Home » » Εκεί φτάσαμε ...

Εκεί φτάσαμε ...

Από giorgis , Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009 | 6:58 μ.μ.

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο περιοδικό Forbes ο πιο πλούσιος επιχειρηματίας του πλανήτη είναι ο Γουόρεν Μπιφέ με συνολική ατομική περιουσία 62 δις. δολάρια.
(Δεύτερος είναι ο Bill Gates),
Απ' ότι αναφέρει ξένο έντυπο: "Ο Warren Buffet με την τεράστια ποσότητα ρευστού που διαθέτει, όταν όλοι είναι σε πανικό και κρίση, αγοράζει με πολύ σκληρούς όρους. Κάτι σαν τον Σκρουτζ θα λέγαμε. Είναι από τους επενδυτές που χαίρεται όταν οι αγορές κοκκινίζουν και οι φήμες μιλούν για παγκόσμια καταστροφή και είναι μάλλον αδιάφορος και ψύχραιμος πωλητής, όταν όλοι χαίρονται και οι αγορές πάνε φουλ".

Κάμαμε όλη αυτή την εισαγωγή για να επικεντωθούμε σε μια φράση από συνέντευξη που έδωσε αυτός ο πλουτοκράτης στους Νιου Γιόρκ Τάμς: «Σύμφωνοι, έχουμε ένα ταξικό αγώνα, αλλά είναι η δικιά μου τάξη αυτή που κάνει πόλεμο, και νικάμε».

Εκεί καταντήσαμε. Να μην διστάζουν οι καπιταλιστές να μιλούν για πόλεμο μεταξύ εργασίας και κεφαλαίου και να έχεις κάτι "δικούς" μας αρχισυνδικαλιστές να επικαλούνται τις "αντοχές της εθνικής οικονομίας", την "τριμερή συνεννόηση μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και κράτους", την "εργασιακή ειρήνη στην δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία" ....
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

14 Αυγούστου 2009 στις 9:51 μ.μ.

Γιώργη,οι Αρχησυνδικαλιστες την εχουν κανει προ πολλού απο την δικη σου και δικη μου ταξη.
Αυτοι εφυβραν τους ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ,δυο λεξουλες κι αλλαζουν ολα,ολα απενοχοποιούνται!!!

15 Αυγούστου 2009 στις 2:51 μ.μ.

Γεια σου Γιώργο,

πολύ καλό το Blog σου, το διαβάζω συχνά, απλά μια μικρή "τεχνική" παρατήρηση για αυτό το ποστ - ο τυπος που αναφέρεις λέγεται Μπάφετ, όχι Μπιφέ

Καλή συνέχεια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger