Home » » Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πάρα πολλά

Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πάρα πολλά

Από giorgis , Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009 | 4:38 μ.μ.

Τον μπαμπούλα του επιτρόπου της Ε.Ε επικαλέστηκε ο Σουφλιάς και μάλιστα του εκχώρησε τον ρόλο του υπουργού Οικονομίας της Ελλάδας αν μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχωρήσει στην ίδια οικονομική κατεύθυνση με την Ν.Δ και δεν ολοκληρώσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την καθιέρωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας την παντελή κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Ποιο στρογγυλεμένα φυσικά τα είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: «Ο κ. Αλμούνια μας είπε ότι, προσέξτε κύριοι, ξέρετε όλοι πάρα πολύ καλά ποια είναι η θέση της οικονομίας. Και στην ουσία είπε ότι, προσέξτε, διότι εγώ θα είμαι ο υπουργός Οικονομίας αν συνεχίζετε την ίδια πολιτική ή αν κάνετε πολιτική παροχών και δεν κοιτάξετε να πάρετε μέτρα διαρθρωτικά».

Αρχικά να δούμε ποια είναι η «θέση της οικονομίας» και να πάμε παρακάτω.
Κι αυτό γιατί μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος επικαλούμενοι συνέχεια το «επιχείρημα», «δεν υπάρχουν λεφτά».

Αυτή την καραμέλα πιπιλίζουν συνέχεια για να παραμυθιάζουν τους εργάτες γιατί έχουν τον βασικό μισθό καθηλωμένο στα 750 ευρώ μικτά, αυτή την παπαριά χρησιμοποιούν για να πείσουν τους 600.000 ανέργους ότι πρέπει να επιβιώνουν με 450 την μήνα, αυτό το τροπάριο παπαγαλίζουν συνέχεια προσπαθώντας να δικαιολογήσουν γιατί οι απόμαχοι της δουλειάς πρέπει να ζουν με συντάξεις πείνας. «Δεν υπάρχουν λεφτά».

Παπαριές. Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά.
Το λένε τα δικά τους επίσημα στοιχεία. Τα τελευταία δέκα χρόνια το ΑΕΠ έχει αυξηθεί σχεδόν δυόμιση φορές. Το 2000 το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν ήταν 124 δις σήμερα βρίσκετε στα 270 δις. Αυτό για να τελειώνει τι παραμύθι με το «μεγάλωμα της πίτας». Η «πίτα» είναι τεράστια. Το θέμα είναι ποιοι την τρώνε.

Οχι πάντβς οι εργάτες. Αυτοί που παράγουν όλο αυτό τον πλούτο, αναγκάζονται να ζουν με ψίχουλα, ενώ οι πλουτοκράτες χλαπακιάζουν το παντεσπάνι που είναι ζυμωμένο με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών.

Τι να πρωτοαναφέρουμε;

Την δράκα των νεόπλουτων που έχουν στην κατοχή τους πάνω από 10.000 (!) «οφ σορ» εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, που διακινούν κάθε χρόνο το αστρονομικό ποσό των 500 δισ. ευρώ από τις Μπαχάμες μέχρι τα νησιά Καϊμάν, διδάσκοντας το «ελληνικό δαιμόνιο» της φοροδιαφυγής σε όλο τον πλανήτη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης του. (Ρωτήστε τον Βουλγαράκη κάτι ξέρει παραπάνω).

Την κλίκα των τραπεζιτών που βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται σε αστρονομικά ύψη;; (Τράπεζα Αττικής κέρδη 20 εκατ αύξηση 2.400% τράπεζα Γιούρομπανκ κέρδη 815 εκατ αύξηση 36% τράπεζα Μαρφίν κέρδη 566 εκατ αύξηση 283% τράπεζα πειραιώς κέρδη 622 εκατ. Αύξηση 43% …)

Τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρίες που βλέπουν την κερδοφορία τους να βρίσκετε σε θεόρατα ύψη;

Τους εφοπλιστές που τα θησαυροφυλάκια τους είναι τίγκα στο χρήμα;

Λοιπόν, λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πάρα πολλά. Και βέβαια πρέπει να παρθούν «μέτρα διαρθρωτικά» που λέει ο Σουφλιάς. Αλλά σε άλλη κατεύθυνση. Στην κατεύθυνση της απαλλοτρίωσης προς όφελος του προλεταριάτου της περιουσίας των πλουτοκρατών.
Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει ακούγοντας στόματα για συμμετοχή στο στημένο εκλογικό τους σκηνικό.
Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν μιλήσουν τα στόμια των όπλων ενός ταξικού επαναστατικού στρατού.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger