Home » , » Και ο ΣΕΒ χειροκρατεί

Και ο ΣΕΒ χειροκρατεί

Από giorgis , Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 | 6:20 μ.μ.

Δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του –με δηλώσεις του σε Κυριακάτικη εφημερίδα- ο εκπρόσωπος των ντόπιων πλουτοκρατών στο ενδεχόμενο μιας ΠΑΣΟΚικής κυβέρνησης.

Επιβεβαιώνει απόλυτα προηγούμενο δημοσίευμα του «Βήματος» που ανέφερε ότι« όλοι οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, εύχονται την αυτοδυναμία του ΠαΣοΚ και προσβλέπουν στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».

Οι κεφαλαιοκράτες οσμίζονται ότι η ένταση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας θα προκαλέσει λαϊκές αντιδράσεις. Και μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι πιο εύκολο να τις καναλιζάρει.
Γνωρίζουν οι καπιταλιστές ότι είναι το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε τον νεολογισμό «κοινωνικοί εταίροι» τσουβαλιάζοντας αφεντικά και εργάτες,
Ξέρουν οι πλουτοκράτες ότι οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν στο συνδικαλιστικό κίνημα –αφού ελέγχουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ- στην εξασφάλιση «κοινωνικής συναίνεσης» για να μπορέσει η Δεξιά να περάσει καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

Αλλωστε το κεφάλαιο δεν έχει ιδεολογία. Κάθε φορά επιλέγει το πολιτικό του προσωπικό κρίνοντας ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του.
Και στην προκειμένη περίπτωση εκτιμάει ότι αυτό μπορεί να το κάνει καλύτερα μια Πασοκική κυβέρνηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger