Home » , » 1 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Περισσός ΑΕ

1 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Περισσός ΑΕ

Από giorgis , Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 | 6:08 μ.μ.

Την ώρα που η Αλ. Παπαρήγα και τα άλλα στελέχη του Περισσού κατακεραυνώνουν τις δυνάμεις του δικομματισμού για την πολιτική τους υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, την ώρα που εξαπολύουν πύρινες καταγγελίες για το δωρεάν δημόσιο χρήμα που δίνεται σε τραπεζίτες και βιομηχάνους, στα κομματικά ταμεία του Περισσού έμπαινε η τελευταία δόση μιας δωρεάν κρατικής επιχορήγησης ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ προς την κομματική καπιταλιστική επιχείρηση «Τυποεκδοτική ΑΕ».

Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε οτο ΦΕΚ στις 4 Σεπτέμβρη και αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε η επένδυση της «Τυποεκδοτικής», που υπήχθη στις διατάξεις του λεγόμενου αναπτυξιακού νόμου (ξέρετε, του νόμου που και ο Περισσός κατακεραυνώνει ως χαριστικό προς το κεφάλαιο).

Η επένδυση ήταν ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ και η δωρεάν κρατική επιχορήγηση έφτασε τα 906,5 χιλιάδες ευρώ. Δόθηκε δε σε τρεις δόσεις: προκαταβολή 303 χιλιάδες, το 2006 που εγκρίθηκε η υπαγωγή στον «αναπτυξιακό» νόμο, πρώτη δόση 202 χιλιάδες και εξόφληση, με την ολοκλήρωση της επένδυσης, 401 χιλιάδες.

Εμείς δεν θα ρωτήσουμε αν έγιναν υπερτιμολογήσεις (που γίνονται πάντοτε), γιατί από τον Περισσό θα μας απαντήσουν αρνητικά.
Αρνητικά, όμως, απαντούν όλοι οι καπιταλιστές. Γιατί να θεωρήσουμε ότι η καπιταλιστική επιχείρηση «Τυποεκδοτική ΑΕ» συμπεριφέρθηκε διαφορετικά σε σχέση με τους άλλους καπιταλιστές; Μήπως επειδή εκπροσωπεί κάποιον... ηθικό καπιταλισμό;

Θα σημειώσουμε, όμως, κάτι άλλο. Οτι αυτή η επένδυση δεν δημιούργησε ούτε μία νέα θέση εργασίας. Γι' αυτό και στη σχετική υπουργική απόφαση δεν αναφέρεται τίποτα, όπως αναφέρεται σε αποφάσεις που αφορούν επιχορηγήσεις σε άλλες καπιταλιστικές επενδύσεις.
Πήραν σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα, χωρίς καν το πρόσχημα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας!
Κατά τα άλλα, τους ακούμε συχνά-πυκνά να κατακεραυνώνουν τις κυβερνήσεις, επειδή επιχορηγούν επιχειρήσεις με δημόσιο χρήμα, χωρίς καν να δημιουργούνται θέσεις εργασίας...

Πώς δικαιολογούν αυτή την επιχορήγηση, σε μια περίοδο μάλιστα που οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται με ρυθμό πολυβόλου και το κράτος δεν έχει κάνει τίποτα για να αυξήσει τους δικαιούχους επιδότησης ανεργίας και το χρόνο επιδότησης;
Δεν είναι πρόκληση να παίρνουν δωρεάν κρατικό χρήμα για να αναπτύξουν τις μπίζνες τους;
Σε τι διαφέρουν από τους υπόλοιπους καπιταλιστές, εκτός από τα παχιά λόγια;


Πηγή: Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger