Home » » Η ουσία και η παραπολιτική

Η ουσία και η παραπολιτική

Από giorgis , Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009 | 2:04 π.μ.

Τον κακό χαμό που γίνετε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ήρθε να εντείνει και η δήλωση του Τσιτουρίδη ότι: «Κουμάντο στη Ρηγίλλης κάνουν οι αρχιερείς της διαπλοκής».
Θα δώσει τροφή στις φυλλάδες και στα χαζοκούτια να απροσανατολίσουν πάλι στεκούμενοι σε ανούσιες αντιπαραθέσεις που έχουν σχέση με τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις των αστικών κομμάτων παραγνωρίζοντας το σημαντικό και ουσιαστικό.

Γιατί σίγουρα μπορεί να έχει την αξία της η δήλωση του Τσιτουρίδη (πέρα απ’ την προσωπική πίκρα που τον διακατέχει για τον αποκλεισμό του απ’ τις εκλογικές λίστες της Ν.Δ μην ξεχνάμε ότι κατείχε σημαντικά κυβερνητικά πόστα και συνεπώς γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα) αλλά μπορεί να κρύβει και προσωπικές πολιτικές σκοπιμότητες. Του στυλ π.χ ότι εντάξει μπορεί να με πετάξατε απ’ τις εκλογικές λίστες της αλλά δώστε μου το χρίσμα για νομάρχη του Κιλκίς γιατί διαφορετικά θα ανοίξω το στόμα μου και δεν θα σας ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας.
Συνηθισμένες καταστάσεις στα αστικά κόμματα.

Λέγαμε λοιπόν ότι η ενασχόληση με τα εσωτερικά της Ν.Δ λειτουργεί και απροσανατολιστικά από την άποψη ότι την ίδια στιγμή υπάρχει και μια δήλωση του Αλμούνια που δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Ποιο καθαρά δεν θα μπορούσε να το πει ο αρμόδιος για την Οικονομία επίτροπος της Ε.Ε:
«Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Στο τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να λάβουμε γνώση των μέτρων που υιοθέτησε η Ελλάδα, ώστε να αξιολογήσουμε αν οι δράσεις, που υιοθετήθηκαν για τη διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και κυρίως για τη μείωση του ελλείμματος ως το τέλος του 2009 στο 3,7% του ΑΕΠ, είναι αποτελεσματικές.
Θα πρέπει να αποφασίσουμε πριν το τέλος του χρόνου, τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, όσο και στην περίπτωση των άλλων χωρών με υπερβολικά ελλείμματα, αν ελήφθησαν αποτελεσματικές δράσεις. Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία σύμφωνα με τους κανόνες του συμφώνου σταθερότητας και σε συνδυασμό με το πώς αξιολογούμε τα μέτρα, που υιοθετήθηκαν».

Το γιατί επέλεξε και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο να «καρφώσει» τον ομοϊδεάτη του –τον σοσιαλιστή παριστάνει και ο Αλμούνιας- Γ. Παπανδρέου δεν το ξέρουμε.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι το μήνυμα που έστειλαν οι επικυρίαρχοι της Ε.Ε στον Ελληνικό λαό.
Με δυο λόγια του λένε ότι όσα ακούει προεκλογικά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κατά πάσα πιθανότητα αυριανό πρωθυπουργό, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι παπαριές. Αυτό που πρέπει να περιμένει ο ελληνικός λαός και με Πασοκική κυβέρνηση είναι μια αντιλαϊκή θύελλα, ότι ακολουθούν επόμενα χρόνια σκληρής λιτότητας για μισθούς και συντάξεις και εξάλειψη όσων κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων απέμειναν.

Και θα είναι αφελείς όσοι πιστέψουν τα προεκλογικά σποτ του ΠΑΣΟΚ και όχι όσα εξαγγέλλουν τα επιτελεία της Ε.Ε
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger