Home » » Και γιατί να συμπαρασταθώ;

Και γιατί να συμπαρασταθώ;

Από giorgis , Τρίτη 4 Αυγούστου 2009 | 7:20 μ.μ.

"Μια συνδικαλιστική συντεχνία, που περιθωριοποιεί χιλιάδες εργαζόμενους στην Ενημέρωση ως τη νέα εργατοπλέμπα της βιομηχανίας των ΜΜΕ, παρουσιάζεται ως η μοναδική, που μπορεί και δικαιούται να μιλά εκ μέρους των εργαζομένων!! Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι που αντιδρούν σε ένα καθεστώς εκμετάλλευσης και αδικίας κατηγορούνται ότι βάλλουν με βάναυσο τρόπο κατά της «ενημέρωσης και Δημοκρατίας»", έτσι χαρακτήριζαν την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ σε προκήρυξη τους δημοσιογράφοι που είχαν κάνει κατάληψη στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

Κι επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον ρόλο του Σόμπολου (σ.σ. έχουμε αναφερθεί κι εμείς στο μπλογκ μας γ' αυτόν) θεωρώ ότι είναι εντελώς κροκοδείλια τα δάκρυα που χύνει η ΕΣΗΕΑ για το μπαράζ απολύσεων που έχει ξεσπάσει στα ΜΜΕ.

Θέλω να αναφέρω ένα ζήτημα που γνωρίζω προσωπικά.
Ενας απ’ τους πρόσφατα απολυμένους δημοσιογράφους του Αντένα ήταν και εκφωνητής ειδήσεων στο ρ/σ Ant1.
Πριν λίγο καιρό όταν οι απολυμένοι απ’ το εργοστάσιο του Λαναρά είχαν ‘ρθει στην Αθήνα μετέδωσε την είδηση περίπου ως εξής (Δεν θυμάμε ακριβώς τις λέξεις): «Κυκλοφοριακό χάος έχει δημιουργηθεί έξω από το υπουργείο Οικονομίας από συγκέντρωση πρώην εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστουφαντουργίας. Οι οδηγοί καλό είναι να αποφεύγουν τους δρόμου ….».
Οι απολυμένοι δηλαδή έγιναν «πρώην εργαζόμενοι», κουβέντα για τα αιτήματα τους και η επικέντρωση της είδησης στα «κυκλοφοριακά προβλήματα.

Όταν κάποια στιγμή του ζήτησα εξηγήσεις για τον τρόπο παρουσίασης της είδησης μου απάντησε ότι αυτός δεν έχει «λόγο» και απλώς απαγγέλει το κατεβατό που του δίνει ο αρχισυντάκτης των ειδήσεων.
Δηλαδή μου είπε ότι αυτός δεν είναι παρά ένας απλώς μεταφορέας της είδησης.
Και ποιος μου λέει εμένα ότι αυτός ο δημοσιογράφος δεν παπαγαλίζει αυτά που του λένε πολιτικά και οικονομικά κέντρα για τις δικές τους σκοπιμότητες;
Και γιατί εγώ να λυπηθώ και να συμπαρασταθώ σε τέτοια άτομα όταν χάνουν την δουλειά του;
Μου απαντάτε;


Ενας τεχνικός προσωρινά (με μπλοκάκι) εργαζόμενος στον Αντένα.
Το e-mail μου στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση.


Βαθύ Κόκκινο: Είναι πολύ μεγάλο το θέμα που ανοίγεις φίλε. Θα το αδικούσαμε με μια σύντομη απάντηση. Θα επανέρθουμε σ’ αυτό με αναλυτική ανάρτηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger