Home » » Με αφορμή μια συνέντευξη του Θ. Ηλιόπουλου

Με αφορμή μια συνέντευξη του Θ. Ηλιόπουλου

Από giorgis , Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009 | 3:21 π.μ.


Χρειάστηκε να κάνει 49 μέρες σκληρής απεργίας πείνας ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, έπρεπε να γίνουν εκατοντάδες κινητοποιήσεις κάθε μορφής για να αποφυλακιστεί ο τελευταίος προφυλακισμένος για τα γεγονότα του Δεκέμβρη, θύμα κι αυτός μπατσάδικης σκευωρίας.

Θυμηθείτε τώρα κάτι άλλο. Όταν ο ανακριτής Ζαγοριανός διέταξε την προφυλάκιση του πρώην διευθυντικού στέλεχος της Siemens Ηλία Γεωργίου, και του πρώην γενικού διευθυντή του ΟΤΕ, Γιώργου Σκαρπέλη, -υπήρχαν καταθέσεις που τους έμπλεκαν μέχρι τα μπούνια στο σκάνδαλο της «Ζήμενς- σε λίγες μέρες συνεδρίασε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Με απόφασή του διατάζει την αποφυλάκισή τους με το σκεπτικό ότι η προσωρινή κράτηση «δεν μπορεί να είναι η προκαταβολή της ποινής, αλλά πρέπει να αποτελεί το έσχατο μέτρο, όταν δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».

Σωστή η απόφαση γιατί έτσι λέει ο νόμος τους. Μόνο που αυτός ο νόμος εφαρμόζετε μόνο αν πρόκειται για επίλεκτα μέλη της αστικής τάξης, ενώ αν είσαι διαδηλωτής ή απλώς βρέθηκες σε λάθος σημείο την λάθος στιγμή και σε έχουν τυλίξει οι μπάτσοι σε μια κόλλα χαρτί την γάμησες.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Θ. Ηλιόπουλου. Από κει και πέρα όμως υπάρχει και κάτι άλλο.
Το πιθανότερο είναι ότι ο Θ. Ηλιόπουλος στο δικαστήριο θα αθωωθεί γιατί το κατηγορητήριο που του αποδίδουν μόνο σε έκτακτο στρατοδικείο χούντας θα μπορούσε να σταθεί.
Εξάλλου υπάρχουν μαρτυρίες -ορισμένες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα της tvxs απ’ όπου πήραμε το βίντεο- που αναφέρουν τα πραγματικά περιστατικά.

Για την ταλαιπωρία που πέρασε όλο αυτό τον καιρό ο Θ.Η ποιος θα πληρώσει;
Οποιος πλήρωσε και για την περιπέτεια και ο Παναγιώτης Κετίκης. Θυμάστε τον φοιτητή με τα «πράσινα παπούτσια» που οι μπάτσοι του είχαν φορτώσει τον μισό ποινικό κώδικα;
Ο φοιτητής προφυλακίστηκε του για 46 ολόκληρες ημέρες στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα.
Στερήθηκε την ελευθερία του και βίωσε σε άθλιες συνθήκες γιατί έτσι καύλωσε σε κάποιους μπάτσους και τον τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί.

Όταν ήρθε η ώρα της δίκης αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο της Κατερίνης. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Θ. Ηλιόπουλο, γιατί τόσο κακοστημένες σκευωρίες ούτε στα αστικά τους δικαστήρια δεν μπορεί να σταθούν.

Και φυσικά δεν τιμωρείτε ποτέ κανένα απ’ αυτά τα ένστολα γουρούνια που κατασκευάζουν αυτές τις άθλιες σκευωρίες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger