Home » » Εγχειρίδιο του υγιούς ψηφοφόρου

Εγχειρίδιο του υγιούς ψηφοφόρου

Από giorgis , Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009 | 1:12 π.μ.

Του Χριστόδουλου Ξηρού

Για την έγκαιρη διάγνωση των παγίδων, που μας στήνουν οι πολιτικοί και τα τσιράκια τους και για την επιτυχή αντιμετώπιση τους, συντάξαμε το παρόν εγχειρίδιο με οδηγίες, συμβουλές, αλλά και πρακτικά παραδείγματα.

Κεφ. Α Προεκλογική περίοδος

Μην πλησιάζετε σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων, κάθε είδους προεκλογικές ομιλίες, συγκεντρώσεις, χορούς, πανηγύρια και άλλα συναφή.
Αποφεύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι κάθε είδους σειρήνες της πολιτικής, κυανόκρανους, πρασινοφρουρούς και λοιπά κομματόσκυλα.
Αν για κακή σας τύχη συναντήσετε στο δρόμο σας πολιτικό, αλλάξτε αμέσως πεζοδρόμιο και κοιτάζετε με μεγάλο ενδιαφέρον τις βιτρίνες, τα κτίρια ή τον καιρό.

Αν παρ' ελπίδα καταφέρει κάποιος να σας προσεγγίσει, μην πανικοβληθείτε. Μόλις απλώσει το χέρι του να σας χαιρετήσει, πείτε του ότι ψηφίζετε σε άλλη εκλογική περιφέρεια. Θα χάσει αμέσως το ενδιαφέρον του για σας.

Μην υποτιμάτε τον ύπουλο ρόλο των ΜΜΕ και ιδίως της τηλεόρασης. Όσο διαρκεί η εποχή των μουσώνων (από τα πολλά τα μούσια), ξεχάστε τις ειδήσεις, όχι ότι πριν είχαμε και καμιά ενημέρωση, αλλά τώρα θα μας πρήξουν (grand prix) με τους (γ)καλλωπισμούς των επίδοξων σωτήρων, τους ντιπεϊσμούς των «μονομάχων» και τις λοιπές ανούσιες παρλαπίπες της εκλογικής απάτης.
Μην ξεχνάτε, αυτοί έχουν προσδοκίες από τους πολιτικούς, εμείς όχι.

Η ενδεδειγμένη λύση θα ήταν να πετάξετε την τηλεόραση απ' το παράθυρο ή να κλείσει εντελώς και να ξανανοίξει την επομένη των εκλογών. Ουδόλως μας ενδιαφέρει η έκβαση της «μάχης», αφού όποιος καταλληλότερος και αν «εκλεγεί» θα ακολουθήσει ακριβώς την ίδια πολιτική (εντολές Αλ-μουνια).

Να σκίζετε και να πετάτε στα σκουπίδια όλες τις επιστολές των πολιτικών. Είναι πανομοιότυπες και έχουν κοινό ρεφρέν: «ψηφίστε με - σταυρώστε με για να σωθεί ο τόπος».
Αληθές όπου τόπος = η τσέπη τους, που όντως έχει σωθεί.
Έχει και άλλα ρεφρέν, όπως «ψηφίστε μας για να τιμωρήσουμε - γκρεμίσουμε το δικομματισμό», μόνο που θέλει προσοχή μη σπάσει και καμιά βιτρίνα.

Κεφ. Β Ημέρα της κρίσεως

Η ψήφος είναι ακριβώς όπως τα παραισθησιογόνα: ψευδαισθήσεις - ευφορία -εικονική πραγματικότητα, όσο διαρκεί η επίδραση, πτώση - ανώμαλη προσγείωση μετά, κάθε φορά και χαμηλότερα με τάσεις αυτομαστιγώματος έως και αυτοακρωτηριασμού, «δεν έκοβα το χέρι μου καλύτερα» κ.λ.π.
Και το χειρότερο: εθισμός!

Αν αισθάνεστε ακατάσχετη επιθυμία για ψήφο κλείστε τα μάτια, πάρτε βαθιές ανάσες και μετρήστε ως το 300. Επαναλάβετε.

Αν η ψηφολαγνεία παραμένει αρχίστε να μουρμουρίζετε το παρακάτω ξόρκι: Κοσκωτάς, Μάγιο, Ίμια, Οτσαλάν, χρηματιστήριο, Ρικομέξ, Σαμίνα, υποκλοπές, απαγωγές Πακιστανών, ομόλογα, πυρκαγιές 2007, Βουτοπέδιο, Ζαχοπέδιο, Φαυλίδης, Ζίμενς, πυρκαγιές 2009, Ζίμενς.

Αν εξακολουθεί η ακατάσχετη ροπή προς την κάλπη, θυμηθείτε ότι οι ψυχαναλυτές κοστίζουν ένα σωρό λεφτά και πως τα τεχνιτά μέλη είναι πανάκριβα!
Αν και πάλι δεν σας περάσει, τότε είστε αξιολύπητοι. Εμείς πάντως σας είχαμε προειδοποιήσει.

Η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι φυσικά η αποχή. Αν πάλι αισθάνεστε την ανάγκη μιας πιο προσωπικής απάντησης προτιμήστε ένα ξεγυρισμένο άκυρο. Εδώ ο αυτοσχεδιασμός και η φαντασία μπορούν να κάνουν θαύματα.

Ακολουθούν 10 παραδείγματα, 4 αποχής και 6 δημιουργικά ψηφοδέλτια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πλείστες άλλες δυνατότητες.

Η νομοταγής αποχή ή αθόρυβη κοπάνα. Το πρωί των εκλογών παίρνουμε το λεωφορείο - τρένο - πλοίο ή ότι άλλο εύκαιρο και απομακρυνόμαστε τουλάχιστον 200 χιλιόμετρα (108 ναυτικά μίλια) από το εκλογικό μας κέντρο, οπότε παύει να ισχύει η εκ του νόμου υποχρέωση προς ψήφον.

Η δημιουργική κοπάνα, όπου προτιμάται το κυνήγιον ή η αλιεία π.χ. καμάκιον. Επίσης μπορεί κανείς να ασχοληθεί με το βάψιμο του σπιτιού, το σκάψιμο του παραμελημένου κήπου και ένα σωρό άλλες δουλειές.

Η αθλητική κοπάνα περιλαμβάνει ένα διήμερο άθλησης με ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίραν, αντισφαίριση, τόσον επιτραπέζια, όσον και επιδαπέδια, ή ακόμη κολύμβησιν, πεζοπορίαν, ορειβασίαν κ.ο.κ.

Ο ψόφιος κοριός ή υπνοθεραπεία. Κατ' αυτήν κατεβάζουμε ρολά, κλείνουμε φώτα, τηλέφωνα, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, πλυντήρια κ.λ.π. και το κόβουμε στον ύπνο επί 48ωρον.
Ολοι οι επίδοξοι εθνοπατέρες καμώνονται ότι πασχίζουν για το καλό του τόπου. Η
μεγαλύτερη λοιπόν επιβράβευση αυτής της θυσίας και αναγνώριση των προσφερομένων υπηρεσιών, είναι να τους ψηφίσουμε όλους ταυτοχρόνως. Έτσι γλιτώνουμε και τα διλήμματα. Επειδή όμως αυτό είναι πρακτικώς αδύνατον, ειδικά στις μεγάλες περιφέρειες όπου έχουμε καμιά 40ριά ψηφοδέλτια, μήκους εκατοντάδων μέτρων η λύση είναι μία:

1 Οικουμενικό ψηφοδέλτιο. Φροντίζουμε να έχουμε στην τσέπη μας ένα ψαλιδάκι και λίγο σελοτέϊπ. Πίσω από το παραβάν τώρα και χωρίς καμία βιασύνη επιλέγουμε και αφαιρούμε 1-2 υποψηφίους από κάθε κόμμα και τους κολλάμε στο λευκό. Ως είναι αυτονόητον τοποθετούμε επικεφαλής κάποιον της αρεσκείας μας π. χ. οικολόγο πράσινον, πορτοκαλί, κυανούν, βαθύ κυανούν, ιώδες κ. λ. π. Σταύρωσις προαιρετική.

2 Προκατασκευασμένο ψηφοδέλτιο επίσης• με ψαλιδάκι - σελοτέϊπ. Μόνο που εδώ μπαίνει επικεφαλής ο καταλληλότερος και κατόπιν τοποθετούμε τους υποψηφίους σύμφωνα με τις επιθυμίες και εντολές των δημοσκόπων, δηλαδή 31,5% ΠΑΣΟΚ, 26,2% ΝΔ (διαφορά 5,3%) και ακολούθως τους Αλ. Αλαβάνο, Αλ. Τσίπρα, Αλ. Παπαρήγα, Οικολόγους Πράσινους, Μαρία με τα κίτρινα κ. ο. κ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεταχειρισμένα ψηφοδέλτια από προηγούμενες εκλογές ή και από άλλες εκλογικές περιφέρειες, αρκεί να σημειώσετε στο πλάι που πρέπει να σταλούν.

3 Ευρωψηφοδέλτιον. Ομοιάζει με τα 2 προηγούμενα και έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να προετοιμασθεί στο σπίτι. Τοποθετούμε επικεφαλής τον δις αποτυχόντα εις την Γυρωβύζιον Σάκην Ρουβάν ή έτερον, αναλόγου αναστήματος «καλλιτέχνην» και ακολούθως επιλέγουμε υποψηφίους από το χώρο του θεάματος, της τηλεοράσεως, του ποδοσφαίρου, από μουσικά συγκροτήματα όπως πχ οι Αθ*, από τις κοσμικές στήλες των εφημερίδων ή από το διαδίκτυο.
Μπορείτε επίσης να το διακοσμήσετε και με φωτογραφίες. Αν δεν βρείτε φωτογραφία του Σάκη, ρίξτε του Γιοσάκη. Ή ακόμα καλύτερα, μπορείτε να ψηφίσετε τον εκλεκτό του ακροδεξιού ρακοσυλλέκτη Ψιψινάκην.

4 Οικολογικό ψηφοδέλτιο όπου προμηθευόμαστε ένα φύλλο από πλατύφυλλο δέντρο, όπως πλάτανο, οξυά, ακακία, καστανιά ή και κληματαριά και το ψηφίζουμε. Για να αποφύγουμε την οικολογική τραγωδία, καλό είναι να βρούμε ένα ήδη πεσμένο φύλλο.
Προσοχή! Αποφύγετε να ψηφίσετε φύλλο συκιάς γιατί τέτοιοι π**δες , που είναι, θα το καταμετρήσουν ως έγκυρο.

. *ΑΘ= Άγαμοι Θήται ** ουστ

5 Ψηφοδέλτιον λαδικόν. Θέλει προετοιμασίαν από το σπίτι.
α) την παραμονή των εκλογών ή και νωρίτερα αγοράζουμε ένα αλλαντικό, όπως πάριζα ή μορταδέλλα, κομμένο σε λεπτές φέτες. Μην κάνετε καμιά μαλακία και πάρετε με χαμηλά λιπαρά
β) Μόλις πάμε σπίτι τυλίγουμε μία φέτα με ζελατίνα, κατάλληλη δια τρόφιμα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
γ) το πρωί της Κυριακής βγάζουμε την κατεψυγμένη μορταδέλλα και την τυλίγουμε 5-6 φορές με χοντρό χαρτί κουζίνας, για να μη λιώσει πριν ψηφίσουμε. Έχουμε δημιουργήσει έτσι ένα ισοθερμικό ψηφοδέλτιο τσέπης.
δ) πίσω από το παραβάν αφαιρούμε το χαρτί και τη ζελατίνα, σφραγίζουμε επιμελώς το φάκελο και ψηφίζουμε ταχέως.

Πλεονέκτηπα: όταν ζεσταθεί θα λαδώσει -όπως ακριβώς και οι εθνοπατέρες μας-και τα διπλανά ψηφοδέλτια, καθιστώντας τα άκυρα (παράπλευρες απώλειες!).

6) Ψηφοδέλτιο της ανοικτής παλάμης ή η Πεντα κομματική Βουλή. Δεν χρειάζεται καμιά προετοιμασία! Τοποθετούμε στο λευκό ψηφοδέλτιο την ανοιχτή παλάμη του αριστερού χεριού και με το δεξί παίρνουμε ένα μολύβι, στυλό, κραγιόν, ή ότι άλλο πρόχειρο και ζωγραφίζουμε το περίγραμμα της μούτζας. Ακολούθως το ψηφίζουμε. Η ως άνω διαδικασία μπορεί να γίνει και αντιστρόφως για αριστερόχειρες!

Αν έχουμε ταλέντο στη ζωγραφική, μπορούμε να σχεδιάσουμε και άλλες ανατομικές λεπτομέρειες, όπως καπνοσακούλες (είναι το σημείο που γράφουν οι πολιτικοί την επομένη των εκλογών τις κάθε είδους υποσχέσεις, δεσμεύσεις, προγράμματα κ.α).
Με το ευφυές αυτό τέχνασμα κατορθώνουμε και να διπλοψηφίσουμε, διότι ρίχνουμε ταυτοχρόνως και λευκόν (έστω υπόλευκον) και άκυρο.

Καλή επιτυχία Και ραντεβού στα οδοφράγματα
Χριστόδουλος Ξηρός 21/9/2009 Φυλακές Κορυδαλλού Ειδική Πτέρυγα Απομόνωσης
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger