του 1993, όταν έπεφτε μια ανίκανη ΝΔ και ερχόταν ένα σερνάμενο ΠαΣοΚ. Τότε η κατάντια συνεχίστηκε για άλλα δυόμισι χρόνια, ως την ανατροπή του 1996, παρ΄ όλο που το φθινόπωρο του 1993 η χώρα απέκτησε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία".

Όταν δεν υπάρχει μαχητικό, μαζικό εργατικό κίνημα τα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια του συστήματος (πόσο μάλλον ένας γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων σαν τον Πρετεντέρη) έχουν τα περιθώρια να σαρκάζουν και τα αστικά κυβερνητικά κόμματα.

Ο Πρευεντεράκος δεν έχει πρόβλημα επίσης να εκφράσει την ικανοποίησή του για τα αυτοαποκαλούμενα «αριστερά» πολιτικά κόμματα και για τις υπηρεσίες που παρέχουν στο αστικό καθεστώς με την επιλογή τους να έχουν σαν ευαγγέλιο τους τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό, καθορίζοντας την τακτική τους στα πλαίσια της παραλυτικής αστικής νομιμότητας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πολύ ουσιαστική λειτουργία, να ενσωματώνει στο πολιτικό σύστημα τη διάχυτη αμφισβήτηση, ακριβώς όπως το ΚΚΕ ενσωματώνει την κοινωνική υστέρηση. Ενα δημοκρατικό σύστημα χρειάζεται και τους μεν και τους δε για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, και άλλωστε σε μια δημοκρατία το ζητούμενο είναι να εκπροσωπείται ακόμη και ο πιο ιδιόρρυθμος ή απροσάρμοστος ψηφοφόρος», τονίζει σε άλλο του κείμενο το γνωστό δημοσιογραφικό φερέφωνο της πλουτοκρατίας Γ. Πρετεντέρης.

Δυστυχώς αυτή είναι η πολιτική πραγματικότητα και είναι στην ..γροθιά μας να την αλλάξουμε
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger