Home » » Εμπαίζοντας τους ανέργους

Εμπαίζοντας τους ανέργους

Από giorgis , Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009 | 12:51 π.μ.

Κάθε φορά που έχουμε εκλογές, πάντα η ίδια ιστορία. Τα κόμματα εξουσίας υπόσχονται επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και των νέων.
Διαρκώς όμως σε κατώτερο επίπεδο.

Παλιότερα, έταζαν διορισμό στο Δημόσιο. Δουλειά εξασφαλισμένη με μισθό δηλαδή για μια ζωή, έστω και μικρό. Άσε που το Δημόσιο έχει και τα τυχερά του, αν χωθείς σε καμιά εφορία, πολεοδομία κ.λπ.
Έπειτα υπόσχονταν θέσεις «εκτάκτων», έτσι ώστε οι «ευεργετούμενοι» να παραμένουν εκλογικά όμηροι για πολλά χρόνια, ονειρευόμενοι την πολυπόθητη μονιμοποίηση.

Το 2004 π.χ. η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενη να μονιμοποιήσει τους έκτακτους που είχαν προσλάβει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Σε αυτές τις εκλογές φτάσαμε στο αξιοθρήνητο σημείο να υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ οτι θα καταργήσει στο Δημόσιο το θεσμό των «στέιτζ», των περιόδων ολιγόμηνης μαθητείας με ασήμαντες αμοιβές 400 και 500 ευρώ που εμπνεύστηκε η EE, εισήγαγε στην Ελλάδα το... ΠΑΣΟΚ και επέκτεινε σε απερίγραπτο βαθμό η κυβέρνηση Καραμανλή.

Εκεί που μιλούσαμε δηλαδή για τη «γενιά των 700 ευρώ», το ίδιο το κράτος κατάργησε ένα μέρος των έκτακτων ή ωρομίσθιων υπαλλήλων που έχει ανάγκη και τους αντικατέστησε με ανασφάλιστους νέους που δεν έπαιρναν ούτε καν το ένα τρίτο του μισθού που θα έπαιρναν οι έκτακτοι!
Κατάντησε δηλαδή να γίνει ρουσφέτι να προσλαμβάνεται ένας νέος για τρεις, πέντε, έξι μήνες με τα... μισά λεφτά από εκείνα της «γενιάς των 700 ευρώ»!

Μέχρι πού θα φτάσει η επιδείνωση των όρων εργασίας;

Εφημερίδα "Πριν"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger