Home » » Θα την έριξαν στο «μπούκωμα»

Θα την έριξαν στο «μπούκωμα»

Από giorgis , Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009 | 1:25 π.μ.

Είναι πάγια τακτική των μονοπωλίων να ρίχνουν πακτωλό χρημάτων στα ΜΜΕ (μέσω διαφημίσεων) για να ξεχαστεί και να περάσει στην αφάνεια όσο πιο γρήγορα γίνετε κάθε εμπλοκή τους σε σκάνδαλο που ήρθε στην δημοσιότητα.

Το είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν με τις τηλεφωνικές υποκλοπές και με την αυτοκτονία (;) Τσαλικίδη στελέχους της Vodafone.

(Για την ιστορία να θυμίσουμε κάποια πράγματα. Αυτό ήταν ένα ότι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. Σε εκατοντάδες πολίτες παρακολουθούταν οι τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και ο ίδιος ο Καραμανλής. Κι αυτό το σκάνδαλο είχε την γνωστή κατάληξη. Το κουκούλωμα.
Ανακριτής και εισαγγελέας που υποτίθεται είχαν αναλάβει να το ερευνήσουν έστειλαν την υπόθεση στο αρχείο αποδίδοντας ευθύνες στους ..Νεφελίμ.
Όχι ακριβώς αλλά κάπως έτσι είναι αφού για όλα έφταιγαν κάποιοι «άγνωστοι ξένοι τεχνικοί, που λειτουργούσαν ως ομάδα και εγκατέστησαν το παράνομο λογισμικό στα κέντρα της Vodafone μέσω τηλεχειρισμού»).

Και τότε η συγκεκριμένη εταιρεία προχώρησε σε ένα διαφημιστικό καταιγισμό προσφέροντας σε όλα τα ΜΜΕ δεκάδες εκατ ευρώ έτσι που η λαμογιά της εξαφανίστηκε από την επικαιρότητα και τώρα μπορεί ξανά να συνεχίζει τις μπίζνες της.

Ακριβώς τα ίδια και με το σκάνδαλο της «Ζήμενς». Αφού «καθάρισαν», ή θα ξελασπώσουν εντελώς σύντομα, όσα πρόσωπα είχαν εμπλοκή, τώρα ήρθε σειρά και για την πολυεθνική εταιρία να καθαρίσει τον λεκέ από πάνω της. Και συνήθως αυτή την δουλειά την αναλαμβάνουν, όχι με το αζημίωτο φυσικά, οι λεγόμενοι «διαμορφωτές της κοινής γνώμης».

Μπούκωσε, λοιπόν με μπακίρια η «Ζήμενς» όσους θεώρησε κατάλληλους γ’ αυτή την δουλειά. Ξέχασε όμως να στείλει και την φυλλάδα «Αξία» στα τάμεία της.
Η φυλλάδα θεωρώντας ότι την «έριξαν» στο μοίρασμα βγαίνει σήμερα και κράζει την .. υπόλοιπη πιάτσα στην οποία συχνάζει.

Πώς έγινε και ο Σ. Τσιτουρίδης ανακάλυψε όταν τον έκοψαν απ’ τις εκλογικές λίστες της Ν.Δ ότι «κουμάντο στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης κάνουν οι εκλεκτοί της διαπλοκής»; Κάτι παρόμοιο και με την φυλλάδα «Αξία».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger